Pastaschotel uit de oven met spinazie & feta



Iedereen is dol op pasta, van groot tot klein. Maar je wilt ook wel eens iets anders dat gewoon pasta met saus. Dan is deze ovenschotel een uitkomst. Alles in één schotel, de oven in en klaar. Bereid ‘lekker alvast van te voren klaar en je bent op drukke dagen ook nog eens zo klaar.

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 grote, rijpe tomaten, in plakjes
300g spinazie
1 gele paprika, in blokjes
125ml room
150g feta, verkruimeld
mini mozzarella bolletjes (stuk of 10)
panko (Japanse broodkruim, bij AH of toko)
versgemalen zwarte peper
500g pasta, naar keuze en al dente gekookt

Oven voorverwarmen op 175C

Eenpansschotel

De basis is, als altijd, ui en knoflook in olie. Fruit dit een minuut of vijf, puur om smaak af te geven. Doe dit in een grote pan, want de rest van de ingrediënten gaan er straks ook bij. Daarbij gaan de blokjes paprika, die je nog even meebakt. Daar de tomaatblokjes bij en tot slot de spinazie. Schep om, de spinazie slinkt al snel door de warmte. Room er nu bij, even mee warmen en dan gaat de gekookte pasta erdoor. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met versgemalen peper. Zout is eigenlijk niet nodig, omdat de feta al zoutig is.

Pasta uit de oven

Hevel alles nu over in een grote ovenschotel en verdeel de mozzarellabolletjes over de bovenkant. Dat gaat nog handiger als je ze even halveert. Uiteraard kun je ook een gewone bol mozzarella hiervoor gebruiken en die in plakjes erover doen. Tot dit punt kun je het overigens ook heel goed voorbereiden. Laat het dan afkoelen en zet afgedekt in de koelkast weg, tot het moment van gebruik.

De pasta, als die uit de oven komt

Pastaschotel met spinazie & feta

Bestrooi de bovenkant van de pastaschotel met Panko en schuif de ovenschotel de oven in. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella gesmolten. Aan taaaaafel!

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.