Smulpaapje kookt! – Salade van knolselderij & linzen



Deze simpele, maar heerlijke én voedzame salade is in no time gemaakt. Linzen zitten bomvol goede vezels die je lekker lang een gevuld gevoel geven.

Een verrassende manier om zo een keer je groente en koolhydraten gecombineerd te eten.

Voor vier personen, als bijgerecht

450g knolselderij (netto gewicht)
1 oranje paprika
1el neutrale olie
1 blik linzen (á 400g)
1teen knoflook
1 el mango azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout & peper

Salade met knolselderij

Snijd de knolselderij in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Ook de paprika snijd je in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met de olie en fruit daar zachtjes de knoflook in aan. Dan de knolselderij en paprika erbij en op matig vuur 20 minuten bakken tot de knolselderij gaar is en lekker kleur heeft.

Spoel de linzen in een vergiet goed af, laat uitlekken en doe ze bij het groentemengsel. Warm dit nu een minuut of vijf mee, voorzichtig omscheppend. Doe alles in een mooie schaal, azijn er door mengen en op smaak brengen met peterselie, zout en versgemalen zwarte peper.

Lekker met bijvoorbeeld een stukje vis uit de oven of schouderkarbonade met vleesjus

Gepubliceerd op 15 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.