Smulpaapje kookt! – Pasta salami met verse erwtjes



Dit is mogelijk de snelste pasta die ik ooit maakte. Met slechts een paar ingrediënten tover je een romige pasta op tafel die zelfs van de vervelendste dag nog een feestje maakt.

De inspiratie ervoor vond ik bij de Chiappa sisters, op wiens boek ik instant verliefd werd. Ik gaf er, natuurlijk, wel mijn eigen draai aan. In minder dan een kwartier heb je een maaltijd om te smullen klaar. Pasta pronto dus!

Voor twee volwassenen en één kleine eter heb je nodig

250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper

Zo maak je een snelle pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Wij gebruikten de prachtige Gragnano pasta van Foodelicous, maar iedere brede pasta kan. De doperwtjes kook je 4-5 minuten, niet langer! Gebruik je diepvriesdoperwtjes kook ze dan nog wat korter. Ze moeten echt net gaar zijn, want ze garen in de saus nog na!

Pasta met salami

Bak in een warme pan, zonder olie!, de salamiblokjes een paar minuutjes. Een scheutje wijn erbij, om af te blussen. Laat de alcohol verdampen, door het een minuutje te laten pruttelen. Dan de slagroom erbij en goed doorwarmen. De saus gaat langzaam wat indikken. Doe er alvast een handje geraspte kaas bij en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is niet meer nodig, de salami is zout genoeg. Als laatste de gekookte erwtjes erbij en nog even doorwarmen.

Pasta pronto!

Als je pasta gaar en afgegoten is mag die nu bij de saus. Goed doorroeren, zodat alles goed bedekt is met de saus en meteen serveren. Naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas erover. Eet lekker!

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!