Shepherd’s pie (ovenschotel met lamsvlees)



Dit is zo’n typisch comfort food gerecht waar alles in zit wat lekker is. Lamsvlees, groente en een knapperig pureekorstje. Ideaal ook om vooruit klaar te maken, waardoor de smaken nóg intenser worden.

Maak in het weekend en geniet op drukke werkdagen van gemak én lekker eten!

Voor één ovenschotel

500g kruimige aardappels, geschild en in kwarten
blokjes boter
35g Panko (Japanse broodkruim, in toko of AH)
1teen knoflook, fijngesneden
1ui, gesnipperd
1el olie
1 grote wortel, in blokjes
200g diepvrieserwtjes
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
1tl Worcester saus
1tl gedroogde tijm
500g lamsgehakt
zout & peper

Ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Ovenschotel met lamsgehakt en groente

Begin met het koken van de aardappels tot ze goed gaar zijn. Afgieten, laten uitstomen en even wegzetten. Fruit in een hapjespan de knoflook en ui aan in de olie. Na een paar minuutjes het lamsgehakt erbij en bak dat rul goudbruin aan. De wortel, tijm, worcestersaus en tomaten erbij en zachtjes aan de kook brengen. Laat het zo 10 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Aan het eind de erwtjes erdoor scheppen.

Ultiem comfort food

Stamp ondertussen de aardappels fijn en meng met de Panko (geen melk of boter toevoegen). In een ovenschaal gaat nu het vlees/groentemengsel. Denk dat af met de aardappels en verspreid over de bovenkant wat vlokjes boter. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappels goudbruin kleuren.

Efficiënt koken

Wil je de schotel een dag van te voren klaar maken doe het vlees dan in de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de aardappels. Op de dag van eten stel je de schotel dan samen. Verleng de tijd in de oven dan met een minuut of tien, of tot alles goed warm is en een mooi goudbruin korstje heeft.

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.