Smulpaapje kookt! – Perzikguacemole



Veel kinderen houden van de romige smaak van avocado en het is ook nog eens heel goed voor ze. Die van mij eet ze liefst zo uit de schil.

Nóg lekkerder wordt het als je de avocado combineert met een ingrediënt waar je van te voren niet van zou denken dat het werkt. Maar dat doet het. En hoe!

Wat heb je nodig

2 rijpe avocado’s, geprakt
1 rijpe wilde perzik, in kleine blokjes
Grof zeezout
Optioneel: paar drupjes tabasco

Snelle guacemole

Meng de avocado met de blokjes perzik en breng op smaak met wat grof zeezout, zoals Maldon. Wil je een iets meer volwassen guacemole met een beetje extra kick, doe er dan wat druppels Tabasco doorheen. Proef en genieten maar!

Serveersuggestie

Lekker bij wat nacho’s als gezonde snack maar ook heerlijk op een verse boterham als ontbijt of lunch.

Wil je toch een klassieke guacemole maken? Ons recept daarvoor vind je hier.

Perzikquacemole

 

 

Gepubliceerd op 13 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.