Bloedsinaasappel pannacotta
Een super romig toetje met fruit dat nu volop in het seizoen is. De bloedsinaasappel zorgt voor een intens roze kleur. En weet je wat nou zo leuk is, door het rijpe fruit in dit toetje hoef je helemaal geen suiker toe te voegen.
Dus hop, snel de keuken in en vanavond al genieten!
Pannacotta voor vier personen
4 bloedsinaasappels (225ml sap)
1 rijpe banaan
250ml slagroom
3 blaadjes gelatine
staafmixer + 4 glazen
Zelf pannacotta maken
Doe de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water en laat dat minimaal 5 minuten staan. In de tussentijd pers je de bloedsinaasappels uit en pureer je het sap en de banaan met een staafmixer helemaal glad. Doe daar de slagroom bij en meng even. Giet dit in een pannetje en zet dat op een laag vuur om warm te worden (niet laten koken!).
Romig toetje
Knijp de gelatineblaadjes nu uit en doe die bij het roommengsel en roer met een garde tot alles is opgelost en opgenomen. Haal dan meteen van het vuur en verdeel het over de vier halfhoge glazen. Laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast, minimaal 4 uur (langer mag) om op te stijven. Dit toetje kun je dus ook heel goed de dag ervoor klaarmaken.
Gepubliceerd op 28 februari 2015
2 reacties
Het duurt heel lang voor het opstijft. Blijft vla. Precies recept gevolgd. Al eerder Pannacotta gemaakt, ging prima. Dus raar recept.
jammer dat het niet gelukt is Marjolijne, maar het is jammer dat je dat op zo’n manier verwoord.