Smulpaapje kookt! – Salade met zalm en appel



Deze salade kun je met gemak als maaltijdsalade serveren, zo bomvol lekkers zit ‘ie. Ook als begeleider op de barbecuetafel misstaat hij niet. Hele kleine kinderen zullen deze salade wellicht te veel groen vinden hebben, maar zij kunnen bijvoorbeeld wel lekker met de appel en zalm mee-eten.

Heb je teveel, bewaar de salade dan (zonder dressing!) afgedekt in de koelkast en neem het restje de dag erna mee naar je werk.

Salademetzalm.jpg

Voor vier personen heb je nodig

150g andijvie, fijngesneden
200g romaine sla, fijngesneden
4 kleine aardappels, in plakjes gesneden
6 radijsjes, in plakjes gesneden
1 frisse appel (Elstar bijvoorbeeld), in reepjes gesneden
350g zalmfilet, met huid

Voor de dressing

250ml yoghurt (voor een volle smaak gebruik Griekse yoghurt)
handje verse dille, fijngesneden
handje verse bieslook, fijngesneden
1 teentje knoflook, geraspt
3el lekkere azijn, ik gebruikte 2el appel- en 1el mangoazijn

De basis van je salade

Kook de aardappelplakjes kort in gezouten water, ze moeten nét gaar zijn en nog wat ‘bite’ hebben. Snijd in de tussentijd de sla en andijve in fijne reepjes en doe die in een grote schaal. De appel en radijs mag daarbij en als laatste de gekookte en afgekoelde aardappel. Hussel even door elkaar.

Kruidendressing

Voor de dressing meng je alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en proef vooral ook even. Serveer je dressing apart, zodat iedereen aan tafel naar wens zijn salade kan voorzien van de dressing.

De zalm maakt het af

Als laatste bak je de zalmfilet in een goed hete pan. Als eerste 5 minuten op de huid. Dan voorzichtig omdraaien en nog een minuut of vier op de andere kant. Hij moet wel gaar zijn, maar niet door en door. De zalm mag een beetje roze van binnen blijven. Haal de vis uit de pan, verwijder de huid en met je vingers trek je de wat afgekoelde zalm in beetgrote stukjes. Doe de zalm nu als laatste over de salade en serveer met wat vers of afgebakken (stok)brood.

Gepubliceerd op 19 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.