Smulpaapje kookt! – Quinoa & spinazie zalmburgers



Het is even een werkje, maar dan heb je ook wel echt mega gezonde en lékkere burgers.

Wat ideaal is, is dat je deze burgers volledig kunt voorbereiden zodat je wanneer je ze wilt eten alleen nog maar hoeft te bakken. Dus geen enkel excuus om ze niet een keer te maken 😉

Voor 8 grote burgers

200g ongekookte Quinoa
500g verse spinazie
350g verse zalm, in kleine blokjes
2 takjes verse munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
65g Panko (AH of toko)
2 eieren, losgeklopt
citroenrasp, naar smaak
versgemalen zwarte peper
Maldon zout
Keukenmachine of scherp koksmes

Spinazie & Quinoa

Begin met het koken van de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het daarna af en laat héél goed uitlekken. In de tijd dat de quinoa kookt doe je de spinazie beetje bij beetje in de keukenmachine. Je wilt ‘zo fijn mogelijk krijgen. Heb je geen keukenmachine dan is het een kwestie van met een goed scherp mes alles zo fijn mogelijk hakken/snijden. Doe alle spinazie nu in een grote kom en meng er de munt doorheen. De quinoa meng je nu door de spinazie. Door de warmte van de quinoa wordt de spinazie al wat zachter, dat is precies wat je wilt.

Zalmburgers

Bij dit mengsel gaan nu de zalmblokjes, de panko, eieren, citroenrasp en je brengt alles op smaak met zout en peper. Hussel alles heel goed door elkaar en voel hoe de textuur is. Nog te nat? Doe er dan nog wat Panko bij. Met natte handen vorm je hier nu ballen van, die je daarna tussen je handen plet tot burger. Leg die op een groot bord en zet (afgedekt) in de koelkast weg. Doe dit een uurtje of twee, zodat de burgers stevig kunnen worden. Je kunt ze tot dit punt dus helemaal voorbereiden!

Super food

Als je er klaar voor bent verhit je een grote koekenpan met een beetje olie. Bestrooi de burgers met wat bloem en bak ze vervolgens 4-5 minuten per kant. Draai ze liefst maar één keer om, aangezien de kans dat ze uit elkaar vallen nog steeds aanwezig is. Je kunt ze overigens in de pan al terug in vorm brengen mocht dat gebeuren.

Super gezonde burger zonder vlees

Serveer de burger op een broodje, bijvoorbeeld met wat uienrelish (French’s) of een andere smaakmaker. Maar ook bij wat (oven)frietjes is dit een hele smakelijke, gezónde burger. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.