Smulpaapje kookt! – Pitta pizza´s
Je hebt niet altijd zin of tijd om zelf je pizzadeeg te maken, maar met dit recept maak je toch in een handomdraai toch zelf pizza.
Beleg met restjes uit de koelkast, maak je eigen saus en je hebt een heerlijke én budgetvriendelijke verse pizza!
Voor 10 mini pizza´s
1 pakje grote pitta broodjes (5 stuks)
fles Suga (700g)
1 grote rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 winterwortel, kleingesneden
1el Provençaalse kruiden
zout & peper
Om te beleggen
geraspte kaas
Mozzarella
Salami of ham
champignons
paprika
of wat je ook maar wil!
Saus voor op de pizza
Verhit in een hapjes pan een scheut neutrale olie en fruit hierin de ui, wortel en knoflook op halfhoog vuur een minuut of tien aan, tot ze lekker zacht zijn. Bestrooi met de kruiden en dan de fles Sugo erbij. Vuur iets hoger en alles een half uurtje laten pruttelen. De saus kookt dan in en wordt intenser van smaak. Je saus voor op de pizza is nu klaar. Verwarm nu ook je oven voor op 200C
Pitta pizza
Snijd voorzichtig met een lang scherp mes de pitta broodjes in en doormidden. Klap op en leg op een ovenrooster of bakplaat. De bodem bedek je met je zelfgemaakte pizzasaus. En dan beleg je de pizza’s met wat je maar wilt. Net als gewone pizza’s. Afbakken doe je in de voorverwarmde oven, een minuut of 10 tot de kaas lekker is gesmolten en je pizza door en door warm is!
Gepubliceerd op 10 januari 2015