Bloedsinaasappel pannacotta



Een super romig toetje met fruit dat nu volop in het seizoen is. De bloedsinaasappel zorgt voor een intens roze kleur. En weet je wat nou zo leuk is, door het rijpe fruit in dit toetje hoef je helemaal geen suiker toe te voegen.

Dus hop, snel de keuken in en vanavond al genieten!

bloedsinaasappelpannacotta 2018 web2.jpg

Pannacotta voor vier personen

4 bloedsinaasappels (225ml sap)
1 rijpe banaan
250ml slagroom
3 blaadjes gelatine
staafmixer + 4 glazen

Zelf pannacotta maken

Doe de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water en laat dat minimaal 5 minuten staan. In de tussentijd pers je de bloedsinaasappels uit en pureer je het sap en de banaan met een staafmixer helemaal glad. Doe daar de slagroom bij en meng even. Giet dit in een pannetje en zet dat op een laag vuur om warm te worden (niet laten koken!).

Romig toetje

Knijp de gelatineblaadjes nu uit en doe die bij het roommengsel en roer met een garde tot alles is opgelost en opgenomen. Haal dan meteen van het vuur en verdeel het over de vier halfhoge glazen. Laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast, minimaal 4 uur (langer mag) om op te stijven. Dit toetje kun je dus ook heel goed de dag ervoor klaarmaken.

Gepubliceerd op 28 februari 2015


2 reacties

  1. Marjolijne schreef:

    Het duurt heel lang voor het opstijft. Blijft vla. Precies recept gevolgd. Al eerder Pannacotta gemaakt, ging prima. Dus raar recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!