Smulpaapje kookt! – Shoarma



Haal jij ook wel eens kant en klaar gekruide shoarma in de supermarkt? Niet meer doen! Want als je zelf het vlees kruidt, én er lamsvlees voor gebruikt eet je de lekkerste shoarma.

Die is overigens net zo snel klaar, dus wat let je?

Voor 4 personen

600g lamsvlees
3-4tl shoarmakruiden
1el olie
Turks brood
Knoflooksaus – zie ons recept

Tips voor de lekkerste shoarma

Het lamsvlees haal je bij de turkse slager, vraag dan om lamsschouder. Daar zit nog iets vet aan, wat heerlijke smaken afgeeft tijdens het bakken. Snijd het lamsvlees in gelijke stukjes of reepjes. Neem ook meteen de shoarmakruiden van de Turkse super mee. Die zit bomvol lekkere kruiden en specerijen zoals kardemom, waardoor ze die echte shoarma smaak geven. Goed, de basis is er, we kunnen gaan koken.

Snelle shoarma

Shoarma is mega snel klaar. Dus zorg dat je brood gesneden is en je knoflooksaus klaar. Wil je een salade erbij serveren zorg dan ook dat je die als eerste hebt gemaakt. Koekenpan op het vuur en goed warm laten worden.

Fast food

Beetje olie erin en de reepjes gekruid lamsvlees nu op hoog vuur in een paar minuten goudbruin bakken. Ik hou ervan als mijn lamsvlees rosé is, wil je het doorbakken dan iets langer laten bakken.

Serveer de shoarma met vers Turks brood en een goeie schep knoflooksaus. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 6 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!