Smulpaapje kookt! – Salade met bacon, zoete ui & perzik



Ik hou van bacon. Als ontbijt, op een boterham, maar nu ook door een salade. Echte bacon bedoel ik dan, dus niet die dunne plakjes uit de supermarkt maar door de slager, dikker gesneden, plakken échte bacon.

Het is echt de moeite waard om die te kopen en dan deze fantastische zoet/zoute salade te maken. Heerlijk op een zomerse dag!

Voor 4 personen

4 perziken, gehalveerd en pit eruit
8 plakken bacon
2tl honing
½ tl cayenne
2 zoete uien (AH), in grove stukken
Mesclun salade, zoveel als je wilt

Voor de dressing

125g zure room
2el mayonaise
2el karnemelk
2el munt, fijngesneden
2el bieslook, fijngesneden
1-2 el mango azijn (Foodelicious)
rasp van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C – Bakblik bedekt met bakpapier

Bacon grillen

Leg de plakken bacon op het bakblik en sprenkel er de honing overheen en wrijf even uit. Bestrooi dan met cayennepoeder. Begin met een halve theelepel, maar hou je van pittig doe er dan rustig wat meer over heen. Leg de stukken ui ertussen en schuif het blik dan in de oven.

Groente roosteren

De eerste vijf minuten laat je de oven gewoon op ovenstand staan. De ui kan dan wat zacht worden. Daarna zet je de grill aan en grill je alles een minuut of vier/vijf. Draai dan de bacon om en laat nog een paar minuten grillen. Haal het bakblik uit de oven. Laat de bacon op keukenpapier uitleggen en drogen.

Zomerse salade

In de tijd dat de bacon in de oven zit zet je een droge koekenpan (of grilpan als je hebt) op het vuur en laat je die goed heet worden. Grill hier de perzikhelften in. Bij een grillpan krijg je een mooie streep erop, maar het kan ook in een koekenpan. Maak ook de dressing, door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.

Doe de Mesclun sla nu op een mooi groot bord. Snijd de bacon in stukken en doe die erover heen, samen met de perziken (die je evt nog iets kleiner snijdt). Ook de stukken ui mogen over de salade en als laatste doe je wat van de dressing erover (je houdt dressing over, die kun je in de koelkast afgedekt nog een paar dagen bewaren). Meteen serveren en genieten!

 

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.