Een granenontbijt vol energie en nét even anders.



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij vallen vaak terug op de standaard ontbijtingrediënten door de week. Geen tijd, haast om bijtijds de deur uit te komen, gebrek aan fantasie zo ’s morgens vroeg. Maar tegelijkertijd wil je ook wel eens wat anders eten dan de reguliere pap of boterham met kaas. Daarom deze week in Smulpaapje kookt! een makkelijk recept voor een ontbijtje dat alleen maar lekkerder wordt gedurende de nacht!

Als je ’s ochtends aan havermout wilt beginnen zul je daar wat tijd voor nodig hebben. Havermout is een heerlijk, voedzaam en vullend ontbijt, maar als je het niet even laat staan of verwarmt blijven de vlokken stug en niet lekker. Dit ontbijtje maakt je ’s avonds in vijf minuten klaar en daarna laat je het gewoon staan. Hoe makkelijk is dat? Het enige wat je dan ’s ochtends nog hoeft te doen is wat extra fruit en/of noten erdoor te doen en je bent er al!

Wat heb je nodig?

(recept is voldoende voor 2 kinderen of 1 volwassene)

75g havermoutvlokken
flinke scheut appelsap (ongeveer 150ml) – liefst ongefilterd, ik gebruikte Innocent appelsap
snufje kaneel
optioneel: handje rozijnen – noten – vers fruit

Fast food mèt smaak

Doe de havermoutvlokken in een grote kom en giet daar de appelsap overheen, tot de vlokken nèt onder staan. De vlokken nemen gedurende de nacht de appelsap op en gaan uitzetten. Bestrooi met een beetje kaneel en doe de rozijnen erdoor. Laat het nu afgedekt op het aanrecht gedurende de nacht staan. Als je het in de koelkast zet haal het dan ’s ochtends op tijd eruit, zodat je het op kamertemperatuur kunt eten.Te koud is het niet lekker!

’s Ochtends voeg je nog wat vers fruit toe en eventueel wat gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.