Smulpaapje kookt! – Salade caprese met linzen



Iedereen kent de klassieke Italiaanse caprese salade wel. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, de tri colore van de Italiaanse vlag.

Ik maakte daar een variant op, waardoor het in een keer een verrassende maaltijd- of lunchsalade wordt. Benieuwd hoe jullie ‘zo vinden!

Voor twee personen, als lunchgerecht

2 blikken linzen (400g/stuk), uitgelekt en goed afgespoeld
platte peterselie, fijngesneden
verse basilicum, fijngescheurd
4 Trostomaten, in plakjes gesneden
100g Pancetta, krokant gebakken (of gebruik gewone spekjes)
3 nectarines, in reepjes gesneden
1 Buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak

Italiaanse maaltijdsalade

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de mozzarella, in een mooi schaal. Mix de olie, balsamico naar smaak (ik meestal 2el olie met ½ tot 1el azijn) en voeg zout en peper toe. Als laatste de buffelmozzarella in grove stukken erover en doorheen en je Italiaanse maaltijdsalade is klaar!

Serveer eventueel nog wat ciabatta of ander vers brood met gezouten boter erbij. Buon appetito!

Tip

Gebruik échte buffelmozzarella. Die is vele malen romiger en smaakvoller dan de mozzarella die van koemelk is gemaakt en die je beter voor op de pizza kunt gebruiken.

Gepubliceerd op 2 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.