Smulpaapje kookt! – Pompoenpasta met spinazie

Hoewel ik thuis niet echt de handen op elkaar krijg voor pompoen is dit toch echt een super lekkere pasta. De pompoenblokjes snijd ik zodanig dat onze kleuter ze eruit kan vissen, want hoe vaak ze het ook proeft, zoete groente zijn aan haar niet besteed.
Gelukkig zijn er een hoop liefhebbers van pompoen en dus deel ik dit recept met jullie. Want in een half uur aan tafel, mét de smaak van de herfst op je bord. Ik word er (wel) blij van! 😉
Voor 4-6 personen
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)
zout & peper
Pasta met pompoen
Knijp het vlees als een soort balletjes uit de worstjes, het velletje gooi je weg. Verhit een grote pan met daarin de olie en fruit even zachtjes de sjalot en knoflook. Vuur omhoog en dan het worstvlees in de pan en in 5 minuten aanbakken. Haal dit uit de pan, zet even apart en doe dan de bouillon en pasta in de pan.
Eenpansmaaltijd met pasta
Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8 minuutjes koken. Dan de pompoenblokjes erbij en nog 7-9 minuten koken. De pompoen is dan nét beetgaar. Nu de spinazie en roomkaas erbij, goed doorscheppen en nog 2 minuutjes garen, tot de spinazie opgenomen is.
Snelle pasta
Het vlees mag nu terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Nog even goed warm laten worden en dan serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
Meer pompoen
Met de andere helft van de pompoen kun je ook een hele lekkere hartige taart maken, dat recept deel ik binnenkort met je. Meer pompoenrecepten vind je hier.
Gepubliceerd op 10 oktober 2015