Smulpaapje kookt! – Quesadillas met kip



Dat je met verse tortilla’s een fiesta op tafel zet wisten jullie al. Maar wist je dat je met deze tortilla’s nog meer heerlijks kunt maken? Zoals deze Quesadilla’s.

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren, al moet ik zeggen dat de vulling uit dit recept toch wel een Olé bij ons thuis ontlokte…

Voor 4 personen

400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
2tl cajunkruiden
Verse tortilla’s
Geraspte kaas

Basis voor de quesadilla’s

Kruid de kipfilet met 2tl cajunkruiden. Wil je nog wat meer smaak, gebruik dan meer. Bak de kipfilet goudbruin aan in een beetje olie, tot ‘ie bijna gaar is. Haal uit de pan en doe er klein scheutje zonnebloemolie in. Bak daarin de ui en paprika op hoog vuur, een minuut of vijf. Dan vuur wat zachter en mais en ananas erbij, alsook de cajunkruiden en even lekker warm laten worden.

Quessadilla’s vullen

De tortilla’s, die je van te voren hebt gemaakt en gebakken, ga je nu vullen. Hiervoor beleg je één tortilla zo gelijkmatig mogelijk met de kip/paprikavulling. Daarover heen gaat goed wat geraspte kaas. Erop nog een tortilla. In een warme pan bak je ze, om en om, tot de tortilla warm is en de kaas is gesmolten. Voorzichtig keren, dat de vulling er niet uit valt! Snijd daarna in vier stukken.

Serveren

Uiteraard maak je je Mexicaanse fiesta compleet met verse quacemole en nog wat nacho’s. Je kunt de quessadilla’s eventueel ook van te voren maken en warm houden in de oven. Stapel ze niet teveel op elkaar, om vastplakken te voorkomen.

Mexicaans

Wil je meer of vaker Mexicaans koken. We hebben nog heel wat inspiratie voor je op een rijtje gezet hier

 

Gepubliceerd op 30 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.