Shepherd’s pie (ovenschotel met lamsvlees)



Dit is zo’n typisch comfort food gerecht waar alles in zit wat lekker is. Lamsvlees, groente en een knapperig pureekorstje. Ideaal ook om vooruit klaar te maken, waardoor de smaken nóg intenser worden.

Maak in het weekend en geniet op drukke werkdagen van gemak én lekker eten!

Voor één ovenschotel

500g kruimige aardappels, geschild en in kwarten
blokjes boter
35g Panko (Japanse broodkruim, in toko of AH)
1teen knoflook, fijngesneden
1ui, gesnipperd
1el olie
1 grote wortel, in blokjes
200g diepvrieserwtjes
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
1tl Worcester saus
1tl gedroogde tijm
500g lamsgehakt
zout & peper

Ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Ovenschotel met lamsgehakt en groente

Begin met het koken van de aardappels tot ze goed gaar zijn. Afgieten, laten uitstomen en even wegzetten. Fruit in een hapjespan de knoflook en ui aan in de olie. Na een paar minuutjes het lamsgehakt erbij en bak dat rul goudbruin aan. De wortel, tijm, worcestersaus en tomaten erbij en zachtjes aan de kook brengen. Laat het zo 10 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Aan het eind de erwtjes erdoor scheppen.

Ultiem comfort food

Stamp ondertussen de aardappels fijn en meng met de Panko (geen melk of boter toevoegen). In een ovenschaal gaat nu het vlees/groentemengsel. Denk dat af met de aardappels en verspreid over de bovenkant wat vlokjes boter. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappels goudbruin kleuren.

Efficiënt koken

Wil je de schotel een dag van te voren klaar maken doe het vlees dan in de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de aardappels. Op de dag van eten stel je de schotel dan samen. Verleng de tijd in de oven dan met een minuut of tien, of tot alles goed warm is en een mooi goudbruin korstje heeft.

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.