Quinoasalade met gebakken witlof

Wil je eens wat anders op tafel zetten met witlof, dan is deze quinoasalade een lekker alternatief met gebakken witlof.
Zeker als je (kinderen) niet van het bittere van witlof houdt/houden kan het maar zo zijn dat ze witlof op deze manier wel lekker vinden.
De witlof krijgt door het bakken iets zoets, en de fruitige mango azijn draagt daar nog verder aan bij.
Voor 2 volwassen eters als hoofdmaaltijd
of 4 personen als bijgerecht
- 150g quinoa
- 3 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
- 1 appel, in reepjes gesneden
- 100g spekjes
- 2el mango azijn (verkrijgbaar bij Foodelicious)
- 1el olijfolie
Quinoasalade met gebakken witlof
Kook de quinoa voor de salade volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Verhit in de tussentijd wat olijfolie in een pan en bak daarin de spekjes lekker krokant. Daarbij gaat de witlof en schep die regelmatig om, zodat alle kanten lekker gebakken worden en de witlof gaart. Blus dit af met de mango azijn en doe de appel erbij en warm goed door.
Schep de quinoa in de pan door het witlof, appel en spek mengsel. Schep er daarna nog een goede eetlepel (of meer als je wilt) olijfolie doorheen. Breng om smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer op een grote schaal.
Gepubliceerd op 2 juli 2014