Smulpaapje kookt! – Snelle sesamnoodles met kip

De Oosterse keuken is snel, vers en super lekker. Deze maaltijd staat in letterlijk 10 minuten op tafel, als je zorgt dat alles klaar staat. Wij aten het met 2 volwassenen en één kleuter. Heb je meer kinderen of eters aan tafel, gebruik dan nog een keer de helft van de ingrediënten extra, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.
Want smullen wordt het hoe dan ook!
Voor 2 volwassen eters
50ml Kikkoman (minder zout)
2el suiker
1½ el sesamolie
1½ el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 teen knoflook, geraspt
3el zonnebloemolie
350g kippendijen, in reepjes
Udon noodles
2 lente uitjes, fijngesneden
Snelle Oosterse maaltijd
Meng de kikkoman, suiker, sesamolie, rijstazijn, limoensap en knoflook tot de suiker is opgelost. Met een garde klop je de zonnebloemolie erdoor. Doe hier de kipreepjes bij. Je kunt het nu wegzetten en zo lang laten marineren als je wilt. Je kunt ook meteen aan de slag.
Fastfood Smulpaapje style
Zet een wok op hoog vuur (zonder toegevoegde olie!). Haal de kipreepjes uit de marinade en bak die, in twee minuten, op hoog vuur rondom aan. Giet dan de rest van de marinade in de pan en laat nog 5 minuten koken. In die tijd kook je de Udon noodles beetgaar. Je kunt overigens iedere noodle gebruiken die je lekker vindt, of in huis hebt. Giet de noodles af, en doe die nu bij de kip. Goed doorhusselen, zodat alles lekker onder de saus zit. Garneren met fijngesneden lente ui en meteen aan tafel. Slurpen mag natuurlijk!
Gepubliceerd op 6 december 2015