Een granenontbijt vol energie en nét even anders.



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij vallen vaak terug op de standaard ontbijtingrediënten door de week. Geen tijd, haast om bijtijds de deur uit te komen, gebrek aan fantasie zo ’s morgens vroeg. Maar tegelijkertijd wil je ook wel eens wat anders eten dan de reguliere pap of boterham met kaas. Daarom deze week in Smulpaapje kookt! een makkelijk recept voor een ontbijtje dat alleen maar lekkerder wordt gedurende de nacht!

Als je ’s ochtends aan havermout wilt beginnen zul je daar wat tijd voor nodig hebben. Havermout is een heerlijk, voedzaam en vullend ontbijt, maar als je het niet even laat staan of verwarmt blijven de vlokken stug en niet lekker. Dit ontbijtje maakt je ’s avonds in vijf minuten klaar en daarna laat je het gewoon staan. Hoe makkelijk is dat? Het enige wat je dan ’s ochtends nog hoeft te doen is wat extra fruit en/of noten erdoor te doen en je bent er al!

Wat heb je nodig?

(recept is voldoende voor 2 kinderen of 1 volwassene)

75g havermoutvlokken
flinke scheut appelsap (ongeveer 150ml) – liefst ongefilterd, ik gebruikte Innocent appelsap
snufje kaneel
optioneel: handje rozijnen – noten – vers fruit

Fast food mèt smaak

Doe de havermoutvlokken in een grote kom en giet daar de appelsap overheen, tot de vlokken nèt onder staan. De vlokken nemen gedurende de nacht de appelsap op en gaan uitzetten. Bestrooi met een beetje kaneel en doe de rozijnen erdoor. Laat het nu afgedekt op het aanrecht gedurende de nacht staan. Als je het in de koelkast zet haal het dan ’s ochtends op tijd eruit, zodat je het op kamertemperatuur kunt eten.Te koud is het niet lekker!

’s Ochtends voeg je nog wat vers fruit toe en eventueel wat gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.