Smulpaapje kookt! – Quinoasalade met bonen



Als je door Francesca Kookt getagd wordt om, op verzoek van Herman den Blijker, met een gerecht met bonen op de proppen te komen, dan ga je aan het werk. Zo simpel is dat. Want bonen zijn toch wel een van de meest onderschatte groente.

Terwijl ze zo lekker zijn, voedzaam én betaalbaar. Ik maakte een maaltijdsalade die wat wegheeft van een Griekse salade, maar dan nét met wat extra ingrediënten erin. Wil je meer weten over koken met bonen? Lees dan ook mijn review van Herman den Blijkers nieuwe boek ‘Herman over bonen

Voor 4-6 personen

½ krop Romaine sla, in reepjes
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes
1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 blik canellini bonen (á 310g), uitgelekt en afgespoeld
100g kalamata olijven
100g feta, verkruimeld
½ rode ui, in dunne ringetjes
3el frambozenazijn
3el extra vierge olijfolie
½ el gedroogde oregano
100g quinoa, gekookt

Maaltijdsalade met quinoa

Begin met de quinoa. Spoel die onder de kraan, in een zeef, even goed af en kook daarna volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat afkoelen. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor en leg je die op een mooie grote schaal. Door het gebruik van de bonen voeg je lekker vezels toe, terwijl je toch erop let dat je niet mega veel extra calorieën toevoegt. Je zou in plaats van cannelini bonen ook bijvoorbeeld kikkererwten kunnen gebruiken.

Bonen erbij

Tot slot de quinoa er door scheppen en de salade op smaak maken met de azijn & olie en tot slot de gedroogde oregano. Proef of je nog extra zout of zwarte peper wilt toevoegen. Serveer als je de salade thuis eet met een lekker visje van de barbecue erbij. Zo simpel kan lekker zijn!

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.