Pasta met gerookte zalm en tomaatjes



Eigenlijk zou deze pasta de naam moeten dragen van degene van wie ik het recept kreeg, mijn vriendinnetje Cyrina. Al zolang als ik haar ken maakt zij deze pasta. En ieder moment is er eigenlijk geschikt voor. Maar vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Want in letterlijk nog geen kwartier staat deze overheerlijke pasta voor je neus.

In Wat lunchen we vandaag? – mijn tweede boek – staat deze pasta ook, omdat ik ‘m inmiddels ook aan mijn dochter mee naar school geef als er restjes overblijven. Of ik maak ‘m ’s ochtends in een handomdraai, dan wel zonder de dille en crème fraîche, maar in al z’n eenvoud met tomaatjes & zalm.

Pasta met zalm & tomaatjes

Lauwwarm is deze pasta eígenlijk het lekkerst. Ideaal dus om de saus al helemaal klaar te hebben, zodat het alleen nog een kwestie is van pasta koken. Maar ook koud, de dag erna als alle smaken lekker zijn ingetrokken, is ‘ie nog verrukkelijk. Een pasta die ook multi functioneel inzetbaar is. Als snelle doordeweekse maaltijd, bij de BBQ en de restjes doen het dus ook prima in de lunchtrommel, de dag erna.

Voor een grote schaal pasta met zalm en tomaatjes heb je nodig

500g pasta, naar keuze
250ml crème fraîche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm, in reepjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
35g dille, fijngehakt
sap van minimaal 1 citroen
250g mini tomaatjes, gehalveerd
Zout & versgemalen peper naar smaak

Dit is pas écht fast food

Terwijl de pasta kookt meng je in een grote kom alle andere ingrediënten voor de saus. Voeg zoveel citroensap toe als je lekker vindt. Gebruik je volvette crème fraiche dan zal de smaak van de saus ook intenser zijn.

Giet de pasta af en doe die, nog warm, meteen bij de saus. Heel goed mengen, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus. Serveer meteen of laat afkoelen, als je ‘als koude pastasalade wilt serveren.

Gepubliceerd op 24 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.