Een granenontbijt vol energie en nét even anders.



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij vallen vaak terug op de standaard ontbijtingrediënten door de week. Geen tijd, haast om bijtijds de deur uit te komen, gebrek aan fantasie zo ’s morgens vroeg. Maar tegelijkertijd wil je ook wel eens wat anders eten dan de reguliere pap of boterham met kaas. Daarom deze week in Smulpaapje kookt! een makkelijk recept voor een ontbijtje dat alleen maar lekkerder wordt gedurende de nacht!

Als je ’s ochtends aan havermout wilt beginnen zul je daar wat tijd voor nodig hebben. Havermout is een heerlijk, voedzaam en vullend ontbijt, maar als je het niet even laat staan of verwarmt blijven de vlokken stug en niet lekker. Dit ontbijtje maakt je ’s avonds in vijf minuten klaar en daarna laat je het gewoon staan. Hoe makkelijk is dat? Het enige wat je dan ’s ochtends nog hoeft te doen is wat extra fruit en/of noten erdoor te doen en je bent er al!

Wat heb je nodig?

(recept is voldoende voor 2 kinderen of 1 volwassene)

75g havermoutvlokken
flinke scheut appelsap (ongeveer 150ml) – liefst ongefilterd, ik gebruikte Innocent appelsap
snufje kaneel
optioneel: handje rozijnen – noten – vers fruit

Fast food mèt smaak

Doe de havermoutvlokken in een grote kom en giet daar de appelsap overheen, tot de vlokken nèt onder staan. De vlokken nemen gedurende de nacht de appelsap op en gaan uitzetten. Bestrooi met een beetje kaneel en doe de rozijnen erdoor. Laat het nu afgedekt op het aanrecht gedurende de nacht staan. Als je het in de koelkast zet haal het dan ’s ochtends op tijd eruit, zodat je het op kamertemperatuur kunt eten.Te koud is het niet lekker!

’s Ochtends voeg je nog wat vers fruit toe en eventueel wat gehakte noten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.