Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip en avocado



Niets is voor mij zo gelijk aan mooi weer en buiten eten als pastasalade. En of je nou een pastasalade maakt met restjes groente en vlees of vis. Of je maakt deze pastasalade en houdt restjes over voor de dag erna met in de lunchtrommel, lekker is het altijd.

Deze in ieder geval zéker!

Voor 6 personen

1 zak pasta (500g) bijvoorbeeld fusilli
1 avocado, in blokjes
200g gerookte kipfilet, in blokjes
200g doperwtjes, kort gekookt
100g gerookte spek, krokant uitgebakken en in reepjes
1 komkommer (zonder zaadlijst), in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
zwarte olijven, naar smaak

Voor de dressing

180g (halfvolle) yoghurt
200ml karnemelk
1-2tl Dijon mosterd
1-2el mayonaise (DL citroenmayo)
2tl mangoazijn (of een andere goede fruitazijn)
versgemalen peper en (Maldon) zout

Verse pastasalade

Kook de pasta, volgens gebruiksaanwijzing maar nét iets korter dan je normaal zou doen. Zeker voor pastasalade is doorgekookte pasta echt niet lekker. Proef dus 2 minuten voor de reguliere kooktijd. Al dente is hoe je ‘wilt hebben. Als ‘ie zo goed als gaar is mogen de doperwten nog even kort meekomen, 1-2 minuten hoogstens. Giet alles af, spoel met koud water af en laat even uitdampen.

Textuur in de pastasalade

In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor. Ik vind het het lekkerst als de rest van de ingrediënten zoveel mogelijk dezelfde grootte hebben, dat hapt qua textuur lekkerder. Snijd de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijst met een theelepel eruit. Zo heb je minder vocht in je pastasalade. Meng alle gesneden ingrediënten met de pasta in een grote kom.

Dressing voor pastasalade

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een schoon, leeg jampotjes met deksel. Begin met 1tl mosterd en 1el mayonaise, proef daarna. Je kunt altijd nog extra erbij doen. Sluit het potje af met de deksel en schud. Giet de dressing over de pastasalade en meng goed door.

Persoonlijke voorkeur

Ik vind het persoonlijk het lekkerst als de pasta nog warm is als de dressing erover gaat, omdat dan de smaken zo lekker in de pasta kunnen trekken. Maar het kan ook prima als de pasta helemaal is afgekoeld. Schep als laatste de baconreepjes erdoor en je kunt aan tafel!

Restjes mee als lunch

Deze hoeveelheid is ruim genoeg voor zes personen. Da’s geen ramp als je maar met z’n vieren bent, want neem de pastasalade lekker mee als lunch. Onze dochter nam ‘m zelfs mee naar school.

Gepubliceerd op 12 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.