Smulpaapje kookt! – Pompoenpasta met spinazie



Hoewel ik thuis niet echt de handen op elkaar krijg voor pompoen is dit toch echt een super lekkere pasta. De pompoenblokjes snijd ik zodanig dat onze kleuter ze eruit kan vissen, want hoe vaak ze het ook proeft, zoete groente zijn aan haar niet besteed.

Gelukkig zijn er een hoop liefhebbers van pompoen en dus deel ik dit recept met jullie. Want in een half uur aan tafel, mét de smaak van de herfst op je bord. Ik word er (wel) blij van! 😉

Voor 4-6 personen

1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)
zout & peper

Pasta met pompoen

Knijp het vlees als een soort balletjes uit de worstjes, het velletje gooi je weg. Verhit een grote pan met daarin de olie en fruit even zachtjes de sjalot en knoflook. Vuur omhoog en dan het worstvlees in de pan en in 5 minuten aanbakken. Haal dit uit de pan, zet even apart en doe dan de bouillon en pasta in de pan.

Eenpansmaaltijd met pasta

Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8 minuutjes koken. Dan de pompoenblokjes erbij en nog 7-9 minuten koken. De pompoen is dan nét beetgaar. Nu de spinazie en roomkaas erbij, goed doorscheppen en nog 2 minuutjes garen, tot de spinazie opgenomen is.

Snelle pasta

Het vlees mag nu terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Nog even goed warm laten worden en dan serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Meer pompoen

Met de andere helft van de pompoen kun je ook een hele lekkere hartige taart maken, dat recept deel ik binnenkort met je. Meer pompoenrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.