Smulpaapje kookt! – Pasta met krokante broccoli

Dit vond ik echt een verrassing. Niet alleen is het snel klaar, maar het is weer eens iets anders dan de standaard pasta met broccoli. Die ook heel lekker is, maar niet zo spannend qua smaak.
Probeer deze frisse variant eens en laat me weten of ‘ie bij jullie thuis ook zo in de smaak viel als hier!
Voor vier personen
35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen, rasp
2 stronken broccoli, in kleine gelijkmatige roosjes
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten, in partjes
1el citroenolie
zout & peper
Pasta broccoli
Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie en bak hier de Panko, omscheppend, in een 5-8 minuten goudbruin in aan. Doe dit in een kommetje en doe hier de citroenrasp bij. Meng goed door en zet apart. Kook nu de fussili in ruim kokend water in ongeveer 8 minuten al dente.
Broccoli koken in bouillon
Verhit nu in diezelfde, schoongemaakte koekenpan de overige 2-3 eetlepels olijfolie en bak de broccoli hier op redelijk hoog vuur 3-4 minuten om en om in aan. De laatste minuut bak je de knoflook even mee. Dan de kippenbouillon erbij en alles een minuut of vier laten koken. Je wilt dat de broccoli nog wel wat ‘bite’ houdt.
Pasta met krokante broccoli
Doe er dan de afgegoten, gare pasta bij en schep alles even goed door en laat nog even goed doorwarmen. Tot slot, voorzichtig, de tomaten er door scheppen. Schep de pasta in een diep bord, sprenkel naar smaak met nog wat (citroen)olie en bestrooi royaal met de krokante kruim. Meteen serveren nu!
Gepubliceerd op 25 januari 2015