Smulpaapje kookt! – Pittabroodjes met tonijn, mais en eiersalade



Onze peuter gaat binnenkort naar school. En nadat wij de afgelopen jaren verwend zijn geweest met warme maaltijden op de kinderopvang, is nu de tijd aangebroken om alvast te experimenteren met variatie in lunchtrommelgerechten.

Maak de salade de avond van te voren alvast klaar, dat scheelt weer gestress in de ochtend!

Tonijn, mais & eiersalade

Deze pittabroodjes gaan zeker in de favorieten voor de lunchtrommelvulling. Een lekkere combi van vis, ei en het zoete van de mais. En om het licht te houden gebruikten we geen mayonaise maar kwark voor het sausje. Gebruik lekker wat (verse) kruiden om het daarna op smaak te maken.

Wat heb je nodig

Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
2 eieren, hardgekookt en kleingesneden
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl Dijon mosterd
2 el magere kwark
Wat spinazie of slablaadjes
Pitta broodjes, gehalveerd

Smaakmakers

Meng alle ingrediënten in een kom en doe daar de mosterd, kwark en bieslook doorheen. Wil je een wat pittigere smaak gebruik dan eventueel wat chilipoeder of misschien wel een drupje Tabasco. Breng verder op smaak met zout en peper.

Variatie in de lunchtrommel

Verwarm de pitta broodjes, halveer ze en vul ze met wat spinazie of slablaadjes en doe daar het ei/tonijnmengsel in. Door de spinazie/slablaadjes worden de broodjes niet slap. Verpak stevig in wat alumiumfolie als je ze mee naar school geeft. Deze broodjes misstaan overigens ook niet aan de weekendbrunchtafel.

Gepubliceerd op 7 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.