Smulpaapje kookt! – Snelle sesamnoodles met kip



De Oosterse keuken is snel, vers en super lekker. Deze maaltijd staat in letterlijk 10 minuten op tafel, als je zorgt dat alles klaar staat. Wij aten het met 2 volwassenen en één kleuter. Heb je meer kinderen of eters aan tafel, gebruik dan nog een keer de helft van de ingrediënten extra, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.

Want smullen wordt het hoe dan ook!

Voor 2 volwassen eters

50ml Kikkoman (minder zout)
2el suiker
1½ el sesamolie
1½ el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 teen knoflook, geraspt
3el zonnebloemolie
350g kippendijen, in reepjes
Udon noodles
2 lente uitjes, fijngesneden

Snelle Oosterse maaltijd

Meng de kikkoman, suiker, sesamolie, rijstazijn, limoensap en knoflook tot de suiker is opgelost. Met een garde klop je de zonnebloemolie erdoor. Doe hier de kipreepjes bij. Je kunt het nu wegzetten en zo lang laten marineren als je wilt. Je kunt ook meteen aan de slag.

Fastfood Smulpaapje style

Zet een wok op hoog vuur (zonder toegevoegde olie!). Haal de kipreepjes uit de marinade en bak die, in twee minuten, op hoog vuur rondom aan. Giet dan de rest van de marinade in de pan en laat nog 5 minuten koken. In die tijd kook je de Udon noodles beetgaar. Je kunt overigens iedere noodle gebruiken die je lekker vindt, of in huis hebt. Giet de noodles af, en doe die nu bij de kip. Goed doorhusselen, zodat alles lekker onder de saus zit. Garneren met fijngesneden lente ui en meteen aan tafel. Slurpen mag natuurlijk!

Gepubliceerd op 6 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.