Smulpaapje kookt! – Parelgort met kersen



Wil je eens iets anders dan couscous of quinoa eten, dan is parelgort een lekker alternatief. Met iets meer bite en te combineren met allerhande ingrediënten.

Nu heel langzaam het kersenseizoen aanbreekt verwerkte ik die alvast in dit verrassende bijgerecht. Het zoete van de kersen valt zeker bij kinderen goed in de smaak

Als bijgerecht voor vier personen

250g kersen, ontpit
50g Taggiasche olijven, zonder pit (of zelf ontpit) (of gebruik zwarte olijven)
5g verse dragon, dit maakt echt het verschil dus niet weglaten!
200g parelgort
1el vers citroensap
1el olijfolie
zout & peper

Simpel en snel

Kook de parelgort in ongeveer 20 minuten gaar. Proef even of je hem zo gaar genoeg vindt. Ik vind het persoonlijk lekker als het nog wat bite heeft. Afgieten en laten afkoelen. De ontpitte kersen en olijven doe je alvast in een mooie schaal. Daar de afgekoelde parelgort bij en op smaak brengen met citroensap en olijfolie. Naar smaak zout en peper er nog door en de dragon er als laatste doorheen. Serveer bijvoorbeeld met wat gewokte spinazie en een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 18 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.