Smulpaapje kookt! – Pasta met worstjes in tomatensaus



Een bijna boers pastagerecht lijkt het, door het gebruik van worst in plaats van kip of gehakt. Maar wat is het een heerlijke pasta met volle smaken en bomvol groente.

Gebruik de lekkerste tomaten uit blik die je kunt krijgen, het maakt voor de smaak écht uit!

Voor 4 ruime porties

1 stronk broccoli, in roosjes
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH) *)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten (o.a bij AH of Foodelicious)
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
zout en peper
Pasta, naar keuze

Snelle pastaschotel

Kook de pasta (genoeg voor 4 personen) al dente gaar. Kook de broccoli in ruim gezouten water in 5 minuten net beetgaar. De worstjes bak je in een hete koekenpan in 10 minuten, om en om, goudbruin en gaar. Tegelijkertijd fruit je de ui en knoflook in de olie zachtjes een minuut of 5 aan. Dan de diepvriesgroente erbij en mee warmen. Blik gepelde tomaten erbij, als ook de kruiden en op medium vuur even goed warm laten worden. De tomaten plet je een beetje, zodat ze in de saus komen.

Pasta met bite

Giet de pasta en broccoli af en doe die bij de groente. Warm alles samen door en snijd in de tussentijd de worstjes in plakjes. Die mogen er nu ook bij. Serveer, met royaal Parmezaanse kaas erover gestrooid.

*) Uiteraard kun je ook verse wokgroente gebruiken, maar dit ligt bij ons standaard in de vriezer voor noodgevallen

 

Gepubliceerd op 9 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!