Smulpaapje kookt! – Quesadillas met kip



Dat je met verse tortilla’s een fiesta op tafel zet wisten jullie al. Maar wist je dat je met deze tortilla’s nog meer heerlijks kunt maken? Zoals deze Quesadilla’s.

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren, al moet ik zeggen dat de vulling uit dit recept toch wel een Olé bij ons thuis ontlokte…

Voor 4 personen

400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
2tl cajunkruiden
Verse tortilla’s
Geraspte kaas

Basis voor de quesadilla’s

Kruid de kipfilet met 2tl cajunkruiden. Wil je nog wat meer smaak, gebruik dan meer. Bak de kipfilet goudbruin aan in een beetje olie, tot ‘ie bijna gaar is. Haal uit de pan en doe er klein scheutje zonnebloemolie in. Bak daarin de ui en paprika op hoog vuur, een minuut of vijf. Dan vuur wat zachter en mais en ananas erbij, alsook de cajunkruiden en even lekker warm laten worden.

Quessadilla’s vullen

De tortilla’s, die je van te voren hebt gemaakt en gebakken, ga je nu vullen. Hiervoor beleg je één tortilla zo gelijkmatig mogelijk met de kip/paprikavulling. Daarover heen gaat goed wat geraspte kaas. Erop nog een tortilla. In een warme pan bak je ze, om en om, tot de tortilla warm is en de kaas is gesmolten. Voorzichtig keren, dat de vulling er niet uit valt! Snijd daarna in vier stukken.

Serveren

Uiteraard maak je je Mexicaanse fiesta compleet met verse quacemole en nog wat nacho’s. Je kunt de quessadilla’s eventueel ook van te voren maken en warm houden in de oven. Stapel ze niet teveel op elkaar, om vastplakken te voorkomen.

Mexicaans

Wil je meer of vaker Mexicaans koken. We hebben nog heel wat inspiratie voor je op een rijtje gezet hier

 

Gepubliceerd op 30 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.