Smulpaapje kookt! – Peanutbutter chocolate chip cookies



Een hele mond vol, en als je ze straks gebakken hebt wil je dat ook, een mond vol koekjes. Want jeetje wat zijn deze lekker zeg. Niet té heftig qua pindakaas, maar wel dat lekkere kruimelige in combinatie met de chocola.

Kortom, ingrediënten verzamelen en aan het bakken!

Voor 3 bakplaten vol

125g zachte roomboter
100g bruine basterdsuiker
125g kristalsuiker
halve pot pindakaas (uit een pot van 350g)
1ei
220g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g chocolate chips (puur)
1tl cacao

Bakplaat voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

De lekkerste koekjes maak je gewoon zelf

Mix de boter met beide suikers tot een crémig geheel. Dan de pindakaas erbij en goed mixen, zodat alles gelijkmatig is opgenomen. Dan het ei erbij en ook nu weer goed mengen.

Combineer de bloem met bakpoeder, bakingsoda en cacao en doe dit beetje bij beetje bij het suiker/botermengsel en zorg dat alles goed wordt opgenomen. Als laatste meng je met een lepel de chocolate chips er door heen.

American cookies

Neem nu met een lepel deeg en rol er een balletje van. Hoe groot is afhankelijk van je eigen voorkeur van grootte koekjes. Formaat golfbal levert extra grote koekjes op. Plet deze tussen je handen en met een vork kun je er eventueel nog een figuurtje in drukken. Leg op de bakplaat, met wel wat ruimte er tussen want ze lopen tijdens het bakken uit. Deeg dat je over hebt leg je tijdens het bakken even in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.

Vers het aller-lekkerst

Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De koekjes zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt, hevel ze met een spatel die goed onder de koekjes past over op een rooster, zodat ze daar volledig kunnen afkoelen en opstijven. Bak daarna de rest van het deeg, of vries het deeg in voor later gebruik.

Gepubliceerd op 22 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!