Smulpaapje kookt! – Pulled pork van de barbecue



Daar is ‘ie hoor, hét recept voor de lekkerste pulled pork. Want als je deze zomer íets van de barbecue gemaakt wilt hebben is het dit wel. Neem er wel de tijd voor, want dit schatje laat zich niet haasten. Maar dan heb je ook wel het zachtste, lekkerste barbecuevlees denkbaar.

Dus nodig goed wat vrienden uit, schenk iets lekkers is en barbecueën maar!

Voor een klein elftal 😉

2kg procureur (ik kocht het bij Valk Versmarkt, maar vraag je slager er anders om)
barbecue rub (mijn recept vind je hier)
kerntemperatuur thermometer (essentieel!)
4-6 flesjes lekker bier (ik gebruikte blond bier)

Hamburgerbroodjes + barbecuesaus om te serveren

Zo maak je pulled pork

Dep het vlees droog en wrijf het ruim in met de rub. Je kunt het een nachtje, afgedekt laten staan maar meteen op de barbecue leggen is ook prima. Die barbecue komt idealiter niet hoger dan 100-105C. Het vlees wordt namelijk een slow roast. Dus lang, op lage temperatuur.

Indirect vlees bereiden op de bbq

Zorg dat je niet direct op het vuur grillt, maar met een ‘platesetter’ er tussen, waar je een lekbak op zet met daarin de inhoud van 4 flesjes bier. Dat gaat stomen straks en extra smaak geven aan je vlees. Als het bier verdampt dreigt te raken vul de bak dan bij.

Slow roast

Nu is het een kwestie van tijd. Kernthermometer in het vlees steken, deksel dicht doen en niet meer aankomen. Je kerntemperatuur moet rond de 85C zijn. Dat duurt zéker 10-12 uur, afhankelijk van de grootte van je vlees. Afblijven dus en lekker iets anders gaan doen.

Pulled pork

Is de temperatuur bereikt leg het vlees dan in een schaal, dek af met aluminiumfolie en laat het nog een half uurtje rusten. Dat komt je vlees écht ten goede. Daarna trek je het met 2 vorken uit elkaar, in sliertjes. Broodje mee beleggen, wat saus erover en je tanden erin. Het is het wachten en de moeite meer dan waard, geloof me!

Restjes?

Je zult blij zijn als je al restjes over houdt, want daarvoor heb ik twee heerlijke recepten voor je. Wat dacht je van nacho’s met pulled pork?  Of maak er deze waanzinnige pulled pork kroketten mee. Daarnaast zijn de restjes de dag erna op een lekker knapperig broodje nog steeds lekker. Doe er dan bijvoorbeeld eens een goeie lik picalilly op. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 16 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.