Pastaschotel uit de oven met spinazie & feta



Iedereen is dol op pasta, van groot tot klein. Maar je wilt ook wel eens iets anders dat gewoon pasta met saus. Dan is deze ovenschotel een uitkomst. Alles in één schotel, de oven in en klaar. Bereid ‘lekker alvast van te voren klaar en je bent op drukke dagen ook nog eens zo klaar.

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 grote, rijpe tomaten, in plakjes
300g spinazie
1 gele paprika, in blokjes
125ml room
150g feta, verkruimeld
mini mozzarella bolletjes (stuk of 10)
panko (Japanse broodkruim, bij AH of toko)
versgemalen zwarte peper
500g pasta, naar keuze en al dente gekookt

Oven voorverwarmen op 175C

Eenpansschotel

De basis is, als altijd, ui en knoflook in olie. Fruit dit een minuut of vijf, puur om smaak af te geven. Doe dit in een grote pan, want de rest van de ingrediënten gaan er straks ook bij. Daarbij gaan de blokjes paprika, die je nog even meebakt. Daar de tomaatblokjes bij en tot slot de spinazie. Schep om, de spinazie slinkt al snel door de warmte. Room er nu bij, even mee warmen en dan gaat de gekookte pasta erdoor. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met versgemalen peper. Zout is eigenlijk niet nodig, omdat de feta al zoutig is.

Pasta uit de oven

Hevel alles nu over in een grote ovenschotel en verdeel de mozzarellabolletjes over de bovenkant. Dat gaat nog handiger als je ze even halveert. Uiteraard kun je ook een gewone bol mozzarella hiervoor gebruiken en die in plakjes erover doen. Tot dit punt kun je het overigens ook heel goed voorbereiden. Laat het dan afkoelen en zet afgedekt in de koelkast weg, tot het moment van gebruik.

De pasta, als die uit de oven komt

Pastaschotel met spinazie & feta

Bestrooi de bovenkant van de pastaschotel met Panko en schuif de ovenschotel de oven in. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella gesmolten. Aan taaaaafel!

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.