Smulpaapje kookt! – Pasta met courgette & worst



Wil je eens iets anders in je pasta gebruiken dan gehakt, denk dan eens aan worstjes. Zeker die van de slager zijn vaak al van zich zelf lekker gekruid. Gebruik alleen het vlees uit het worstje en je hebt super snel lekkere balletjes voor in deze goedgevulde pasta.

Maak een grote pan, nodig het sportteam van je kind uit en in no time is de bodem in zicht. Ik weet het zeker!

Voor minstens 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
1 courgette (450g), in blokjes
150 champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
1 bol buffelmozzarella
150g gratineerkaas
450g worstjes naar keuze
350g pasta (ik gebruikte macaroni grande)

Goed gevulde pasta

In een hele grote pan (die ovenbestendig is!) verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan. Champignons erbij en even meebakken. Dan de courgette en paprikablokjes erbij 5 minuten meebakken. Kook de pasta nu in ruim kokend water beetgaar en giet af.

Balletjes van worstenvlees

Knijp het vlees uit de worstjes, als een soort balletjes, en doe die allemaal bij de groente. Bak even een paar minuten mee, bestrooi dan met de pastakruiden. Schep door en doe er de blikken gepelde tomaat bij. Zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat dat 5-10 minuten pruttelen. Verwarm je oven voor op 200C

Pasta uit de oven

Op de saus verdeel je de gratineerkaas en mozzarella. Zet de pan in de oven en laat daar staan tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Met goede ovenhandschoenen de pan er dan uit halen en meteen serveren.

Gepubliceerd op 21 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.