Pasta carbonara



Een van de klassieke Italiaanse pastagerechten. Fluweelzacht, super romig en wat mij betreft ultiem comfort food. Fast food ook, want letterlijk in de tijd dat je pasta kookt is je saus klaar.

Binnen een kwartier aan tafel dus. Dat is pas echt pasta pronto!

Voor 2 personen

6el slagroom
2eidooiers *)
50g Parmezaan, fijn geraspt
100 Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
250g linguini
versgemalen zwarte peper

Pasta pronto!

In de tijd dat je de linguini  volgens de gebruiksaanwijzing al dente kookt bak je de pancetta in een hete koekenpan zonder extra vet lekker krokant. In een grote schaal meng je in de tussentijd de slagroom, eidooiers en Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Roep iedereen aan tafel

Giet de pasta af, laat uitlekken en gooi de hete pasta bij het eimengsel. Door de hitte garen de eidooiers en bindt de saus met de room. Dan de pancetta erbij, inclusief een klein beetje van het bakvocht. Goed mengen en tot slot op smaak brengen met nog wat peper. Meteen aan tafel nu, want je wilt dit meteen eten!

Niet als je zwanger bent

Deze pasta eet je beter niet als je zwanger bent, of met hele kleine kinderen eet. Ondanks dat de eidooiers door de warmte garen wil je geen enkel risico nemen. Eventueel kun je gepasteuriseerde eidooiers gebruiken. Maar better safe than sorry!

Gepubliceerd op 19 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.