Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip



Zomerdagen zijn voor mij bij uitstek dagen om salade te eten. Maar onze kleuter vindt al dat groen maar niks. Pastasalades zijn dan weer wel oké. Alles met pasta eigenlijk wel. Ideaal van deze salade is dat je ‘zo goed van te voren klaar kunt maken. Liefst een grote schaal, zodat je er twee dagen van kunt eten.

Deze pastasalade ontstond door de ingrediënten uit de onlangs ontvangen foodiebox te combineren met restjes die er nog in huis waren. Het beste van twee werelden!

Voor een grote schaal pastasalade heb je nodig

1 zak pasta, wij gebruikten Fusillata van Pastifico di Marlino
1 courgette, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
Honingtomaatjes, gehalveerd (zoveel je wilt)
Cassisuitjes, (van Kroon) in kwarten (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet, fijngesneden
1 stukje (geiten)kaas, in blokjes gesneden
2 el mayonaise, wij gebruikten
2el yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
Handje pijnboompitjes, geroosterd

Zo maak je de pastasalade

Kook de pastasalade volgens de aanwijzingen, liefst al dente. Je wilt ‘niet té gaar. In de tussentijd bak je in een hete pan met een scheutje olijfolie de courgette en knoflook, een minuut of vijf. Ook hiervoor geldt, niet té gaar. In dezelfde pan rooster je daarna de pijnboompitjes, tot ze goudbruin zijn

Zomerse salade

In een grote schaal nu de tomaatjes, uitjes, kipfilet. Als de pasta gaar is en afgegoten doe je die, nog warm, bij deze ingrediënten. De mayonaise en yoghurt er goed doorheen mengen. Het zelfde geldt voor de courgette. Omdat je alles warm mengt neemt de pasta de smaken lekker op. Tot slot de kaas erdoor en de salade op kamertemperatuur laten komen. Dit is ook een ideale salade om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park!

 

Gepubliceerd op 14 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!