Quinoasalade met gebakken witlof



Wil je eens wat anders op tafel zetten met witlof, dan is deze quinoasalade een lekker alternatief met gebakken witlof.

Zeker als je (kinderen) niet van het bittere van witlof houdt/houden kan het maar zo zijn dat ze witlof op deze manier wel lekker vinden.

De witlof krijgt door het bakken iets zoets, en de fruitige mango azijn draagt daar nog verder aan bij.

Voor 2 volwassen eters als hoofdmaaltijd
of 4 personen als bijgerecht

  • 150g quinoa
  • 3 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
  • 1 appel, in reepjes gesneden
  • 100g spekjes
  • 2el mango azijn (verkrijgbaar bij Foodelicious)
  • 1el olijfolie

Quinoasalademetappel

Quinoasalade met gebakken witlof

Kook de quinoa voor de salade volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Verhit in de tussentijd wat olijfolie in een pan en bak daarin de spekjes lekker krokant. Daarbij gaat de witlof en schep die regelmatig om, zodat alle kanten lekker gebakken worden en de witlof gaart. Blus dit af met de mango azijn en doe de appel erbij en warm goed door.

Schep de quinoa in de pan door het witlof, appel en spek mengsel. Schep er daarna nog een goede eetlepel (of meer als je wilt) olijfolie doorheen. Breng om smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer op een grote schaal.

Gepubliceerd op 2 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!