Smulpaapje kookt! – Pulled pork van de barbecue



Daar is ‘ie hoor, hét recept voor de lekkerste pulled pork. Want als je deze zomer íets van de barbecue gemaakt wilt hebben is het dit wel. Neem er wel de tijd voor, want dit schatje laat zich niet haasten. Maar dan heb je ook wel het zachtste, lekkerste barbecuevlees denkbaar.

Dus nodig goed wat vrienden uit, schenk iets lekkers is en barbecueën maar!

Voor een klein elftal 😉

2kg procureur (ik kocht het bij Valk Versmarkt, maar vraag je slager er anders om)
barbecue rub (mijn recept vind je hier)
kerntemperatuur thermometer (essentieel!)
4-6 flesjes lekker bier (ik gebruikte blond bier)

Hamburgerbroodjes + barbecuesaus om te serveren

Zo maak je pulled pork

Dep het vlees droog en wrijf het ruim in met de rub. Je kunt het een nachtje, afgedekt laten staan maar meteen op de barbecue leggen is ook prima. Die barbecue komt idealiter niet hoger dan 100-105C. Het vlees wordt namelijk een slow roast. Dus lang, op lage temperatuur.

Indirect vlees bereiden op de bbq

Zorg dat je niet direct op het vuur grillt, maar met een ‘platesetter’ er tussen, waar je een lekbak op zet met daarin de inhoud van 4 flesjes bier. Dat gaat stomen straks en extra smaak geven aan je vlees. Als het bier verdampt dreigt te raken vul de bak dan bij.

Slow roast

Nu is het een kwestie van tijd. Kernthermometer in het vlees steken, deksel dicht doen en niet meer aankomen. Je kerntemperatuur moet rond de 85C zijn. Dat duurt zéker 10-12 uur, afhankelijk van de grootte van je vlees. Afblijven dus en lekker iets anders gaan doen.

Pulled pork

Is de temperatuur bereikt leg het vlees dan in een schaal, dek af met aluminiumfolie en laat het nog een half uurtje rusten. Dat komt je vlees écht ten goede. Daarna trek je het met 2 vorken uit elkaar, in sliertjes. Broodje mee beleggen, wat saus erover en je tanden erin. Het is het wachten en de moeite meer dan waard, geloof me!

Restjes?

Je zult blij zijn als je al restjes over houdt, want daarvoor heb ik twee heerlijke recepten voor je. Wat dacht je van nacho’s met pulled pork?  Of maak er deze waanzinnige pulled pork kroketten mee. Daarnaast zijn de restjes de dag erna op een lekker knapperig broodje nog steeds lekker. Doe er dan bijvoorbeeld eens een goeie lik picalilly op. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!