Smulpaapje kookt! – Pasta met kip & tomaat



Super sappige kip, lekker wat groente en een volle, rijke kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Da’s niet zo gek ook, want deze pasta is ook wel echt héél erg lekker. En zoals je van Smulpaapje gewend bent ook lekker goed voor te bereiden.

Want snel, makkelijk én lekker eten. Daar houden we toch allemaal van!

Voor 4-6 personen

2 kipfilets (+/- 350g), in blokjes gesneden
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
zout en peper
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella, fijngesneden blokjes
50g Parmezaanse kaas, geraspt
200g mini pommodori, gehalveerd
verse peterselie, grof gesneden

Pasta met kip

Zet een grote pan water op en kook de pasta daar in al dente gaar. Giet vervolgens af. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en bak in een hete pan met scheutje olijfolie een minuut of vijf op  hoog vuur aan. Dan de knoflook erbij, omscheppen en vuur iets lager. Nu ook de zongedroogde tomaatjes even meebakken.

Kaassaus voor over de pasta

Na 2-3 minuten mag de melk erbij, als ook de fijngesneden mozzarella. Laat dit vijf minuutjes inkoken, zodat de mozzarella kan smelten. Verwarm je oven voor op 175C (hetelucht) en pak alvast een grote ovenschaal.

Pasta uit de oven

Als laatste nu de pommodori tomaatjes erdoor scheppen, als ook de gekookte pasta. Doe alles nu in de ovenschaal en dek af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de hete oven, tot dat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Efficient koken

Uiteraard is alles ook de avond te voren voor te bereiden en kun je de laatste stap doen op de dag dat je de pasta wilt eten. Laat alles dan goed afkoelen, zonder de geraspte kaas er op te doen!, en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf doe je de geraspte kaas erover en zet je ‘20-30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Gepubliceerd op 13 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!