Smulpaapje kookt! – Pastasaus uit de oven



Ideaal, deze pastasaus uit de oven. Je gooit alle ingrediënten op een bakplaat, lekkere olie erover heen en schudden en de oven doet de rest van het werk.

Hoe efficiënt wil je het hebben!

Voor voldoende saus voor 4 personen

Tomaten, gehalveerd
Paprika, in stukken
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 ui, grofgehakt
Paar blaadjes verse basilicum
Scheut lekkere olijfolie
Zout en peper

Staafmixer

Zelf pastasaus maken

Verwarm de oven voor op 200C en leg alle ingrediënten op een schone bakplaat. Wil je na afloop niet hoeven boenen leg dan een vel aluminiumfolie op de bakplaat! Schuif de bakplaat de oven in en laat de groenten een half uur tot drie kwartier roosteren, smaak krijgen en gaar worden.

Je wilt nooit meer saus uit een pot

Doe daarna de groenten in een grote pan en pureer de groenten met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met nog wat zout en peper indien nodig en eventueel een scheutje balsamico olijfolie. Kook je favoriete pasta en dien die op met lekker wat saus en vers geraspte Parmazaan.

Gepubliceerd op 15 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!