Smulpaapje kookt! – Pompoentaart met spinazie & brie



Met één flespompoen kun je meer dan alleen soep maken. Niet alleen maakte ik er een heerlijke pasta mee, met het andere deel bedacht ik deze lekkere hartige taart.

Vegetarisch, maar bomvol smaak. Een aanrader!

Voor één hartige taart

 
1 rol deeg voor hartige taart (ik gebruikte Tante Fanny)
handje spinazie
halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
3 lange plakken brie
1tl honing
½ tl tijm
zout & peper
3 eieren
125g zure room
handje geraspte Parmezaanse kaas

Oven voorverwarmen op 175C – taartblik met losse bodem

Deeg op een rol

Een van de dingen die ik graag uit het buitenland meeneem zijn rollen kant en klaar deeg. Ook in Nederland zijn die nu verkrijgbaar. Ik zag alleen wel dat in de rol deeg van Tante Fanny (die ik onlangs ontving in een Foodybox van een PR bureau) palmvet zit in plaats van roomboter. Mocht je rollen deeg kunnen vinden waar puur boter in zit heeft dat mijn persoonlijke voorkeur. Want oh wat zijn ze handig.

Hartige taart met pompoen

Rol het deeg op het papier uit en leg dat met papier en al in het taartblik en maak het passend aan het blik dat je gebruikt. Op de bodem de rauwe spinazie en daar boven op de plakken pompoen. Ik gebruikte het onderste deel van de pompoen, waardoor je mooi halve maantjes krijgt. Op de pompoen gaan de plakken brie en besprenkel die met de honing. Bestrooi met zout, peper en tijm.

Vegetarische hartige taart

Klop de eieren los met de zure room en giet dit over de groente heen. Beweeg het blik even heen en weer, zodat het goed verdeeld is. Bestrooi met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven, 25-30 minuten tot ‘ie mooi goudbruin is en het deeg gaar.

Restjes gaan in de lunchtrommel

Even in de vorm laten afkoelen, in stukken snijden en serveer met een lekkere frisse salade. Ideaal als lichte maaltijd of bij een feestelijke lunch. Koud overigens ook erg lekker in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 5 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!