Smulpaapje kookt! – Oosterse gehaktballetjes



De snelle Oosterse keuken thuis, dat is waar dit recept voor staat. Want in nog geen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. En behalve het als maaltijd te maken, kun je ze ook prima serveren als borrelhapje. In dat geval serveer je de saus apart, als dipsaus.

Kortom, een gerecht waar je álle kanten mee op kunt!

Voor ongeveer 16 balletjes

325g rundergehakt
1tl sesamolie
25g Panko
½ tl gemalen gember
1 ei
3 lente uitjes, fijngesneden
optioneel: sesamzaad

Voor de saus

2-3 el Hoisinsaus (toko of AH)
1el rijstazijn
1el sojasaus
½ el sesamolie
1tl gemalen gember
1el Agave siroop (of gebruik honing)

Zelf gehaktballetjes maken

Maak de gehaktballetjes door alle ingredienten (behalve het sesamzaad) goed te mengen. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een golfballetje. Bestrooi de balletjes met wat sesamzaad. Verhit een grote koekenpan met daarin een scheutje neutrale olie en bak de balletje hierin in 10 minuten goudbruin aan.

In de tussentijd maak je de saus door alle ingrediënten te mengen. Als de balletjes gaar zijn giet je de saus erover en warm je die nog even mee. Serveer met (wilde) rijst en kort gekookte broccoli.

Gepubliceerd op 16 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.