Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip
Zomerdagen zijn voor mij bij uitstek dagen om salade te eten. Maar onze kleuter vindt al dat groen maar niks. Pastasalades zijn dan weer wel oké. Alles met pasta eigenlijk wel. Ideaal van deze salade is dat je ‘zo goed van te voren klaar kunt maken. Liefst een grote schaal, zodat je er twee dagen van kunt eten.
Deze pastasalade ontstond door de ingrediënten uit de onlangs ontvangen foodiebox te combineren met restjes die er nog in huis waren. Het beste van twee werelden!
Voor een grote schaal pastasalade heb je nodig
1 zak pasta, wij gebruikten Fusillata van Pastifico di Marlino
1 courgette, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
Honingtomaatjes, gehalveerd (zoveel je wilt)
Cassisuitjes, (van Kroon) in kwarten (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet, fijngesneden
1 stukje (geiten)kaas, in blokjes gesneden
2 el mayonaise, wij gebruikten
2el yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
Handje pijnboompitjes, geroosterd
Zo maak je de pastasalade
Kook de pastasalade volgens de aanwijzingen, liefst al dente. Je wilt ‘niet té gaar. In de tussentijd bak je in een hete pan met een scheutje olijfolie de courgette en knoflook, een minuut of vijf. Ook hiervoor geldt, niet té gaar. In dezelfde pan rooster je daarna de pijnboompitjes, tot ze goudbruin zijn
Zomerse salade
In een grote schaal nu de tomaatjes, uitjes, kipfilet. Als de pasta gaar is en afgegoten doe je die, nog warm, bij deze ingrediënten. De mayonaise en yoghurt er goed doorheen mengen. Het zelfde geldt voor de courgette. Omdat je alles warm mengt neemt de pasta de smaken lekker op. Tot slot de kaas erdoor en de salade op kamertemperatuur laten komen. Dit is ook een ideale salade om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park!
Gepubliceerd op 14 augustus 2014