Smulpaapje kookt! – Pasta met worstjes in tomatensaus

Een bijna boers pastagerecht lijkt het, door het gebruik van worst in plaats van kip of gehakt. Maar wat is het een heerlijke pasta met volle smaken en bomvol groente.
Gebruik de lekkerste tomaten uit blik die je kunt krijgen, het maakt voor de smaak écht uit!
Voor 4 ruime porties
1 stronk broccoli, in roosjes
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH) *)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten (o.a bij AH of Foodelicious)
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
zout en peper
Pasta, naar keuze
Snelle pastaschotel
Kook de pasta (genoeg voor 4 personen) al dente gaar. Kook de broccoli in ruim gezouten water in 5 minuten net beetgaar. De worstjes bak je in een hete koekenpan in 10 minuten, om en om, goudbruin en gaar. Tegelijkertijd fruit je de ui en knoflook in de olie zachtjes een minuut of 5 aan. Dan de diepvriesgroente erbij en mee warmen. Blik gepelde tomaten erbij, als ook de kruiden en op medium vuur even goed warm laten worden. De tomaten plet je een beetje, zodat ze in de saus komen.
Pasta met bite
Giet de pasta en broccoli af en doe die bij de groente. Warm alles samen door en snijd in de tussentijd de worstjes in plakjes. Die mogen er nu ook bij. Serveer, met royaal Parmezaanse kaas erover gestrooid.
*) Uiteraard kun je ook verse wokgroente gebruiken, maar dit ligt bij ons standaard in de vriezer voor noodgevallen
Gepubliceerd op 9 maart 2015