Smulpaapje kookt! – Saucijzenbroodjes met appel



Pakjesavond is zo´n moment dat je niet uitgebreid gaat koken. Wat hapjes, kopje soep en iets warms erbij is dan veel lekkerder. Overigens ook op een luie zondagmiddag is dat bij ons regelmatig het ritueel.

Dit zijn dan de ideale broodjes om als warme snack te serveren, en makkelijker gemaakt dan je misschien denkt.

Voor 6 grote saucijzenbroodjes

200g varkensgehakt
½ el gedroogde tijm
Zout en peper
1 Elstar appel, geraspt en drooggedept
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Geroosterde sesamzaadjes
1 ei, losgeklopt

Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Zelf saucijzenbroodjes maken

Meng het gehakt met de kruiden en appel tot een geheel. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm met je handen worstjes van het gehaktmengsel en leg aan het begin van ieder plakje. De randen erom heen houd je vrij. Vouw de randen naar binnen en rol op. Het einde bestrijk je met wat losgeklopt ei.

Als alles goed vast zit de rest van de bovenkant ook met ei bestrijken en bestrooien met wat geroosterd sesamzaad. Bak de broodjes nu in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. (reken op een minuut of 15, afhankelijk van je oven). Lauwwarm zijn ze het aller-lekkerst!

Uiteraard zijn deze saucijzenbroodjes ook lekker op andere dagen dan Sinterklaas 🙂 Of maak eens onze Oosterse variant!

Gepubliceerd op 19 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.