Smulpaapje kookt! – Parelgort met kersen
Wil je eens iets anders dan couscous of quinoa eten, dan is parelgort een lekker alternatief. Met iets meer bite en te combineren met allerhande ingrediënten.
Nu heel langzaam het kersenseizoen aanbreekt verwerkte ik die alvast in dit verrassende bijgerecht. Het zoete van de kersen valt zeker bij kinderen goed in de smaak
Als bijgerecht voor vier personen
250g kersen, ontpit
50g Taggiasche olijven, zonder pit (of zelf ontpit) (of gebruik zwarte olijven)
5g verse dragon, dit maakt echt het verschil dus niet weglaten!
200g parelgort
1el vers citroensap
1el olijfolie
zout & peper
Simpel en snel
Kook de parelgort in ongeveer 20 minuten gaar. Proef even of je hem zo gaar genoeg vindt. Ik vind het persoonlijk lekker als het nog wat bite heeft. Afgieten en laten afkoelen. De ontpitte kersen en olijven doe je alvast in een mooie schaal. Daar de afgekoelde parelgort bij en op smaak brengen met citroensap en olijfolie. Naar smaak zout en peper er nog door en de dragon er als laatste doorheen. Serveer bijvoorbeeld met wat gewokte spinazie en een stukje gebakken vis.
Gepubliceerd op 18 juni 2014