Smulpaapje kookt! – Sinaasappel & limoenijsthee

Wat mij betreft wordt er deze zomer meer ijsthee gedronken. En dan niet de kant & klare variant, uit pak of fles. Maar gewoon zelf gemaakt.
Met maar een paar ingrediënten en heel veel liefde. Want dat smaakt toch het allerlekkerst!
Voor 2 liter ijsthee
1½ liter thee, gezet van Dilmah’s Lively Lime & Orange Fusion (o.a. bij AH te koop)
sap van 1 limoen
sap van 1 sinaasappel
1 sinaasappel, in schijfjes
honing naar smaak
Optioneel: ½ liter appel/rabarber van Cawston Press
Zelf ijsthee maken
Zet de thee volgens de gebruiksaanwijzing, maar zet ‘niet te sterk. Doe bij de warme thee de sap van limoen en sinaasappel en roer goed door. Proef of je er honing bij wilt en laat de thee afkoelen.
Zet de afgekoelde thee in de koelkast en laat in 3-4 uur door en door koud worden. Giet in een mooie kan en doe er de schijfjes sinaasappel bij. Ik had nog een half pak appel/rabarbersap staan en deed dat erbij. Het geeft nét een wat andere smaak aan de ijsthee, maar ook zonder is ‘ie hartstikke lekker.
Zomers drankje
Versier een theeglas met een schijfje sinaasappel, eventueel op héle hete dagen nog wat extra ijsblokjes erin en lekker wat zelfgemaakte ijsthee. Ook lekker om in een goed afsluitbare fles of beker mee naar school te geven.
Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer ijsthee zelf maken, probeer dan ook eens deze mango ijsthee.
Gepubliceerd op 20 mei 2015