Smulpaapje kookt! – Salade caprese met linzen

Iedereen kent de klassieke Italiaanse caprese salade wel. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, de tri colore van de Italiaanse vlag.
Ik maakte daar een variant op, waardoor het in een keer een verrassende maaltijd- of lunchsalade wordt. Benieuwd hoe jullie ‘zo vinden!
Voor twee personen, als lunchgerecht
2 blikken linzen (400g/stuk), uitgelekt en goed afgespoeld
platte peterselie, fijngesneden
verse basilicum, fijngescheurd
4 Trostomaten, in plakjes gesneden
100g Pancetta, krokant gebakken (of gebruik gewone spekjes)
3 nectarines, in reepjes gesneden
1 Buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak
Italiaanse maaltijdsalade
Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de mozzarella, in een mooi schaal. Mix de olie, balsamico naar smaak (ik meestal 2el olie met ½ tot 1el azijn) en voeg zout en peper toe. Als laatste de buffelmozzarella in grove stukken erover en doorheen en je Italiaanse maaltijdsalade is klaar!
Serveer eventueel nog wat ciabatta of ander vers brood met gezouten boter erbij. Buon appetito!
Tip
Gebruik échte buffelmozzarella. Die is vele malen romiger en smaakvoller dan de mozzarella die van koemelk is gemaakt en die je beter voor op de pizza kunt gebruiken.
Gepubliceerd op 2 september 2014