Smulpaapje kookt! – Pasta met kip & tomaat



Super sappige kip, lekker wat groente en een volle, rijke kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Da’s niet zo gek ook, want deze pasta is ook wel echt héél erg lekker. En zoals je van Smulpaapje gewend bent ook lekker goed voor te bereiden.

Want snel, makkelijk én lekker eten. Daar houden we toch allemaal van!

Voor 4-6 personen

2 kipfilets (+/- 350g), in blokjes gesneden
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
zout en peper
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella, fijngesneden blokjes
50g Parmezaanse kaas, geraspt
200g mini pommodori, gehalveerd
verse peterselie, grof gesneden

Pasta met kip

Zet een grote pan water op en kook de pasta daar in al dente gaar. Giet vervolgens af. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en bak in een hete pan met scheutje olijfolie een minuut of vijf op  hoog vuur aan. Dan de knoflook erbij, omscheppen en vuur iets lager. Nu ook de zongedroogde tomaatjes even meebakken.

Kaassaus voor over de pasta

Na 2-3 minuten mag de melk erbij, als ook de fijngesneden mozzarella. Laat dit vijf minuutjes inkoken, zodat de mozzarella kan smelten. Verwarm je oven voor op 175C (hetelucht) en pak alvast een grote ovenschaal.

Pasta uit de oven

Als laatste nu de pommodori tomaatjes erdoor scheppen, als ook de gekookte pasta. Doe alles nu in de ovenschaal en dek af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de hete oven, tot dat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Efficient koken

Uiteraard is alles ook de avond te voren voor te bereiden en kun je de laatste stap doen op de dag dat je de pasta wilt eten. Laat alles dan goed afkoelen, zonder de geraspte kaas er op te doen!, en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf doe je de geraspte kaas erover en zet je ‘20-30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Gepubliceerd op 13 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!