Smulpaapje kookt! – Saucijzenbroodjes met appel

Pakjesavond is zo´n moment dat je niet uitgebreid gaat koken. Wat hapjes, kopje soep en iets warms erbij is dan veel lekkerder. Overigens ook op een luie zondagmiddag is dat bij ons regelmatig het ritueel.
Dit zijn dan de ideale broodjes om als warme snack te serveren, en makkelijker gemaakt dan je misschien denkt.
Voor 6 grote saucijzenbroodjes
200g varkensgehakt
½ el gedroogde tijm
Zout en peper
1 Elstar appel, geraspt en drooggedept
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Geroosterde sesamzaadjes
1 ei, losgeklopt
Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C
Zelf saucijzenbroodjes maken
Meng het gehakt met de kruiden en appel tot een geheel. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm met je handen worstjes van het gehaktmengsel en leg aan het begin van ieder plakje. De randen erom heen houd je vrij. Vouw de randen naar binnen en rol op. Het einde bestrijk je met wat losgeklopt ei.
Als alles goed vast zit de rest van de bovenkant ook met ei bestrijken en bestrooien met wat geroosterd sesamzaad. Bak de broodjes nu in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. (reken op een minuut of 15, afhankelijk van je oven). Lauwwarm zijn ze het aller-lekkerst!
Uiteraard zijn deze saucijzenbroodjes ook lekker op andere dagen dan Sinterklaas 🙂 Of maak eens onze Oosterse variant!
Gepubliceerd op 19 november 2014