Smulpaapje kookt! – Sandwich met maple bacon



Ik kom altijd boordevol inspiratie terug van mijn reisjes naar het buitenland. Zo ook na mijn weekendje Londen, afgelopen maand. Want bij St. John’s bread & wine at ik een bacon sandwich waar ik letterlijk kippenvel van kreeg. Zó lekker.

Ik heb een poging gedaan die thuis na te maken. Het resultaat is deze te gekke sandwich, die je zowel als ontbijt maar zeker ook prima als lunch kunt eten.

Voor 2 personen

4 plakken dikke bacon (ik nam ze uit Engeland mee, maar vraag ernaar bij je slager)
2 dikke plakken vers wit brood van de bakker (haal een ongesneden brood en snijd ze zelf)
optioneel: gezouten roomboter
Maple syrup

Verwarm je oven voor op 175C en voorzie een bakplaat van bakpapier

De hemel die bacon & maple syrup heet

Verhit een anti-aanbakpan op het vuur en bak, zonder toegevoegde olie, de bacon aan. Schenk aan weerszijde wat maple syrup over de bacon. Bak om en om verder nog een paar minuten aan. Daarna leg je de bacon op de bakplaat en gril je die in 10 minuten krokant en goudbruin (draai halverweg even om)

Geen calorieën tellen vandaag

In het overgebleven vet in de pan bak je het brood, dat je hebt besmeerd met een dun laagje boter als je wilt, op hoog vuur goudbruin aan één kant Beleg die kant met de krokant gebakken bacon en val aan.

Het kan nóg lekkerder

Wil je nóg een smaaksensatie toevoegen, kijk dan of je Chipotle ketchup kunt vinden en smeer een dun laagje op de bacon. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 3 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.