Smulpaapje kookt! – Pompoentaart met spinazie & brie



Met één flespompoen kun je meer dan alleen soep maken. Niet alleen maakte ik er een heerlijke pasta mee, met het andere deel bedacht ik deze lekkere hartige taart.

Vegetarisch, maar bomvol smaak. Een aanrader!

Voor één hartige taart

 
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
zout & peper
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Oven voorverwarmen op 175C – taartblik met losse bodem

Deeg op een rol

Een van de dingen die ik graag uit het buitenland meeneem zijn rollen kant en klaar deeg. Ook in Nederland zijn die nu verkrijgbaar. Ik zag alleen wel dat in de rol deeg van Tante Fanny (die ik onlangs ontving in een Foodybox van een PR bureau) palmvet zit in plaats van roomboter. Mocht je rollen deeg kunnen vinden waar puur boter in zit heeft dat mijn persoonlijke voorkeur. Want oh wat zijn ze handig.

Hartige taart met pompoen

Rol het deeg op het papier uit en leg dat met papier en al in het taartblik en maak het passend aan het blik dat je gebruikt. Op de bodem de rauwe spinazie en daar boven op de plakken pompoen. Ik gebruikte het onderste deel van de pompoen, waardoor je mooi halve maantjes krijgt. Op de pompoen gaan de plakken brie en besprenkel die met de honing. Bestrooi met zout, peper en tijm.

Vegetarische hartige taart

Klop de eieren los met de zure room en giet dit over de groente heen. Beweeg het blik even heen en weer, zodat het goed verdeeld is. Bestrooi met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven, 25-30 minuten tot ‘ie mooi goudbruin is en het deeg gaar.

Restjes gaan in de lunchtrommel

Even in de vorm laten afkoelen, in stukken snijden en serveer met een lekkere frisse salade. Ideaal als lichte maaltijd of bij een feestelijke lunch. Koud overigens ook erg lekker in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 5 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.