Smulpaapje kookt! – Pasta met courgette & worst



Wil je eens iets anders in je pasta gebruiken dan gehakt, denk dan eens aan worstjes. Zeker die van de slager zijn vaak al van zich zelf lekker gekruid. Gebruik alleen het vlees uit het worstje en je hebt super snel lekkere balletjes voor in deze goedgevulde pasta.

Maak een grote pan, nodig het sportteam van je kind uit en in no time is de bodem in zicht. Ik weet het zeker!

Voor minstens 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
1 courgette (450g), in blokjes
150 champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
1 bol buffelmozzarella
150g gratineerkaas
450g worstjes naar keuze
350g pasta (ik gebruikte macaroni grande)

Goed gevulde pasta

In een hele grote pan (die ovenbestendig is!) verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan. Champignons erbij en even meebakken. Dan de courgette en paprikablokjes erbij 5 minuten meebakken. Kook de pasta nu in ruim kokend water beetgaar en giet af.

Balletjes van worstenvlees

Knijp het vlees uit de worstjes, als een soort balletjes, en doe die allemaal bij de groente. Bak even een paar minuten mee, bestrooi dan met de pastakruiden. Schep door en doe er de blikken gepelde tomaat bij. Zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat dat 5-10 minuten pruttelen. Verwarm je oven voor op 200C

Pasta uit de oven

Op de saus verdeel je de gratineerkaas en mozzarella. Zet de pan in de oven en laat daar staan tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Met goede ovenhandschoenen de pan er dan uit halen en meteen serveren.

Gepubliceerd op 21 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.