Smulpaapje kookt! – Pasta met courgette & worst

Wil je eens iets anders in je pasta gebruiken dan gehakt, denk dan eens aan worstjes. Zeker die van de slager zijn vaak al van zich zelf lekker gekruid. Gebruik alleen het vlees uit het worstje en je hebt super snel lekkere balletjes voor in deze goedgevulde pasta.
Maak een grote pan, nodig het sportteam van je kind uit en in no time is de bodem in zicht. Ik weet het zeker!
Voor minstens 4-6 personen
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
1 courgette (450g), in blokjes
150 champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
1 bol buffelmozzarella
150g gratineerkaas
450g worstjes naar keuze
350g pasta (ik gebruikte macaroni grande)
Goed gevulde pasta
In een hele grote pan (die ovenbestendig is!) verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan. Champignons erbij en even meebakken. Dan de courgette en paprikablokjes erbij 5 minuten meebakken. Kook de pasta nu in ruim kokend water beetgaar en giet af.
Balletjes van worstenvlees
Knijp het vlees uit de worstjes, als een soort balletjes, en doe die allemaal bij de groente. Bak even een paar minuten mee, bestrooi dan met de pastakruiden. Schep door en doe er de blikken gepelde tomaat bij. Zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat dat 5-10 minuten pruttelen. Verwarm je oven voor op 200C
Pasta uit de oven
Op de saus verdeel je de gratineerkaas en mozzarella. Zet de pan in de oven en laat daar staan tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Met goede ovenhandschoenen de pan er dan uit halen en meteen serveren.
Gepubliceerd op 21 november 2015