Smulpaapje kookt! – Pasta salami met verse erwtjes



Dit is mogelijk de snelste pasta die ik ooit maakte. Met slechts een paar ingrediënten tover je een romige pasta op tafel die zelfs van de vervelendste dag nog een feestje maakt.

De inspiratie ervoor vond ik bij de Chiappa sisters, op wiens boek ik instant verliefd werd. Ik gaf er, natuurlijk, wel mijn eigen draai aan. In minder dan een kwartier heb je een maaltijd om te smullen klaar. Pasta pronto dus!

Voor twee volwassenen en één kleine eter heb je nodig

250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper

Zo maak je een snelle pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Wij gebruikten de prachtige Gragnano pasta van Foodelicous, maar iedere brede pasta kan. De doperwtjes kook je 4-5 minuten, niet langer! Gebruik je diepvriesdoperwtjes kook ze dan nog wat korter. Ze moeten echt net gaar zijn, want ze garen in de saus nog na!

Pasta met salami

Bak in een warme pan, zonder olie!, de salamiblokjes een paar minuutjes. Een scheutje wijn erbij, om af te blussen. Laat de alcohol verdampen, door het een minuutje te laten pruttelen. Dan de slagroom erbij en goed doorwarmen. De saus gaat langzaam wat indikken. Doe er alvast een handje geraspte kaas bij en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is niet meer nodig, de salami is zout genoeg. Als laatste de gekookte erwtjes erbij en nog even doorwarmen.

Pasta pronto!

Als je pasta gaar en afgegoten is mag die nu bij de saus. Goed doorroeren, zodat alles goed bedekt is met de saus en meteen serveren. Naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas erover. Eet lekker!

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!