Smulpaapje kookt! – Oosterse gehaktballetjes

De snelle Oosterse keuken thuis, dat is waar dit recept voor staat. Want in nog geen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. En behalve het als maaltijd te maken, kun je ze ook prima serveren als borrelhapje. In dat geval serveer je de saus apart, als dipsaus.
Kortom, een gerecht waar je álle kanten mee op kunt!
Voor ongeveer 16 balletjes
325g rundergehakt
1tl sesamolie
25g Panko
½ tl gemalen gember
1 ei
3 lente uitjes, fijngesneden
optioneel: sesamzaad
Voor de saus
2-3 el Hoisinsaus (toko of AH)
1el rijstazijn
1el sojasaus
½ el sesamolie
1tl gemalen gember
1el Agave siroop (of gebruik honing)
Zelf gehaktballetjes maken
Maak de gehaktballetjes door alle ingredienten (behalve het sesamzaad) goed te mengen. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een golfballetje. Bestrooi de balletjes met wat sesamzaad. Verhit een grote koekenpan met daarin een scheutje neutrale olie en bak de balletje hierin in 10 minuten goudbruin aan.
In de tussentijd maak je de saus door alle ingrediënten te mengen. Als de balletjes gaar zijn giet je de saus erover en warm je die nog even mee. Serveer met (wilde) rijst en kort gekookte broccoli.
Gepubliceerd op 16 februari 2015