Smulpaapje kookt! – Pompoentaart met spinazie & brie



Met één flespompoen kun je meer dan alleen soep maken. Niet alleen maakte ik er een heerlijke pasta mee, met het andere deel bedacht ik deze lekkere hartige taart.

Vegetarisch, maar bomvol smaak. Een aanrader!

Voor één hartige taart

 
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
zout & peper
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Oven voorverwarmen op 175C – taartblik met losse bodem

Deeg op een rol

Een van de dingen die ik graag uit het buitenland meeneem zijn rollen kant en klaar deeg. Ook in Nederland zijn die nu verkrijgbaar. Ik zag alleen wel dat in de rol deeg van Tante Fanny (die ik onlangs ontving in een Foodybox van een PR bureau) palmvet zit in plaats van roomboter. Mocht je rollen deeg kunnen vinden waar puur boter in zit heeft dat mijn persoonlijke voorkeur. Want oh wat zijn ze handig.

Hartige taart met pompoen

Rol het deeg op het papier uit en leg dat met papier en al in het taartblik en maak het passend aan het blik dat je gebruikt. Op de bodem de rauwe spinazie en daar boven op de plakken pompoen. Ik gebruikte het onderste deel van de pompoen, waardoor je mooi halve maantjes krijgt. Op de pompoen gaan de plakken brie en besprenkel die met de honing. Bestrooi met zout, peper en tijm.

Vegetarische hartige taart

Klop de eieren los met de zure room en giet dit over de groente heen. Beweeg het blik even heen en weer, zodat het goed verdeeld is. Bestrooi met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven, 25-30 minuten tot ‘ie mooi goudbruin is en het deeg gaar.

Restjes gaan in de lunchtrommel

Even in de vorm laten afkoelen, in stukken snijden en serveer met een lekkere frisse salade. Ideaal als lichte maaltijd of bij een feestelijke lunch. Koud overigens ook erg lekker in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 5 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.