Smulpaapje kookt! – Peanutbutter chocolate chip cookies



Een hele mond vol, en als je ze straks gebakken hebt wil je dat ook, een mond vol koekjes. Want jeetje wat zijn deze lekker zeg. Niet té heftig qua pindakaas, maar wel dat lekkere kruimelige in combinatie met de chocola.

Kortom, ingrediënten verzamelen en aan het bakken!

Voor 3 bakplaten vol

125g zachte roomboter
100g bruine basterdsuiker
125g kristalsuiker
halve pot pindakaas (uit een pot van 350g)
1ei
220g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g chocolate chips (puur)
1tl cacao

Bakplaat voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

De lekkerste koekjes maak je gewoon zelf

Mix de boter met beide suikers tot een crémig geheel. Dan de pindakaas erbij en goed mixen, zodat alles gelijkmatig is opgenomen. Dan het ei erbij en ook nu weer goed mengen.

Combineer de bloem met bakpoeder, bakingsoda en cacao en doe dit beetje bij beetje bij het suiker/botermengsel en zorg dat alles goed wordt opgenomen. Als laatste meng je met een lepel de chocolate chips er door heen.

American cookies

Neem nu met een lepel deeg en rol er een balletje van. Hoe groot is afhankelijk van je eigen voorkeur van grootte koekjes. Formaat golfbal levert extra grote koekjes op. Plet deze tussen je handen en met een vork kun je er eventueel nog een figuurtje in drukken. Leg op de bakplaat, met wel wat ruimte er tussen want ze lopen tijdens het bakken uit. Deeg dat je over hebt leg je tijdens het bakken even in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.

Vers het aller-lekkerst

Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De koekjes zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt, hevel ze met een spatel die goed onder de koekjes past over op een rooster, zodat ze daar volledig kunnen afkoelen en opstijven. Bak daarna de rest van het deeg, of vries het deeg in voor later gebruik.

Gepubliceerd op 22 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!