Smulpaapje kookt Roti uit Wereldeters



Koken uit Wereldeters is geen straf (zie onze review). In de sectie Suriname was het lastig kiezen. Alle drie de gerechten leken ons heerlijk.

En tegelijkertijd was het ook spannend. Vind onze peuter die uitgesproken smaken wel lekker? We lazen voor uit het boek en dat oma, die op vakantie is geweest in Suriname, ook over het land kon vertellen maakte het nóg interessanter. Het resultaat?

Wereldeter

Peuter wil nu schildpadden aaien in Suriname èn heeft de sticker Suriname in haar eetpaspoort kunnen plakken. Het bordje roti ging schoon op! En ook de volwassenen aan tafel waren zèèr te spreken over deze roti. Als bonus geef ik jullie het recept voor zelfgemaakte roti pannenkoekjes erbij, daarmee is het gerecht echt helemaal af!

Voor de roti pannenkoekjes

250g bloem
10g gist
150ml koud water
snufje zout
Roomboter, gesmolten

Begin op tijd

Meng alle ingrediënten tot het een deeg wordt en kneed het dan even een minuut of vijf goed. Leg de bal deeg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat een uur rijzen, op een warme plek. Haal het deeg uit de kom, lucht eruit kneden en stukjes deeg ter grootte van een ei tot een balletje rollen. Sla het bolletje deeg plat en rol het uit tot een klein pannenkoekje.

Bakken maar

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden. Besmeer het pannenkoekje aan een kant met boter, en bak op hoog vuur tot ie goudbruin is,  terwijl je de bovenkant ook met boter insmeert. Omdraaien en ook de andere kant even bakken tot goudbruin. Bewaar alle gebakken pannenkoekjes in een schone theedoek, zodat ze warm blijven.

Voor de kip roti masala

500g kip
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 tomaat, in blokjes
1,5 el Kerriepoeder (of een Masala van je keuze)
1 kippenbouillonblokje
half kopje water
zonnebloemolie

Verwarm een pan met wat olie en fruit daarin de ui en knoflook op zacht vuur aan. Snijd de kip in kleine reepjes. Voeg de tomaat en kerriepoeder aan het uienmengsel en bak even mee. De kip erbij en het vuur wat hoger, tot de kip goudbruin kleurt. (hoeft nog niet gaar te zijn). Bouillonblokje erbij en met deksel op de pan op laag vuur 5 minuten sudderen. Dan het water erbij, goed roeren zodat alle kruiden erdoorheen komen. Laat nog 15 minuten pruttelen, tot de kip gaar is.

Voor de groente masala

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el kerriepoeder
1 tomaat, in blokjes
400g sperziebonen (of kouseband), schoongemaakt en in stukjes gesneden
diepvrieserwtjes, zoveel als je wilt
4 aardappelen, geschild en in blokjes
400ml kip of groentebouillon
zonnebloemolie

Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de tomaat en kerriepoeder toe en bak even mee. Aardappel, sperziebonen en bouillon erbij en even aan de kook brengen. Dan vuur lager en 10 minuutjes laten pruttelen, tot je de erwtjes erbij doet. Daarna kook je alles tot de aardappels beetgaar zijn

Serveren

Serveer de groente en kip met de roti pannenkoekjes en wat hardgekookte eieren. Of laat iedereen aan tafel zijn eigen roti pannenkoekje vullen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 29 november 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!