Smulpaapje kookt! – Salade van knolselderij & linzen



Deze simpele, maar heerlijke én voedzame salade is in no time gemaakt. Linzen zitten bomvol goede vezels die je lekker lang een gevuld gevoel geven.

Een verrassende manier om zo een keer je groente en koolhydraten gecombineerd te eten.

Voor vier personen, als bijgerecht

450g knolselderij (netto gewicht)
1 oranje paprika
1el neutrale olie
1 blik linzen (á 400g)
1teen knoflook
1 el mango azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout & peper

Salade met knolselderij

Snijd de knolselderij in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Ook de paprika snijd je in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met de olie en fruit daar zachtjes de knoflook in aan. Dan de knolselderij en paprika erbij en op matig vuur 20 minuten bakken tot de knolselderij gaar is en lekker kleur heeft.

Spoel de linzen in een vergiet goed af, laat uitlekken en doe ze bij het groentemengsel. Warm dit nu een minuut of vijf mee, voorzichtig omscheppend. Doe alles in een mooie schaal, azijn er door mengen en op smaak brengen met peterselie, zout en versgemalen zwarte peper.

Lekker met bijvoorbeeld een stukje vis uit de oven of schouderkarbonade met vleesjus

Gepubliceerd op 15 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!