Smulpaapje kookt! – Pittabroodjes met tonijn, mais en eiersalade



Onze peuter gaat binnenkort naar school. En nadat wij de afgelopen jaren verwend zijn geweest met warme maaltijden op de kinderopvang, is nu de tijd aangebroken om alvast te experimenteren met variatie in lunchtrommelgerechten.

Maak de salade de avond van te voren alvast klaar, dat scheelt weer gestress in de ochtend!

Tonijn, mais & eiersalade

Deze pittabroodjes gaan zeker in de favorieten voor de lunchtrommelvulling. Een lekkere combi van vis, ei en het zoete van de mais. En om het licht te houden gebruikten we geen mayonaise maar kwark voor het sausje. Gebruik lekker wat (verse) kruiden om het daarna op smaak te maken.

Wat heb je nodig

Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
2 eieren, hardgekookt en kleingesneden
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl Dijon mosterd
2 el magere kwark
Wat spinazie of slablaadjes
Pitta broodjes, gehalveerd

Smaakmakers

Meng alle ingrediënten in een kom en doe daar de mosterd, kwark en bieslook doorheen. Wil je een wat pittigere smaak gebruik dan eventueel wat chilipoeder of misschien wel een drupje Tabasco. Breng verder op smaak met zout en peper.

Variatie in de lunchtrommel

Verwarm de pitta broodjes, halveer ze en vul ze met wat spinazie of slablaadjes en doe daar het ei/tonijnmengsel in. Door de spinazie/slablaadjes worden de broodjes niet slap. Verpak stevig in wat alumiumfolie als je ze mee naar school geeft. Deze broodjes misstaan overigens ook niet aan de weekendbrunchtafel.

Gepubliceerd op 7 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.