Smulpaapje kookt! – Quesadillas met kip



Dat je met verse tortilla’s een fiesta op tafel zet wisten jullie al. Maar wist je dat je met deze tortilla’s nog meer heerlijks kunt maken? Zoals deze Quesadilla’s.

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren, al moet ik zeggen dat de vulling uit dit recept toch wel een Olé bij ons thuis ontlokte…

Voor 4 personen

400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
2tl cajunkruiden
Verse tortilla’s
Geraspte kaas

Basis voor de quesadilla’s

Kruid de kipfilet met 2tl cajunkruiden. Wil je nog wat meer smaak, gebruik dan meer. Bak de kipfilet goudbruin aan in een beetje olie, tot ‘ie bijna gaar is. Haal uit de pan en doe er klein scheutje zonnebloemolie in. Bak daarin de ui en paprika op hoog vuur, een minuut of vijf. Dan vuur wat zachter en mais en ananas erbij, alsook de cajunkruiden en even lekker warm laten worden.

Quessadilla’s vullen

De tortilla’s, die je van te voren hebt gemaakt en gebakken, ga je nu vullen. Hiervoor beleg je één tortilla zo gelijkmatig mogelijk met de kip/paprikavulling. Daarover heen gaat goed wat geraspte kaas. Erop nog een tortilla. In een warme pan bak je ze, om en om, tot de tortilla warm is en de kaas is gesmolten. Voorzichtig keren, dat de vulling er niet uit valt! Snijd daarna in vier stukken.

Serveren

Uiteraard maak je je Mexicaanse fiesta compleet met verse quacemole en nog wat nacho’s. Je kunt de quessadilla’s eventueel ook van te voren maken en warm houden in de oven. Stapel ze niet teveel op elkaar, om vastplakken te voorkomen.

Mexicaans

Wil je meer of vaker Mexicaans koken. We hebben nog heel wat inspiratie voor je op een rijtje gezet hier

 

Gepubliceerd op 30 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!