Smulpaapje kookt! – Pasta met krokante broccoli



Dit vond ik echt een verrassing. Niet alleen is het snel klaar, maar het is weer eens iets anders dan de standaard pasta met broccoli. Die ook heel lekker is, maar niet zo spannend qua smaak.

Probeer deze frisse variant eens en laat me weten of  ‘ie bij jullie thuis ook zo in de smaak viel als hier!
 

Voor vier personen

35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen, rasp
2 stronken broccoli, in kleine gelijkmatige roosjes
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten, in partjes
1el citroenolie
zout & peper

Pasta broccoli

Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie en bak hier de Panko, omscheppend, in een 5-8 minuten goudbruin in aan. Doe dit in een kommetje en doe hier de citroenrasp bij. Meng goed door en zet apart. Kook nu de fussili in ruim kokend water in ongeveer 8 minuten al dente.

Broccoli koken in bouillon

Verhit nu in diezelfde, schoongemaakte koekenpan de overige 2-3 eetlepels olijfolie en bak de broccoli hier op redelijk hoog vuur 3-4 minuten om en om in aan. De laatste minuut bak je de knoflook even mee. Dan de kippenbouillon erbij en alles een minuut of vier laten koken. Je wilt dat de broccoli nog wel wat ‘bite’ houdt.

Pasta met krokante broccoli

Doe er dan de afgegoten, gare pasta bij en schep alles even goed door en laat nog even goed doorwarmen. Tot slot, voorzichtig, de tomaten er door scheppen. Schep de pasta in een diep bord, sprenkel naar smaak met nog wat (citroen)olie en bestrooi royaal met de krokante kruim. Meteen serveren nu!

Gepubliceerd op 25 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.