Smulpaapje kookt! – Pasta met kip & tomaat



Super sappige kip, lekker wat groente en een volle, rijke kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Da’s niet zo gek ook, want deze pasta is ook wel echt héél erg lekker. En zoals je van Smulpaapje gewend bent ook lekker goed voor te bereiden.

Want snel, makkelijk én lekker eten. Daar houden we toch allemaal van!

Voor 4-6 personen

2 kipfilets (+/- 350g), in blokjes gesneden
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
zout en peper
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella, fijngesneden blokjes
50g Parmezaanse kaas, geraspt
200g mini pommodori, gehalveerd
verse peterselie, grof gesneden

Pasta met kip

Zet een grote pan water op en kook de pasta daar in al dente gaar. Giet vervolgens af. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en bak in een hete pan met scheutje olijfolie een minuut of vijf op  hoog vuur aan. Dan de knoflook erbij, omscheppen en vuur iets lager. Nu ook de zongedroogde tomaatjes even meebakken.

Kaassaus voor over de pasta

Na 2-3 minuten mag de melk erbij, als ook de fijngesneden mozzarella. Laat dit vijf minuutjes inkoken, zodat de mozzarella kan smelten. Verwarm je oven voor op 175C (hetelucht) en pak alvast een grote ovenschaal.

Pasta uit de oven

Als laatste nu de pommodori tomaatjes erdoor scheppen, als ook de gekookte pasta. Doe alles nu in de ovenschaal en dek af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de hete oven, tot dat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Efficient koken

Uiteraard is alles ook de avond te voren voor te bereiden en kun je de laatste stap doen op de dag dat je de pasta wilt eten. Laat alles dan goed afkoelen, zonder de geraspte kaas er op te doen!, en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf doe je de geraspte kaas erover en zet je ‘20-30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Gepubliceerd op 13 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.