Shepherd’s pie (ovenschotel met lamsvlees)



Dit is zo’n typisch comfort food gerecht waar alles in zit wat lekker is. Lamsvlees, groente en een knapperig pureekorstje. Ideaal ook om vooruit klaar te maken, waardoor de smaken nóg intenser worden.

Maak in het weekend en geniet op drukke werkdagen van gemak én lekker eten!

Voor één ovenschotel

500g kruimige aardappels, geschild en in kwarten
blokjes boter
35g Panko (Japanse broodkruim, in toko of AH)
1teen knoflook, fijngesneden
1ui, gesnipperd
1el olie
1 grote wortel, in blokjes
200g diepvrieserwtjes
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
1tl Worcester saus
1tl gedroogde tijm
500g lamsgehakt
zout & peper

Ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Ovenschotel met lamsgehakt en groente

Begin met het koken van de aardappels tot ze goed gaar zijn. Afgieten, laten uitstomen en even wegzetten. Fruit in een hapjespan de knoflook en ui aan in de olie. Na een paar minuutjes het lamsgehakt erbij en bak dat rul goudbruin aan. De wortel, tijm, worcestersaus en tomaten erbij en zachtjes aan de kook brengen. Laat het zo 10 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Aan het eind de erwtjes erdoor scheppen.

Ultiem comfort food

Stamp ondertussen de aardappels fijn en meng met de Panko (geen melk of boter toevoegen). In een ovenschaal gaat nu het vlees/groentemengsel. Denk dat af met de aardappels en verspreid over de bovenkant wat vlokjes boter. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappels goudbruin kleuren.

Efficiënt koken

Wil je de schotel een dag van te voren klaar maken doe het vlees dan in de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de aardappels. Op de dag van eten stel je de schotel dan samen. Verleng de tijd in de oven dan met een minuut of tien, of tot alles goed warm is en een mooi goudbruin korstje heeft.

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.