Smulpaapje kookt! – Peanutbutter chocolate chip cookies



Een hele mond vol, en als je ze straks gebakken hebt wil je dat ook, een mond vol koekjes. Want jeetje wat zijn deze lekker zeg. Niet té heftig qua pindakaas, maar wel dat lekkere kruimelige in combinatie met de chocola.

Kortom, ingrediënten verzamelen en aan het bakken!

Voor 3 bakplaten vol

125g zachte roomboter
100g bruine basterdsuiker
125g kristalsuiker
halve pot pindakaas (uit een pot van 350g)
1ei
220g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g chocolate chips (puur)
1tl cacao

Bakplaat voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

De lekkerste koekjes maak je gewoon zelf

Mix de boter met beide suikers tot een crémig geheel. Dan de pindakaas erbij en goed mixen, zodat alles gelijkmatig is opgenomen. Dan het ei erbij en ook nu weer goed mengen.

Combineer de bloem met bakpoeder, bakingsoda en cacao en doe dit beetje bij beetje bij het suiker/botermengsel en zorg dat alles goed wordt opgenomen. Als laatste meng je met een lepel de chocolate chips er door heen.

American cookies

Neem nu met een lepel deeg en rol er een balletje van. Hoe groot is afhankelijk van je eigen voorkeur van grootte koekjes. Formaat golfbal levert extra grote koekjes op. Plet deze tussen je handen en met een vork kun je er eventueel nog een figuurtje in drukken. Leg op de bakplaat, met wel wat ruimte er tussen want ze lopen tijdens het bakken uit. Deeg dat je over hebt leg je tijdens het bakken even in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.

Vers het aller-lekkerst

Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De koekjes zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt, hevel ze met een spatel die goed onder de koekjes past over op een rooster, zodat ze daar volledig kunnen afkoelen en opstijven. Bak daarna de rest van het deeg, of vries het deeg in voor later gebruik.

Gepubliceerd op 22 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker