Smulpaapje kookt! – Pasta met kip & tomaat



Super sappige kip, lekker wat groente en een volle, rijke kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Da’s niet zo gek ook, want deze pasta is ook wel echt héél erg lekker. En zoals je van Smulpaapje gewend bent ook lekker goed voor te bereiden.

Want snel, makkelijk én lekker eten. Daar houden we toch allemaal van!

Voor 4-6 personen

2 kipfilets (+/- 350g), in blokjes gesneden
1el neutrale olie
½ tl paprikapoeder
zout en peper
125g (uitgelekt gewicht) zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
500g pasta, naar keuze
250ml melk
1 bol buffelmozzarella, fijngesneden blokjes
50g Parmezaanse kaas, geraspt
200g mini pommodori, gehalveerd
verse peterselie, grof gesneden

Pasta met kip

Zet een grote pan water op en kook de pasta daar in al dente gaar. Giet vervolgens af. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en bak in een hete pan met scheutje olijfolie een minuut of vijf op  hoog vuur aan. Dan de knoflook erbij, omscheppen en vuur iets lager. Nu ook de zongedroogde tomaatjes even meebakken.

Kaassaus voor over de pasta

Na 2-3 minuten mag de melk erbij, als ook de fijngesneden mozzarella. Laat dit vijf minuutjes inkoken, zodat de mozzarella kan smelten. Verwarm je oven voor op 175C (hetelucht) en pak alvast een grote ovenschaal.

Pasta uit de oven

Als laatste nu de pommodori tomaatjes erdoor scheppen, als ook de gekookte pasta. Doe alles nu in de ovenschaal en dek af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet dit een kwartiertje in de hete oven, tot dat de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Efficient koken

Uiteraard is alles ook de avond te voren voor te bereiden en kun je de laatste stap doen op de dag dat je de pasta wilt eten. Laat alles dan goed afkoelen, zonder de geraspte kaas er op te doen!, en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf doe je de geraspte kaas erover en zet je ‘20-30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Gepubliceerd op 13 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.