Smulpaapje kookt! – Pompoencouscous met halloumi



Dit recept ontstond vanuit mijn eigen wens om eens iets anders te doen met pompoen dan de traditionele pompoensoep. Want hoewel ik er dol op ben kan er met pompoen nog zoveel meer.

Deze couscoussalade kun je als maaltijdsalade serveren of in een kleinere portie als lunchgerecht. De restjes neem je lekker mee naar je werk!

Voor vier personen als maaltijdsalade

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
½ rode paprika
½ gele paprika
½ tl kaneel
¼ tl cayennepoeder
¼ tl gemberpoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie

60g hazelnoten, geroosterd in droge pan
Halloumikaas, 1 verpakking
Scheutje (citroen)olie
Verse munt, grofgesneden
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
200g couscous, volgens instructie

Geroosterde pompoen

Snijd de pompoen in grove stukken en haal de pitten en draden eruit. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat doe je straks als ‘ie geroosterd is. Dan gaat dat veel makkelijker! Leg de stukken pompoen samen met de grofgesneden paprika en teentjes knoflook in een groot bakblik. Besprenkel alle groente met wat olijfolie en strooi er de kruiden over heen. Even goed met het blik husselen zodat alles bedekt is. Rooster de groente nu 30 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Couscoussalade met pompoen

Wel in de tussentijd de couscous. Wil je extra smaak gebruik dan groentebouillon in plaats van gewoon water. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, ze krijgen zo extra smaak. Laat even afkoelen en hak ik grove stukken. De halloumi snijd je in plakjes en bak je in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin aan beide kanten zijn. Het ideale van deze kaas is dat ‘ie tijdens het bakken niet smelt!

Herfstsalade

Snijd van de geroosterde pompoen de schil en maak er beetklare stukjes van. De paprika snijd je iets kleiner. Meng de groente door de couscous en voeg de hazelnoten, munt en halloumi er aan toe. Maak op smaak met goede olijfolie (citroenolie geeft er een wat frissere smaak aan, maar een gewone olie kan ook) en bestrooi met zout en peper. Dien meteen op!

Vers gemaakt is deze salade het aller-lekkerst. Neem je ‘m de dag meer naar je werk of school dan is ‘ie wel iets droger van smaak en zou je evt. nog een drupje olie en azijn kunnen toevoegen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd