Smulpaapje kookt! – Sinaasappel & limoenijsthee



Wat mij betreft wordt er deze zomer meer ijsthee gedronken. En dan niet de kant & klare variant, uit pak of fles. Maar gewoon zelf gemaakt.

Met maar een paar ingrediënten en heel veel liefde. Want dat smaakt toch het allerlekkerst!

Voor 2 liter ijsthee

1½ liter thee, gezet van Dilmah’s Lively Lime & Orange Fusion (o.a. bij AH te koop)
sap van 1 limoen
sap van 1 sinaasappel
1 sinaasappel, in schijfjes
honing naar smaak

Optioneel: ½ liter appel/rabarber van Cawston Press

Zelf ijsthee maken

Zet de thee volgens de gebruiksaanwijzing, maar zet ‘niet te sterk. Doe bij de warme thee de sap van limoen en sinaasappel en roer goed door. Proef of je er honing bij wilt en laat de thee afkoelen.

Zet de afgekoelde thee in de koelkast en laat in 3-4 uur door en door koud worden. Giet in een mooie kan en doe er de schijfjes sinaasappel bij. Ik had nog een half pak appel/rabarbersap staan en deed dat erbij. Het geeft nét een wat andere smaak aan de ijsthee, maar ook zonder is ‘ie hartstikke lekker.

Zomers drankje

Versier een theeglas met een schijfje sinaasappel, eventueel op héle hete dagen nog wat extra ijsblokjes erin en lekker wat zelfgemaakte ijsthee. Ook lekker om in een goed afsluitbare fles of beker mee naar school te geven.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer ijsthee zelf maken, probeer dan ook eens deze mango ijsthee.

Gepubliceerd op 20 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.