Pasta met zalm en verse erwtjes



Dit is een héél eenvoudige pasta, je kunt het bijna geen recept noemen wat ik je ga geven. Maar het brengt álle smaken bij elkaar waar ik dol op ben. Eenvoudig, maar zó lekker. Super gezond ook nog, maar vooral héél erg lekker.

Pasta voor vier personen

350g pasta, orechiette bijvoorbeeld
400g zalm, in grote blokjes gesneden
250g verse doperwten (netto opbrengst) – of gebruik diepvrieserwtjes (ontdooid) buiten het seizoen
1 citroen, rasp en deels sap
Lekkere olijfolie

Snelle pasta met vis

Kook de pasta beetgaar. Kook in de tussentijd, in een minuut of 8, ook de doperwtjes gaar. Natuurlijk kun je diepvrieserwtjes gebruiken, maar écht er is weinig zo lekkers als verse doperwten. Dus als het even kan gebruik die!

Zalm bereiden

Terwijl de pasta en groente kookt bak je in nog geen vijf minuten de zalm. Je wilt die niet te lang bakken, want dan wordt ‘ie te droog. Zalm gaart ook altijd nog wat na, dus vijf minuten is echt genoeg!

Serveren

Doe de pasta in een schaal, daar gaat de citroenrasp en erwtjes door. Over de zalm, naar smaak, citroensap doen en dit bij de pasta scheppen. Maak af met de lekkerste olijfolie die je in huis hebt en nog wat versgemalen zwarte peper en zeezout en klaar ben je!

Gepubliceerd op 4 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.