Smulpaapje kookt! – Salade met zalm en appel



Deze salade kun je met gemak als maaltijdsalade serveren, zo bomvol lekkers zit ‘ie. Ook als begeleider op de barbecuetafel misstaat hij niet. Hele kleine kinderen zullen deze salade wellicht te veel groen vinden hebben, maar zij kunnen bijvoorbeeld wel lekker met de appel en zalm mee-eten.

Heb je teveel, bewaar de salade dan (zonder dressing!) afgedekt in de koelkast en neem het restje de dag erna mee naar je werk.

Salademetzalm.jpg

Voor vier personen heb je nodig

150g andijvie, fijngesneden
200g romaine sla, fijngesneden
4 kleine aardappels, in plakjes gesneden
6 radijsjes, in plakjes gesneden
1 frisse appel (Elstar bijvoorbeeld), in reepjes gesneden
350g zalmfilet, met huid

Voor de dressing

250ml yoghurt (voor een volle smaak gebruik Griekse yoghurt)
handje verse dille, fijngesneden
handje verse bieslook, fijngesneden
1 teentje knoflook, geraspt
3el lekkere azijn, ik gebruikte 2el appel- en 1el mangoazijn

De basis van je salade

Kook de aardappelplakjes kort in gezouten water, ze moeten nét gaar zijn en nog wat ‘bite’ hebben. Snijd in de tussentijd de sla en andijve in fijne reepjes en doe die in een grote schaal. De appel en radijs mag daarbij en als laatste de gekookte en afgekoelde aardappel. Hussel even door elkaar.

Kruidendressing

Voor de dressing meng je alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en proef vooral ook even. Serveer je dressing apart, zodat iedereen aan tafel naar wens zijn salade kan voorzien van de dressing.

De zalm maakt het af

Als laatste bak je de zalmfilet in een goed hete pan. Als eerste 5 minuten op de huid. Dan voorzichtig omdraaien en nog een minuut of vier op de andere kant. Hij moet wel gaar zijn, maar niet door en door. De zalm mag een beetje roze van binnen blijven. Haal de vis uit de pan, verwijder de huid en met je vingers trek je de wat afgekoelde zalm in beetgrote stukjes. Doe de zalm nu als laatste over de salade en serveer met wat vers of afgebakken (stok)brood.

Gepubliceerd op 19 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.