Smulpaapje kookt! – Quinoa & spinazie zalmburgers



Het is even een werkje, maar dan heb je ook wel echt mega gezonde en lékkere burgers.

Wat ideaal is, is dat je deze burgers volledig kunt voorbereiden zodat je wanneer je ze wilt eten alleen nog maar hoeft te bakken. Dus geen enkel excuus om ze niet een keer te maken 😉

Voor 8 grote burgers

200g ongekookte Quinoa
500g verse spinazie
350g verse zalm, in kleine blokjes
2 takjes verse munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
65g Panko (AH of toko)
2 eieren, losgeklopt
citroenrasp, naar smaak
versgemalen zwarte peper
Maldon zout
Keukenmachine of scherp koksmes

Spinazie & Quinoa

Begin met het koken van de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het daarna af en laat héél goed uitlekken. In de tijd dat de quinoa kookt doe je de spinazie beetje bij beetje in de keukenmachine. Je wilt ‘zo fijn mogelijk krijgen. Heb je geen keukenmachine dan is het een kwestie van met een goed scherp mes alles zo fijn mogelijk hakken/snijden. Doe alle spinazie nu in een grote kom en meng er de munt doorheen. De quinoa meng je nu door de spinazie. Door de warmte van de quinoa wordt de spinazie al wat zachter, dat is precies wat je wilt.

Zalmburgers

Bij dit mengsel gaan nu de zalmblokjes, de panko, eieren, citroenrasp en je brengt alles op smaak met zout en peper. Hussel alles heel goed door elkaar en voel hoe de textuur is. Nog te nat? Doe er dan nog wat Panko bij. Met natte handen vorm je hier nu ballen van, die je daarna tussen je handen plet tot burger. Leg die op een groot bord en zet (afgedekt) in de koelkast weg. Doe dit een uurtje of twee, zodat de burgers stevig kunnen worden. Je kunt ze tot dit punt dus helemaal voorbereiden!

Super food

Als je er klaar voor bent verhit je een grote koekenpan met een beetje olie. Bestrooi de burgers met wat bloem en bak ze vervolgens 4-5 minuten per kant. Draai ze liefst maar één keer om, aangezien de kans dat ze uit elkaar vallen nog steeds aanwezig is. Je kunt ze overigens in de pan al terug in vorm brengen mocht dat gebeuren.

Super gezonde burger zonder vlees

Serveer de burger op een broodje, bijvoorbeeld met wat uienrelish (French’s) of een andere smaakmaker. Maar ook bij wat (oven)frietjes is dit een hele smakelijke, gezónde burger. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.