Bloedsinaasappel pannacotta



Een super romig toetje met fruit dat nu volop in het seizoen is. De bloedsinaasappel zorgt voor een intens roze kleur. En weet je wat nou zo leuk is, door het rijpe fruit in dit toetje hoef je helemaal geen suiker toe te voegen.

Dus hop, snel de keuken in en vanavond al genieten!

bloedsinaasappelpannacotta 2018 web2.jpg

Pannacotta voor vier personen

4 bloedsinaasappels (225ml sap)
1 rijpe banaan
250ml slagroom
3 blaadjes gelatine
staafmixer + 4 glazen

Zelf pannacotta maken

Doe de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water en laat dat minimaal 5 minuten staan. In de tussentijd pers je de bloedsinaasappels uit en pureer je het sap en de banaan met een staafmixer helemaal glad. Doe daar de slagroom bij en meng even. Giet dit in een pannetje en zet dat op een laag vuur om warm te worden (niet laten koken!).

Romig toetje

Knijp de gelatineblaadjes nu uit en doe die bij het roommengsel en roer met een garde tot alles is opgelost en opgenomen. Haal dan meteen van het vuur en verdeel het over de vier halfhoge glazen. Laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast, minimaal 4 uur (langer mag) om op te stijven. Dit toetje kun je dus ook heel goed de dag ervoor klaarmaken.

Gepubliceerd op 28 februari 2015


2 reacties

  1. Marjolijne schreef:

    Het duurt heel lang voor het opstijft. Blijft vla. Precies recept gevolgd. Al eerder Pannacotta gemaakt, ging prima. Dus raar recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd