Smulpaapje kookt! – Salade caprese met linzen



Iedereen kent de klassieke Italiaanse caprese salade wel. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, de tri colore van de Italiaanse vlag.

Ik maakte daar een variant op, waardoor het in een keer een verrassende maaltijd- of lunchsalade wordt. Benieuwd hoe jullie ‘zo vinden!

Voor twee personen, als lunchgerecht

2 blikken linzen (400g/stuk), uitgelekt en goed afgespoeld
platte peterselie, fijngesneden
verse basilicum, fijngescheurd
4 Trostomaten, in plakjes gesneden
100g Pancetta, krokant gebakken (of gebruik gewone spekjes)
3 nectarines, in reepjes gesneden
1 Buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak

Italiaanse maaltijdsalade

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de mozzarella, in een mooi schaal. Mix de olie, balsamico naar smaak (ik meestal 2el olie met ½ tot 1el azijn) en voeg zout en peper toe. Als laatste de buffelmozzarella in grove stukken erover en doorheen en je Italiaanse maaltijdsalade is klaar!

Serveer eventueel nog wat ciabatta of ander vers brood met gezouten boter erbij. Buon appetito!

Tip

Gebruik échte buffelmozzarella. Die is vele malen romiger en smaakvoller dan de mozzarella die van koemelk is gemaakt en die je beter voor op de pizza kunt gebruiken.

Gepubliceerd op 2 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!