Eenvoudige rabarbercompote



Dit is mogelijk een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Tegelijkertijd ook een van de lekkerste en zo kenmerkend voor het voorjaar. Ik hou van het friszure van de rabarber en gebruik dus eigenlijk amper toegevoegde suiker.

Serveer met zelfgemaakte vanillevla en je hebt een geweldig voorjaarstoetje, volledig huisgemaakt! Enneh, als je daarna vertelt dat er groente als toetje is gegeten gelooft vast niemand dat! (maar wel pas na afloop doen he ;-))

Voor vier personen

4 grote stengels rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gesneden
te groene rabarber levert een andere kleur compote op, dus kijk dat je mooie rode stengels pakt
scheut sinaasappelsap (ook lekker met appelsap met vlierbloesem van Cawston Press)
optioneel: agavesiroop of kristalsuiker

Rabarber compote

Zet een pan op met daarin de rabarberstukjes en een goede scheut sinaasappelsap,. De rabarber hoeft niet helemaal onder te staan, maar zorg dat de bodem van de pan van sap is voorzien. Vuur hoog en aan de kook brengen. Zet het vuur nu iets lager en laat de rabarber zo staan totdat ‘ie volledig uit elkaar is gevallen. Roer af en toe om.

Smaakmakers

Proef je rabarber en bepaal zelf hoeveel zoet je er nog bij wilt. Ik heb hiervoor een kneepje Agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing of gewone suiker gebruiken. Laat afkoelen en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte vanillevla.

Gepubliceerd op 5 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!