Smulpaapje kookt! – Sandwich met maple bacon



Ik kom altijd boordevol inspiratie terug van mijn reisjes naar het buitenland. Zo ook na mijn weekendje Londen, afgelopen maand. Want bij St. John’s bread & wine at ik een bacon sandwich waar ik letterlijk kippenvel van kreeg. Zó lekker.

Ik heb een poging gedaan die thuis na te maken. Het resultaat is deze te gekke sandwich, die je zowel als ontbijt maar zeker ook prima als lunch kunt eten.

Voor 2 personen

4 plakken dikke bacon (ik nam ze uit Engeland mee, maar vraag ernaar bij je slager)
2 dikke plakken vers wit brood van de bakker (haal een ongesneden brood en snijd ze zelf)
optioneel: gezouten roomboter
Maple syrup

Verwarm je oven voor op 175C en voorzie een bakplaat van bakpapier

De hemel die bacon & maple syrup heet

Verhit een anti-aanbakpan op het vuur en bak, zonder toegevoegde olie, de bacon aan. Schenk aan weerszijde wat maple syrup over de bacon. Bak om en om verder nog een paar minuten aan. Daarna leg je de bacon op de bakplaat en gril je die in 10 minuten krokant en goudbruin (draai halverweg even om)

Geen calorieën tellen vandaag

In het overgebleven vet in de pan bak je het brood, dat je hebt besmeerd met een dun laagje boter als je wilt, op hoog vuur goudbruin aan één kant Beleg die kant met de krokant gebakken bacon en val aan.

Het kan nóg lekkerder

Wil je nóg een smaaksensatie toevoegen, kijk dan of je Chipotle ketchup kunt vinden en smeer een dun laagje op de bacon. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 3 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.