Smulpaapje kookt! – Salade met zalm en appel



Deze salade kun je met gemak als maaltijdsalade serveren, zo bomvol lekkers zit ‘ie. Ook als begeleider op de barbecuetafel misstaat hij niet. Hele kleine kinderen zullen deze salade wellicht te veel groen vinden hebben, maar zij kunnen bijvoorbeeld wel lekker met de appel en zalm mee-eten.

Heb je teveel, bewaar de salade dan (zonder dressing!) afgedekt in de koelkast en neem het restje de dag erna mee naar je werk.

Salademetzalm.jpg

Voor vier personen heb je nodig

150g andijvie, fijngesneden
200g romaine sla, fijngesneden
4 kleine aardappels, in plakjes gesneden
6 radijsjes, in plakjes gesneden
1 frisse appel (Elstar bijvoorbeeld), in reepjes gesneden
350g zalmfilet, met huid

Voor de dressing

250ml yoghurt (voor een volle smaak gebruik Griekse yoghurt)
handje verse dille, fijngesneden
handje verse bieslook, fijngesneden
1 teentje knoflook, geraspt
3el lekkere azijn, ik gebruikte 2el appel- en 1el mangoazijn

De basis van je salade

Kook de aardappelplakjes kort in gezouten water, ze moeten nét gaar zijn en nog wat ‘bite’ hebben. Snijd in de tussentijd de sla en andijve in fijne reepjes en doe die in een grote schaal. De appel en radijs mag daarbij en als laatste de gekookte en afgekoelde aardappel. Hussel even door elkaar.

Kruidendressing

Voor de dressing meng je alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en proef vooral ook even. Serveer je dressing apart, zodat iedereen aan tafel naar wens zijn salade kan voorzien van de dressing.

De zalm maakt het af

Als laatste bak je de zalmfilet in een goed hete pan. Als eerste 5 minuten op de huid. Dan voorzichtig omdraaien en nog een minuut of vier op de andere kant. Hij moet wel gaar zijn, maar niet door en door. De zalm mag een beetje roze van binnen blijven. Haal de vis uit de pan, verwijder de huid en met je vingers trek je de wat afgekoelde zalm in beetgrote stukjes. Doe de zalm nu als laatste over de salade en serveer met wat vers of afgebakken (stok)brood.

Gepubliceerd op 19 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.