Pasta carbonara

Een van de klassieke Italiaanse pastagerechten. Fluweelzacht, super romig en wat mij betreft ultiem comfort food. Fast food ook, want letterlijk in de tijd dat je pasta kookt is je saus klaar.
Binnen een kwartier aan tafel dus. Dat is pas echt pasta pronto!
Voor 2 personen
6el slagroom
2eidooiers *)
50g Parmezaan, fijn geraspt
100 Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
250g linguini
versgemalen zwarte peper
Pasta pronto!
In de tijd dat je de linguini volgens de gebruiksaanwijzing al dente kookt bak je de pancetta in een hete koekenpan zonder extra vet lekker krokant. In een grote schaal meng je in de tussentijd de slagroom, eidooiers en Parmezaanse kaas goed door elkaar.
Roep iedereen aan tafel
Giet de pasta af, laat uitlekken en gooi de hete pasta bij het eimengsel. Door de hitte garen de eidooiers en bindt de saus met de room. Dan de pancetta erbij, inclusief een klein beetje van het bakvocht. Goed mengen en tot slot op smaak brengen met nog wat peper. Meteen aan tafel nu, want je wilt dit meteen eten!
Niet als je zwanger bent
Deze pasta eet je beter niet als je zwanger bent, of met hele kleine kinderen eet. Ondanks dat de eidooiers door de warmte garen wil je geen enkel risico nemen. Eventueel kun je gepasteuriseerde eidooiers gebruiken. Maar better safe than sorry!
Gepubliceerd op 19 september 2015