Smulpaapje kookt! – Sandwich met maple bacon



Ik kom altijd boordevol inspiratie terug van mijn reisjes naar het buitenland. Zo ook na mijn weekendje Londen, afgelopen maand. Want bij St. John’s bread & wine at ik een bacon sandwich waar ik letterlijk kippenvel van kreeg. Zó lekker.

Ik heb een poging gedaan die thuis na te maken. Het resultaat is deze te gekke sandwich, die je zowel als ontbijt maar zeker ook prima als lunch kunt eten.

Voor 2 personen

4 plakken dikke bacon (ik nam ze uit Engeland mee, maar vraag ernaar bij je slager)
2 dikke plakken vers wit brood van de bakker (haal een ongesneden brood en snijd ze zelf)
optioneel: gezouten roomboter
Maple syrup

Verwarm je oven voor op 175C en voorzie een bakplaat van bakpapier

De hemel die bacon & maple syrup heet

Verhit een anti-aanbakpan op het vuur en bak, zonder toegevoegde olie, de bacon aan. Schenk aan weerszijde wat maple syrup over de bacon. Bak om en om verder nog een paar minuten aan. Daarna leg je de bacon op de bakplaat en gril je die in 10 minuten krokant en goudbruin (draai halverweg even om)

Geen calorieën tellen vandaag

In het overgebleven vet in de pan bak je het brood, dat je hebt besmeerd met een dun laagje boter als je wilt, op hoog vuur goudbruin aan één kant Beleg die kant met de krokant gebakken bacon en val aan.

Het kan nóg lekkerder

Wil je nóg een smaaksensatie toevoegen, kijk dan of je Chipotle ketchup kunt vinden en smeer een dun laagje op de bacon. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 3 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.