Smulpaapje kookt! – Quinoasalade met bonen



Als je door Francesca Kookt getagd wordt om, op verzoek van Herman den Blijker, met een gerecht met bonen op de proppen te komen, dan ga je aan het werk. Zo simpel is dat. Want bonen zijn toch wel een van de meest onderschatte groente.

Terwijl ze zo lekker zijn, voedzaam én betaalbaar. Ik maakte een maaltijdsalade die wat wegheeft van een Griekse salade, maar dan nét met wat extra ingrediënten erin. Wil je meer weten over koken met bonen? Lees dan ook mijn review van Herman den Blijkers nieuwe boek ‘Herman over bonen

Voor 4-6 personen

½ krop Romaine sla, in reepjes
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes
1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 blik canellini bonen (á 310g), uitgelekt en afgespoeld
100g kalamata olijven
100g feta, verkruimeld
½ rode ui, in dunne ringetjes
3el frambozenazijn
3el extra vierge olijfolie
½ el gedroogde oregano
100g quinoa, gekookt

Maaltijdsalade met quinoa

Begin met de quinoa. Spoel die onder de kraan, in een zeef, even goed af en kook daarna volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat afkoelen. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor en leg je die op een mooie grote schaal. Door het gebruik van de bonen voeg je lekker vezels toe, terwijl je toch erop let dat je niet mega veel extra calorieën toevoegt. Je zou in plaats van cannelini bonen ook bijvoorbeeld kikkererwten kunnen gebruiken.

Bonen erbij

Tot slot de quinoa er door scheppen en de salade op smaak maken met de azijn & olie en tot slot de gedroogde oregano. Proef of je nog extra zout of zwarte peper wilt toevoegen. Serveer als je de salade thuis eet met een lekker visje van de barbecue erbij. Zo simpel kan lekker zijn!

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!