Smulpaapje kookt! – Pittabroodjes met tonijn, mais en eiersalade



Onze peuter gaat binnenkort naar school. En nadat wij de afgelopen jaren verwend zijn geweest met warme maaltijden op de kinderopvang, is nu de tijd aangebroken om alvast te experimenteren met variatie in lunchtrommelgerechten.

Maak de salade de avond van te voren alvast klaar, dat scheelt weer gestress in de ochtend!

Tonijn, mais & eiersalade

Deze pittabroodjes gaan zeker in de favorieten voor de lunchtrommelvulling. Een lekkere combi van vis, ei en het zoete van de mais. En om het licht te houden gebruikten we geen mayonaise maar kwark voor het sausje. Gebruik lekker wat (verse) kruiden om het daarna op smaak te maken.

Wat heb je nodig

Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
2 eieren, hardgekookt en kleingesneden
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl Dijon mosterd
2 el magere kwark
Wat spinazie of slablaadjes
Pitta broodjes, gehalveerd

Smaakmakers

Meng alle ingrediënten in een kom en doe daar de mosterd, kwark en bieslook doorheen. Wil je een wat pittigere smaak gebruik dan eventueel wat chilipoeder of misschien wel een drupje Tabasco. Breng verder op smaak met zout en peper.

Variatie in de lunchtrommel

Verwarm de pitta broodjes, halveer ze en vul ze met wat spinazie of slablaadjes en doe daar het ei/tonijnmengsel in. Door de spinazie/slablaadjes worden de broodjes niet slap. Verpak stevig in wat alumiumfolie als je ze mee naar school geeft. Deze broodjes misstaan overigens ook niet aan de weekendbrunchtafel.

Gepubliceerd op 7 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd