Smulpaapje kookt! – Salade met bacon, zoete ui & perzik



Ik hou van bacon. Als ontbijt, op een boterham, maar nu ook door een salade. Echte bacon bedoel ik dan, dus niet die dunne plakjes uit de supermarkt maar door de slager, dikker gesneden, plakken échte bacon.

Het is echt de moeite waard om die te kopen en dan deze fantastische zoet/zoute salade te maken. Heerlijk op een zomerse dag!

Voor 4 personen

4 perziken, gehalveerd en pit eruit
8 plakken bacon
2tl honing
½ tl cayenne
2 zoete uien (AH), in grove stukken
Mesclun salade, zoveel als je wilt

Voor de dressing

125g zure room
2el mayonaise
2el karnemelk
2el munt, fijngesneden
2el bieslook, fijngesneden
1-2 el mango azijn (Foodelicious)
rasp van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C – Bakblik bedekt met bakpapier

Bacon grillen

Leg de plakken bacon op het bakblik en sprenkel er de honing overheen en wrijf even uit. Bestrooi dan met cayennepoeder. Begin met een halve theelepel, maar hou je van pittig doe er dan rustig wat meer over heen. Leg de stukken ui ertussen en schuif het blik dan in de oven.

Groente roosteren

De eerste vijf minuten laat je de oven gewoon op ovenstand staan. De ui kan dan wat zacht worden. Daarna zet je de grill aan en grill je alles een minuut of vier/vijf. Draai dan de bacon om en laat nog een paar minuten grillen. Haal het bakblik uit de oven. Laat de bacon op keukenpapier uitleggen en drogen.

Zomerse salade

In de tijd dat de bacon in de oven zit zet je een droge koekenpan (of grilpan als je hebt) op het vuur en laat je die goed heet worden. Grill hier de perzikhelften in. Bij een grillpan krijg je een mooie streep erop, maar het kan ook in een koekenpan. Maak ook de dressing, door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.

Doe de Mesclun sla nu op een mooi groot bord. Snijd de bacon in stukken en doe die erover heen, samen met de perziken (die je evt nog iets kleiner snijdt). Ook de stukken ui mogen over de salade en als laatste doe je wat van de dressing erover (je houdt dressing over, die kun je in de koelkast afgedekt nog een paar dagen bewaren). Meteen serveren en genieten!

 

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!