Smulpaapje kookt! – Pulled pork van de barbecue



Daar is ‘ie hoor, hét recept voor de lekkerste pulled pork. Want als je deze zomer íets van de barbecue gemaakt wilt hebben is het dit wel. Neem er wel de tijd voor, want dit schatje laat zich niet haasten. Maar dan heb je ook wel het zachtste, lekkerste barbecuevlees denkbaar.

Dus nodig goed wat vrienden uit, schenk iets lekkers is en barbecueën maar!

Voor een klein elftal 😉

2kg procureur (ik kocht het bij Valk Versmarkt, maar vraag je slager er anders om)
barbecue rub (mijn recept vind je hier)
kerntemperatuur thermometer (essentieel!)
4-6 flesjes lekker bier (ik gebruikte blond bier)

Hamburgerbroodjes + barbecuesaus om te serveren

Zo maak je pulled pork

Dep het vlees droog en wrijf het ruim in met de rub. Je kunt het een nachtje, afgedekt laten staan maar meteen op de barbecue leggen is ook prima. Die barbecue komt idealiter niet hoger dan 100-105C. Het vlees wordt namelijk een slow roast. Dus lang, op lage temperatuur.

Indirect vlees bereiden op de bbq

Zorg dat je niet direct op het vuur grillt, maar met een ‘platesetter’ er tussen, waar je een lekbak op zet met daarin de inhoud van 4 flesjes bier. Dat gaat stomen straks en extra smaak geven aan je vlees. Als het bier verdampt dreigt te raken vul de bak dan bij.

Slow roast

Nu is het een kwestie van tijd. Kernthermometer in het vlees steken, deksel dicht doen en niet meer aankomen. Je kerntemperatuur moet rond de 85C zijn. Dat duurt zéker 10-12 uur, afhankelijk van de grootte van je vlees. Afblijven dus en lekker iets anders gaan doen.

Pulled pork

Is de temperatuur bereikt leg het vlees dan in een schaal, dek af met aluminiumfolie en laat het nog een half uurtje rusten. Dat komt je vlees écht ten goede. Daarna trek je het met 2 vorken uit elkaar, in sliertjes. Broodje mee beleggen, wat saus erover en je tanden erin. Het is het wachten en de moeite meer dan waard, geloof me!

Restjes?

Je zult blij zijn als je al restjes over houdt, want daarvoor heb ik twee heerlijke recepten voor je. Wat dacht je van nacho’s met pulled pork?  Of maak er deze waanzinnige pulled pork kroketten mee. Daarnaast zijn de restjes de dag erna op een lekker knapperig broodje nog steeds lekker. Doe er dan bijvoorbeeld eens een goeie lik picalilly op. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.