Smulpaapje kookt! – Pitta pizza´s



Je hebt niet altijd zin of tijd om zelf je pizzadeeg te maken, maar met dit recept maak je toch in een handomdraai toch zelf pizza.

Beleg met restjes uit de koelkast, maak je eigen saus en je hebt een heerlijke én budgetvriendelijke verse pizza!

Voor 10 mini pizza´s

1 pakje grote pitta broodjes (5 stuks)
fles Suga (700g)
1 grote rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 winterwortel, kleingesneden
1el Provençaalse kruiden
zout & peper

Om te beleggen

geraspte kaas
Mozzarella
Salami of ham
champignons
paprika
of wat je ook maar wil!

Saus voor op de pizza

Verhit in een hapjes pan een scheut neutrale olie en fruit hierin de ui, wortel en knoflook op halfhoog vuur een minuut of tien aan, tot ze lekker zacht zijn. Bestrooi met de kruiden en dan de fles Sugo erbij. Vuur iets hoger en alles een half uurtje laten pruttelen. De saus kookt dan in en wordt intenser van smaak. Je saus voor op de pizza is nu klaar.  Verwarm nu ook je oven voor op 200C

Pitta pizza

Snijd voorzichtig met een lang scherp mes de pitta broodjes in en doormidden. Klap op en leg op een ovenrooster of bakplaat. De bodem bedek je met je zelfgemaakte pizzasaus. En dan beleg je de pizza’s met wat je maar wilt. Net als gewone pizza’s. Afbakken doe je in de voorverwarmde oven, een minuut of 10 tot de kaas lekker is gesmolten en je pizza door en door warm is!

Gepubliceerd op 10 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.