Smulpaapje kookt! – Pompoenpasta met spinazie



Hoewel ik thuis niet echt de handen op elkaar krijg voor pompoen is dit toch echt een super lekkere pasta. De pompoenblokjes snijd ik zodanig dat onze kleuter ze eruit kan vissen, want hoe vaak ze het ook proeft, zoete groente zijn aan haar niet besteed.

Gelukkig zijn er een hoop liefhebbers van pompoen en dus deel ik dit recept met jullie. Want in een half uur aan tafel, mét de smaak van de herfst op je bord. Ik word er (wel) blij van! 😉

Voor 4-6 personen

1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
4 saucijsjes +/- 350g
2el olie
1L groentebouillon
350g pasta
550g pompoenblokjes (ik gebruikte een flespompoen *)
350g spinazie
2el kruidenkaas (bijv Boursin)
zout & peper

Pasta met pompoen

Knijp het vlees als een soort balletjes uit de worstjes, het velletje gooi je weg. Verhit een grote pan met daarin de olie en fruit even zachtjes de sjalot en knoflook. Vuur omhoog en dan het worstvlees in de pan en in 5 minuten aanbakken. Haal dit uit de pan, zet even apart en doe dan de bouillon en pasta in de pan.

Eenpansmaaltijd met pasta

Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8 minuutjes koken. Dan de pompoenblokjes erbij en nog 7-9 minuten koken. De pompoen is dan nét beetgaar. Nu de spinazie en roomkaas erbij, goed doorscheppen en nog 2 minuutjes garen, tot de spinazie opgenomen is.

Snelle pasta

Het vlees mag nu terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Nog even goed warm laten worden en dan serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Meer pompoen

Met de andere helft van de pompoen kun je ook een hele lekkere hartige taart maken, dat recept deel ik binnenkort met je. Meer pompoenrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 10 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.