Smulpaapje kookt! – Pasta met krokante broccoli



Dit vond ik echt een verrassing. Niet alleen is het snel klaar, maar het is weer eens iets anders dan de standaard pasta met broccoli. Die ook heel lekker is, maar niet zo spannend qua smaak.

Probeer deze frisse variant eens en laat me weten of  ‘ie bij jullie thuis ook zo in de smaak viel als hier!
 

Voor vier personen

35g Panko (grove broodkruim, te koop bij o.a. Toko)
1el olie
1 citroen, rasp
2 stronken broccoli, in kleine gelijkmatige roosjes
2-3 olie
1teen knoflook
250ml kippenbouillon (voor vegetarisch gerecht vervang door groentebouillon)
250-300g fussili pasta
3 tomaten, in partjes
1el citroenolie
zout & peper

Pasta broccoli

Verhit in een grote koekenpan een eetlepel olie en bak hier de Panko, omscheppend, in een 5-8 minuten goudbruin in aan. Doe dit in een kommetje en doe hier de citroenrasp bij. Meng goed door en zet apart. Kook nu de fussili in ruim kokend water in ongeveer 8 minuten al dente.

Broccoli koken in bouillon

Verhit nu in diezelfde, schoongemaakte koekenpan de overige 2-3 eetlepels olijfolie en bak de broccoli hier op redelijk hoog vuur 3-4 minuten om en om in aan. De laatste minuut bak je de knoflook even mee. Dan de kippenbouillon erbij en alles een minuut of vier laten koken. Je wilt dat de broccoli nog wel wat ‘bite’ houdt.

Pasta met krokante broccoli

Doe er dan de afgegoten, gare pasta bij en schep alles even goed door en laat nog even goed doorwarmen. Tot slot, voorzichtig, de tomaten er door scheppen. Schep de pasta in een diep bord, sprenkel naar smaak met nog wat (citroen)olie en bestrooi royaal met de krokante kruim. Meteen serveren nu!

Gepubliceerd op 25 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.