Smulpaapje kookt! – Quinoasalade met bonen



Als je door Francesca Kookt getagd wordt om, op verzoek van Herman den Blijker, met een gerecht met bonen op de proppen te komen, dan ga je aan het werk. Zo simpel is dat. Want bonen zijn toch wel een van de meest onderschatte groente.

Terwijl ze zo lekker zijn, voedzaam én betaalbaar. Ik maakte een maaltijdsalade die wat wegheeft van een Griekse salade, maar dan nét met wat extra ingrediënten erin. Wil je meer weten over koken met bonen? Lees dan ook mijn review van Herman den Blijkers nieuwe boek ‘Herman over bonen

Voor 4-6 personen

½ krop Romaine sla, in reepjes
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes
1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 blik canellini bonen (á 310g), uitgelekt en afgespoeld
100g kalamata olijven
100g feta, verkruimeld
½ rode ui, in dunne ringetjes
3el frambozenazijn
3el extra vierge olijfolie
½ el gedroogde oregano
100g quinoa, gekookt

Maaltijdsalade met quinoa

Begin met de quinoa. Spoel die onder de kraan, in een zeef, even goed af en kook daarna volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat afkoelen. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor en leg je die op een mooie grote schaal. Door het gebruik van de bonen voeg je lekker vezels toe, terwijl je toch erop let dat je niet mega veel extra calorieën toevoegt. Je zou in plaats van cannelini bonen ook bijvoorbeeld kikkererwten kunnen gebruiken.

Bonen erbij

Tot slot de quinoa er door scheppen en de salade op smaak maken met de azijn & olie en tot slot de gedroogde oregano. Proef of je nog extra zout of zwarte peper wilt toevoegen. Serveer als je de salade thuis eet met een lekker visje van de barbecue erbij. Zo simpel kan lekker zijn!

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!