Smulpaapje kookt! – Romige pasta met spinazie, kip & citroen



Een romige pasta met citroen, spinazie en kip. Niet alleen onwaarschijnlijk lekker, maar doordat je alles in één pan maakt ook nog eens lekker snel én weinig afwas. Ideaal voor doordeweekse dagen, of als er onverwacht mensen blijven mee eten. Dat wordt smullen!

Voor 4-6 personen

1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
500g kippendijen, in reepjes gesneden
½ tl gerookte paprika
1 tl gedroogde tijm
sap van 1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom

Eenpansmaaltijd met kip en pasta

Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Kook de fusilli in 7-8 minuten beetgaar. In de tussentijd verwarm je in een grote pan de olie en fruit je hierin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Kipreepjes erbij, kruid met de gerooktepaprika, tijm, zout en zwarte peper. Vuur nu omhoog en in 10 minuten goudbruin aanbakken.

Makkelijke maaltijd met spinazie

Als laatste de spinazie (bevroren en al) erbij, samen met het citroensap en de slagroom. Goed door en door warm laten worden. Voordat je opdient en even goed proeven of er eventueel nog wat citroensap, zout en/of peper bij moet. Tot slot de uitgelekte pasta erbij, alles goed doorroeren en meteen serveren.

Gepubliceerd op 7 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!