Smulpaapje kookt! – Salade met bacon, zoete ui & perzik



Ik hou van bacon. Als ontbijt, op een boterham, maar nu ook door een salade. Echte bacon bedoel ik dan, dus niet die dunne plakjes uit de supermarkt maar door de slager, dikker gesneden, plakken échte bacon.

Het is echt de moeite waard om die te kopen en dan deze fantastische zoet/zoute salade te maken. Heerlijk op een zomerse dag!

Voor 4 personen

4 perziken, gehalveerd en pit eruit
8 plakken bacon
2tl honing
½ tl cayenne
2 zoete uien (AH), in grove stukken
Mesclun salade, zoveel als je wilt

Voor de dressing

125g zure room
2el mayonaise
2el karnemelk
2el munt, fijngesneden
2el bieslook, fijngesneden
1-2 el mango azijn (Foodelicious)
rasp van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C – Bakblik bedekt met bakpapier

Bacon grillen

Leg de plakken bacon op het bakblik en sprenkel er de honing overheen en wrijf even uit. Bestrooi dan met cayennepoeder. Begin met een halve theelepel, maar hou je van pittig doe er dan rustig wat meer over heen. Leg de stukken ui ertussen en schuif het blik dan in de oven.

Groente roosteren

De eerste vijf minuten laat je de oven gewoon op ovenstand staan. De ui kan dan wat zacht worden. Daarna zet je de grill aan en grill je alles een minuut of vier/vijf. Draai dan de bacon om en laat nog een paar minuten grillen. Haal het bakblik uit de oven. Laat de bacon op keukenpapier uitleggen en drogen.

Zomerse salade

In de tijd dat de bacon in de oven zit zet je een droge koekenpan (of grilpan als je hebt) op het vuur en laat je die goed heet worden. Grill hier de perzikhelften in. Bij een grillpan krijg je een mooie streep erop, maar het kan ook in een koekenpan. Maak ook de dressing, door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.

Doe de Mesclun sla nu op een mooi groot bord. Snijd de bacon in stukken en doe die erover heen, samen met de perziken (die je evt nog iets kleiner snijdt). Ook de stukken ui mogen over de salade en als laatste doe je wat van de dressing erover (je houdt dressing over, die kun je in de koelkast afgedekt nog een paar dagen bewaren). Meteen serveren en genieten!

 

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.