Smulpaapje kookt! – Shoarma
Haal jij ook wel eens kant en klaar gekruide shoarma in de supermarkt? Niet meer doen! Want als je zelf het vlees kruidt, én er lamsvlees voor gebruikt eet je de lekkerste shoarma.
Die is overigens net zo snel klaar, dus wat let je?
Voor 4 personen
600g lamsvlees
3-4tl shoarmakruiden
1el olie
Turks brood
Knoflooksaus – zie ons recept
Tips voor de lekkerste shoarma
Het lamsvlees haal je bij de turkse slager, vraag dan om lamsschouder. Daar zit nog iets vet aan, wat heerlijke smaken afgeeft tijdens het bakken. Snijd het lamsvlees in gelijke stukjes of reepjes. Neem ook meteen de shoarmakruiden van de Turkse super mee. Die zit bomvol lekkere kruiden en specerijen zoals kardemom, waardoor ze die echte shoarma smaak geven. Goed, de basis is er, we kunnen gaan koken.
Snelle shoarma
Shoarma is mega snel klaar. Dus zorg dat je brood gesneden is en je knoflooksaus klaar. Wil je een salade erbij serveren zorg dan ook dat je die als eerste hebt gemaakt. Koekenpan op het vuur en goed warm laten worden.
Fast food
Beetje olie erin en de reepjes gekruid lamsvlees nu op hoog vuur in een paar minuten goudbruin bakken. Ik hou ervan als mijn lamsvlees rosé is, wil je het doorbakken dan iets langer laten bakken.
Serveer de shoarma met vers Turks brood en een goeie schep knoflooksaus. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 6 augustus 2015