Smulpaapje kookt! – Pasta met worstjes in tomatensaus



Een bijna boers pastagerecht lijkt het, door het gebruik van worst in plaats van kip of gehakt. Maar wat is het een heerlijke pasta met volle smaken en bomvol groente.

Gebruik de lekkerste tomaten uit blik die je kunt krijgen, het maakt voor de smaak écht uit!

Voor 4 ruime porties

1 stronk broccoli, in roosjes
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH) *)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten (o.a bij AH of Foodelicious)
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
zout en peper
Pasta, naar keuze

Snelle pastaschotel

Kook de pasta (genoeg voor 4 personen) al dente gaar. Kook de broccoli in ruim gezouten water in 5 minuten net beetgaar. De worstjes bak je in een hete koekenpan in 10 minuten, om en om, goudbruin en gaar. Tegelijkertijd fruit je de ui en knoflook in de olie zachtjes een minuut of 5 aan. Dan de diepvriesgroente erbij en mee warmen. Blik gepelde tomaten erbij, als ook de kruiden en op medium vuur even goed warm laten worden. De tomaten plet je een beetje, zodat ze in de saus komen.

Pasta met bite

Giet de pasta en broccoli af en doe die bij de groente. Warm alles samen door en snijd in de tussentijd de worstjes in plakjes. Die mogen er nu ook bij. Serveer, met royaal Parmezaanse kaas erover gestrooid.

*) Uiteraard kun je ook verse wokgroente gebruiken, maar dit ligt bij ons standaard in de vriezer voor noodgevallen

 

Gepubliceerd op 9 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.