Eenvoudige rabarbercompoteDit is mogelijk een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Tegelijkertijd ook een van de lekkerste en zo kenmerkend voor het voorjaar. Ik hou van het friszure van de rabarber en gebruik dus eigenlijk amper toegevoegde suiker.

Serveer met zelfgemaakte vanillevla en je hebt een geweldig voorjaarstoetje, volledig huisgemaakt! Enneh, als je daarna vertelt dat er groente als toetje is gegeten gelooft vast niemand dat! (maar wel pas na afloop doen he ;-))

Voor vier personen

4 grote stengels rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gesneden
te groene rabarber levert een andere kleur compote op, dus kijk dat je mooie rode stengels pakt
scheut sinaasappelsap (ook lekker met appelsap met vlierbloesem van Cawston Press)
optioneel: agavesiroop of kristalsuiker

Rabarber compote

Zet een pan op met daarin de rabarberstukjes en een goede scheut sinaasappelsap,. De rabarber hoeft niet helemaal onder te staan, maar zorg dat de bodem van de pan van sap is voorzien. Vuur hoog en aan de kook brengen. Zet het vuur nu iets lager en laat de rabarber zo staan totdat ‘ie volledig uit elkaar is gevallen. Roer af en toe om.

Smaakmakers

Proef je rabarber en bepaal zelf hoeveel zoet je er nog bij wilt. Ik heb hiervoor een kneepje Agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing of gewone suiker gebruiken. Laat afkoelen en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte vanillevla.

Gepubliceerd op 5 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.