Smulpaapje kookt! – Oosterse drumsticks

Snelle kip uit de oven, vól van smaak. En nog lekkerder als je ze een nachtje in de marinade laat liggen.
En zeg nou zelf, wel kind houdt er niet van om geoorloofd met de handen te mogen eten. Wij eigenlijk stiekem ook…
Fotocredit: Simone van den Berg
Voor vier personen
1 kilo drumsticks (scharrel)
2 el honing
2 el sojasaus (Kikkoman minder zout)
½ el 5 spice (verkrijgbaar bij toko en AH)
snufje chili- en gemberpoeder
Zout & peper
Marinade voor kip
Meng alle bovenstaande ingrediënten en wentel daar de drumsticks in. Hoe langer je ze laat marineren, hoe meer smaak het vlees krijgt. Verwarm je oven voor op 180C en bedek een bakplaat met flink wat aluminiumfolie.
Snelle kip uit de oven
Leg de gemarineerde drumsticks, die je nog een keer goed door de marinade haalt, op de bakplaat en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd heb je alle tijd om deze noodles met groente te maken. En in nog geen half uur staat je oosterse maaltijd op tafel!
Gepubliceerd op 1 mei 2015