Smulpaapje kookt! – Pasta salami met verse erwtjes



Dit is mogelijk de snelste pasta die ik ooit maakte. Met slechts een paar ingrediënten tover je een romige pasta op tafel die zelfs van de vervelendste dag nog een feestje maakt.

De inspiratie ervoor vond ik bij de Chiappa sisters, op wiens boek ik instant verliefd werd. Ik gaf er, natuurlijk, wel mijn eigen draai aan. In minder dan een kwartier heb je een maaltijd om te smullen klaar. Pasta pronto dus!

Voor twee volwassenen en één kleine eter heb je nodig

250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper

Zo maak je een snelle pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Wij gebruikten de prachtige Gragnano pasta van Foodelicous, maar iedere brede pasta kan. De doperwtjes kook je 4-5 minuten, niet langer! Gebruik je diepvriesdoperwtjes kook ze dan nog wat korter. Ze moeten echt net gaar zijn, want ze garen in de saus nog na!

Pasta met salami

Bak in een warme pan, zonder olie!, de salamiblokjes een paar minuutjes. Een scheutje wijn erbij, om af te blussen. Laat de alcohol verdampen, door het een minuutje te laten pruttelen. Dan de slagroom erbij en goed doorwarmen. De saus gaat langzaam wat indikken. Doe er alvast een handje geraspte kaas bij en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is niet meer nodig, de salami is zout genoeg. Als laatste de gekookte erwtjes erbij en nog even doorwarmen.

Pasta pronto!

Als je pasta gaar en afgegoten is mag die nu bij de saus. Goed doorroeren, zodat alles goed bedekt is met de saus en meteen serveren. Naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas erover. Eet lekker!

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.