Smulpaapje kookt! – Quesadillas met kip



Dat je met verse tortilla’s een fiesta op tafel zet wisten jullie al. Maar wist je dat je met deze tortilla’s nog meer heerlijks kunt maken? Zoals deze Quesadilla’s.

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren, al moet ik zeggen dat de vulling uit dit recept toch wel een Olé bij ons thuis ontlokte…

Voor 4 personen

400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
2tl cajunkruiden
Verse tortilla’s
Geraspte kaas

Basis voor de quesadilla’s

Kruid de kipfilet met 2tl cajunkruiden. Wil je nog wat meer smaak, gebruik dan meer. Bak de kipfilet goudbruin aan in een beetje olie, tot ‘ie bijna gaar is. Haal uit de pan en doe er klein scheutje zonnebloemolie in. Bak daarin de ui en paprika op hoog vuur, een minuut of vijf. Dan vuur wat zachter en mais en ananas erbij, alsook de cajunkruiden en even lekker warm laten worden.

Quessadilla’s vullen

De tortilla’s, die je van te voren hebt gemaakt en gebakken, ga je nu vullen. Hiervoor beleg je één tortilla zo gelijkmatig mogelijk met de kip/paprikavulling. Daarover heen gaat goed wat geraspte kaas. Erop nog een tortilla. In een warme pan bak je ze, om en om, tot de tortilla warm is en de kaas is gesmolten. Voorzichtig keren, dat de vulling er niet uit valt! Snijd daarna in vier stukken.

Serveren

Uiteraard maak je je Mexicaanse fiesta compleet met verse quacemole en nog wat nacho’s. Je kunt de quessadilla’s eventueel ook van te voren maken en warm houden in de oven. Stapel ze niet teveel op elkaar, om vastplakken te voorkomen.

Mexicaans

Wil je meer of vaker Mexicaans koken. We hebben nog heel wat inspiratie voor je op een rijtje gezet hier

 

Gepubliceerd op 30 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.