Pasta met gerookte zalm en tomaatjes



Eigenlijk zou deze pasta de naam moeten dragen van degene van wie ik het recept kreeg, mijn vriendinnetje Cyrina. Al zolang als ik haar ken maakt zij deze pasta. En ieder moment is er eigenlijk geschikt voor. Maar vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Want in letterlijk nog geen kwartier staat deze overheerlijke pasta voor je neus.

In Wat lunchen we vandaag? – mijn tweede boek – staat deze pasta ook, omdat ik ‘m inmiddels ook aan mijn dochter mee naar school geef als er restjes overblijven. Of ik maak ‘m ’s ochtends in een handomdraai, dan wel zonder de dille en crème fraîche, maar in al z’n eenvoud met tomaatjes & zalm.

Pasta met zalm & tomaatjes

Lauwwarm is deze pasta eígenlijk het lekkerst. Ideaal dus om de saus al helemaal klaar te hebben, zodat het alleen nog een kwestie is van pasta koken. Maar ook koud, de dag erna als alle smaken lekker zijn ingetrokken, is ‘ie nog verrukkelijk. Een pasta die ook multi functioneel inzetbaar is. Als snelle doordeweekse maaltijd, bij de BBQ en de restjes doen het dus ook prima in de lunchtrommel, de dag erna.

Voor een grote schaal pasta met zalm en tomaatjes heb je nodig

500g pasta, naar keuze
250ml crème fraîche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm, in reepjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
35g dille, fijngehakt
sap van minimaal 1 citroen
250g mini tomaatjes, gehalveerd
Zout & versgemalen peper naar smaak

Dit is pas écht fast food

Terwijl de pasta kookt meng je in een grote kom alle andere ingrediënten voor de saus. Voeg zoveel citroensap toe als je lekker vindt. Gebruik je volvette crème fraiche dan zal de smaak van de saus ook intenser zijn.

Giet de pasta af en doe die, nog warm, meteen bij de saus. Heel goed mengen, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus. Serveer meteen of laat afkoelen, als je ‘als koude pastasalade wilt serveren.

Gepubliceerd op 24 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.