Smulpaapje kookt! – Pompoencouscous met halloumi



Dit recept ontstond vanuit mijn eigen wens om eens iets anders te doen met pompoen dan de traditionele pompoensoep. Want hoewel ik er dol op ben kan er met pompoen nog zoveel meer.

Deze couscoussalade kun je als maaltijdsalade serveren of in een kleinere portie als lunchgerecht. De restjes neem je lekker mee naar je werk!

Voor vier personen als maaltijdsalade

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
½ rode paprika
½ gele paprika
½ tl kaneel
¼ tl cayennepoeder
¼ tl gemberpoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie

60g hazelnoten, geroosterd in droge pan
Halloumikaas, 1 verpakking
Scheutje (citroen)olie
Verse munt, grofgesneden
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
200g couscous, volgens instructie

Geroosterde pompoen

Snijd de pompoen in grove stukken en haal de pitten en draden eruit. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat doe je straks als ‘ie geroosterd is. Dan gaat dat veel makkelijker! Leg de stukken pompoen samen met de grofgesneden paprika en teentjes knoflook in een groot bakblik. Besprenkel alle groente met wat olijfolie en strooi er de kruiden over heen. Even goed met het blik husselen zodat alles bedekt is. Rooster de groente nu 30 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Couscoussalade met pompoen

Wel in de tussentijd de couscous. Wil je extra smaak gebruik dan groentebouillon in plaats van gewoon water. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, ze krijgen zo extra smaak. Laat even afkoelen en hak ik grove stukken. De halloumi snijd je in plakjes en bak je in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin aan beide kanten zijn. Het ideale van deze kaas is dat ‘ie tijdens het bakken niet smelt!

Herfstsalade

Snijd van de geroosterde pompoen de schil en maak er beetklare stukjes van. De paprika snijd je iets kleiner. Meng de groente door de couscous en voeg de hazelnoten, munt en halloumi er aan toe. Maak op smaak met goede olijfolie (citroenolie geeft er een wat frissere smaak aan, maar een gewone olie kan ook) en bestrooi met zout en peper. Dien meteen op!

Vers gemaakt is deze salade het aller-lekkerst. Neem je ‘m de dag meer naar je werk of school dan is ‘ie wel iets droger van smaak en zou je evt. nog een drupje olie en azijn kunnen toevoegen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.