Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip



Zomerdagen zijn voor mij bij uitstek dagen om salade te eten. Maar onze kleuter vindt al dat groen maar niks. Pastasalades zijn dan weer wel oké. Alles met pasta eigenlijk wel. Ideaal van deze salade is dat je ‘zo goed van te voren klaar kunt maken. Liefst een grote schaal, zodat je er twee dagen van kunt eten.

Deze pastasalade ontstond door de ingrediënten uit de onlangs ontvangen foodiebox te combineren met restjes die er nog in huis waren. Het beste van twee werelden!

Voor een grote schaal pastasalade heb je nodig

1 zak pasta, wij gebruikten Fusillata van Pastifico di Marlino
1 courgette, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
Honingtomaatjes, gehalveerd (zoveel je wilt)
Cassisuitjes, (van Kroon) in kwarten (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet, fijngesneden
1 stukje (geiten)kaas, in blokjes gesneden
2 el mayonaise, wij gebruikten
2el yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
Handje pijnboompitjes, geroosterd

Zo maak je de pastasalade

Kook de pastasalade volgens de aanwijzingen, liefst al dente. Je wilt ‘niet té gaar. In de tussentijd bak je in een hete pan met een scheutje olijfolie de courgette en knoflook, een minuut of vijf. Ook hiervoor geldt, niet té gaar. In dezelfde pan rooster je daarna de pijnboompitjes, tot ze goudbruin zijn

Zomerse salade

In een grote schaal nu de tomaatjes, uitjes, kipfilet. Als de pasta gaar is en afgegoten doe je die, nog warm, bij deze ingrediënten. De mayonaise en yoghurt er goed doorheen mengen. Het zelfde geldt voor de courgette. Omdat je alles warm mengt neemt de pasta de smaken lekker op. Tot slot de kaas erdoor en de salade op kamertemperatuur laten komen. Dit is ook een ideale salade om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park!

 

Gepubliceerd op 14 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!