Smulpaapje kookt! – Pasta met courgette & worst



Wil je eens iets anders in je pasta gebruiken dan gehakt, denk dan eens aan worstjes. Zeker die van de slager zijn vaak al van zich zelf lekker gekruid. Gebruik alleen het vlees uit het worstje en je hebt super snel lekkere balletjes voor in deze goedgevulde pasta.

Maak een grote pan, nodig het sportteam van je kind uit en in no time is de bodem in zicht. Ik weet het zeker!

Voor minstens 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
1 courgette (450g), in blokjes
150 champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
1 bol buffelmozzarella
150g gratineerkaas
450g worstjes naar keuze
350g pasta (ik gebruikte macaroni grande)

Goed gevulde pasta

In een hele grote pan (die ovenbestendig is!) verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan. Champignons erbij en even meebakken. Dan de courgette en paprikablokjes erbij 5 minuten meebakken. Kook de pasta nu in ruim kokend water beetgaar en giet af.

Balletjes van worstenvlees

Knijp het vlees uit de worstjes, als een soort balletjes, en doe die allemaal bij de groente. Bak even een paar minuten mee, bestrooi dan met de pastakruiden. Schep door en doe er de blikken gepelde tomaat bij. Zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat dat 5-10 minuten pruttelen. Verwarm je oven voor op 200C

Pasta uit de oven

Op de saus verdeel je de gratineerkaas en mozzarella. Zet de pan in de oven en laat daar staan tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Met goede ovenhandschoenen de pan er dan uit halen en meteen serveren.

Gepubliceerd op 21 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.