Smulpaapje kookt! – Pastacake met courgette
Deze pastacake zagen we in een tijdschrift en meteen ging onze fantasie aan de slag. Wat een ideaal gerecht om een hele lading groente in te verwerken. En de plakken cake kunnen ook heel goed in een lunchtrommel mee naar school of naar je werk.
Heb je over? Vries het in voor later gemak
Voor 1 grote cake
165g kleine pasta, beetgaar gekookt
1 courgette, geraspt
1 gele paprika, in hele kleine blokjes
roosjes gekookte bloemkool, fijngesneden
60g diepvrieserwtjes
75g geraspte Pecorino (of andere kaas)
handje zongedroogde tomaatjes
200g ricotta
60ml zonnebloemolie
4 eieren, losgeklopt
150g bloem
8g bakpoeder
extra geraspte kaas om te bestrooien
Oven voorverwarmen op 180C
Cake met groenten
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een hele grote kom, heel goed door elkaar. Bedek een cakeblik met een vel bakpapier en stort daar de inhoud van de kom in. Strijk de bovenkant goed glad en bestrooi met geraspte kaas. Bak de cake 35 – 40 minuten tot ‘ie gaar en goudbruin kleurt. Uit de oven halen en heel goed laten afkoelen, pas dan in plakken snijden.
Pastacake
Serveer lauwwarm of helemaal afgekoeld. Ideaal lunchgerecht, of voor een makkelijke maaltijd ’s avonds met bijvoorbeeld nog een stukje vis erbij.
Gepubliceerd op 27 augustus 2014