Pasta carbonara



Een van de klassieke Italiaanse pastagerechten. Fluweelzacht, super romig en wat mij betreft ultiem comfort food. Fast food ook, want letterlijk in de tijd dat je pasta kookt is je saus klaar.

Binnen een kwartier aan tafel dus. Dat is pas echt pasta pronto!

Voor 2 personen

6el slagroom
2eidooiers *)
50g Parmezaan, fijn geraspt
100 Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
250g linguini
versgemalen zwarte peper

Pasta pronto!

In de tijd dat je de linguini  volgens de gebruiksaanwijzing al dente kookt bak je de pancetta in een hete koekenpan zonder extra vet lekker krokant. In een grote schaal meng je in de tussentijd de slagroom, eidooiers en Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Roep iedereen aan tafel

Giet de pasta af, laat uitlekken en gooi de hete pasta bij het eimengsel. Door de hitte garen de eidooiers en bindt de saus met de room. Dan de pancetta erbij, inclusief een klein beetje van het bakvocht. Goed mengen en tot slot op smaak brengen met nog wat peper. Meteen aan tafel nu, want je wilt dit meteen eten!

Niet als je zwanger bent

Deze pasta eet je beter niet als je zwanger bent, of met hele kleine kinderen eet. Ondanks dat de eidooiers door de warmte garen wil je geen enkel risico nemen. Eventueel kun je gepasteuriseerde eidooiers gebruiken. Maar better safe than sorry!

Gepubliceerd op 19 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.