Smulpaapje kookt! – Romige pasta met spinazie, kip & citroen

Een romige pasta met citroen, spinazie en kip. Niet alleen onwaarschijnlijk lekker, maar doordat je alles in één pan maakt ook nog eens lekker snel én weinig afwas. Ideaal voor doordeweekse dagen, of als er onverwacht mensen blijven mee eten. Dat wordt smullen!
Voor 4-6 personen
1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
500g kippendijen, in reepjes gesneden
½ tl gerookte paprika
1 tl gedroogde tijm
sap van 1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom
Eenpansmaaltijd met kip en pasta
Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Kook de fusilli in 7-8 minuten beetgaar. In de tussentijd verwarm je in een grote pan de olie en fruit je hierin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Kipreepjes erbij, kruid met de gerooktepaprika, tijm, zout en zwarte peper. Vuur nu omhoog en in 10 minuten goudbruin aanbakken.
Makkelijke maaltijd met spinazie
Als laatste de spinazie (bevroren en al) erbij, samen met het citroensap en de slagroom. Goed door en door warm laten worden. Voordat je opdient en even goed proeven of er eventueel nog wat citroensap, zout en/of peper bij moet. Tot slot de uitgelekte pasta erbij, alles goed doorroeren en meteen serveren.
Gepubliceerd op 7 oktober 2015