Smulpaapje kookt! – Peanutbutter chocolate chip cookies



Een hele mond vol, en als je ze straks gebakken hebt wil je dat ook, een mond vol koekjes. Want jeetje wat zijn deze lekker zeg. Niet té heftig qua pindakaas, maar wel dat lekkere kruimelige in combinatie met de chocola.

Kortom, ingrediënten verzamelen en aan het bakken!

Voor 3 bakplaten vol

125g zachte roomboter
100g bruine basterdsuiker
125g kristalsuiker
halve pot pindakaas (uit een pot van 350g)
1ei
220g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g chocolate chips (puur)
1tl cacao

Bakplaat voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

De lekkerste koekjes maak je gewoon zelf

Mix de boter met beide suikers tot een crémig geheel. Dan de pindakaas erbij en goed mixen, zodat alles gelijkmatig is opgenomen. Dan het ei erbij en ook nu weer goed mengen.

Combineer de bloem met bakpoeder, bakingsoda en cacao en doe dit beetje bij beetje bij het suiker/botermengsel en zorg dat alles goed wordt opgenomen. Als laatste meng je met een lepel de chocolate chips er door heen.

American cookies

Neem nu met een lepel deeg en rol er een balletje van. Hoe groot is afhankelijk van je eigen voorkeur van grootte koekjes. Formaat golfbal levert extra grote koekjes op. Plet deze tussen je handen en met een vork kun je er eventueel nog een figuurtje in drukken. Leg op de bakplaat, met wel wat ruimte er tussen want ze lopen tijdens het bakken uit. Deeg dat je over hebt leg je tijdens het bakken even in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.

Vers het aller-lekkerst

Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De koekjes zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt, hevel ze met een spatel die goed onder de koekjes past over op een rooster, zodat ze daar volledig kunnen afkoelen en opstijven. Bak daarna de rest van het deeg, of vries het deeg in voor later gebruik.

Gepubliceerd op 22 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.