Smulpaapje kookt! – Pasta met kip & tomaat



Super sappige kip, lekker wat groente en een volle, rijke kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Da’s niet zo gek ook, want deze pasta is ook wel echt héél erg lekker. En zoals je van Smulpaapje gewend bent ook lekker goed voor te bereiden.

Want snel, makkelijk én lekker eten. Daar houden we toch allemaal van!

Voor 4-6 personen

2 kipfilets (+/- 350g), in blokjes gesneden
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
zout en peper
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella, fijngesneden blokjes
50g Parmezaanse kaas, geraspt
200g mini pommodori, gehalveerd
verse peterselie, grof gesneden

Pasta met kip

Zet een grote pan water op en kook de pasta daar in al dente gaar. Giet vervolgens af. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en bak in een hete pan met scheutje olijfolie een minuut of vijf op  hoog vuur aan. Dan de knoflook erbij, omscheppen en vuur iets lager. Nu ook de zongedroogde tomaatjes even meebakken.

Kaassaus voor over de pasta

Na 2-3 minuten mag de melk erbij, als ook de fijngesneden mozzarella. Laat dit vijf minuutjes inkoken, zodat de mozzarella kan smelten. Verwarm je oven voor op 175C (hetelucht) en pak alvast een grote ovenschaal.

Pasta uit de oven

Als laatste nu de pommodori tomaatjes erdoor scheppen, als ook de gekookte pasta. Doe alles nu in de ovenschaal en dek af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de hete oven, tot dat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Efficient koken

Uiteraard is alles ook de avond te voren voor te bereiden en kun je de laatste stap doen op de dag dat je de pasta wilt eten. Laat alles dan goed afkoelen, zonder de geraspte kaas er op te doen!, en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf doe je de geraspte kaas erover en zet je ‘20-30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Gepubliceerd op 13 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!