Smulpaapje kookt! – Parelgort met kersen



Wil je eens iets anders dan couscous of quinoa eten, dan is parelgort een lekker alternatief. Met iets meer bite en te combineren met allerhande ingrediënten.

Nu heel langzaam het kersenseizoen aanbreekt verwerkte ik die alvast in dit verrassende bijgerecht. Het zoete van de kersen valt zeker bij kinderen goed in de smaak

Als bijgerecht voor vier personen

250g kersen, ontpit
50g Taggiasche olijven, zonder pit (of zelf ontpit) (of gebruik zwarte olijven)
5g verse dragon, dit maakt echt het verschil dus niet weglaten!
200g parelgort
1el vers citroensap
1el olijfolie
zout & peper

Simpel en snel

Kook de parelgort in ongeveer 20 minuten gaar. Proef even of je hem zo gaar genoeg vindt. Ik vind het persoonlijk lekker als het nog wat bite heeft. Afgieten en laten afkoelen. De ontpitte kersen en olijven doe je alvast in een mooie schaal. Daar de afgekoelde parelgort bij en op smaak brengen met citroensap en olijfolie. Naar smaak zout en peper er nog door en de dragon er als laatste doorheen. Serveer bijvoorbeeld met wat gewokte spinazie en een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 18 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!