Smulpaapje kookt! – Moghrabieh met kip en spinazie



Mijn zelf opgelegde challenge om eens wat vaker buiten mijn eigen comfort zone te koken bracht me bij de pot Moghrabieh (je spreekt het uit als ʻmo-gra-bie-jaʼ) uit de Souqlijn van Nadia & Merijn, die in de kast stond. Deze ronde kogeltjes houden het midden tussen couscous en pasta en lijken qua textuur op parelgort.

Het weekend bleek een prima moment om hiermee aan de slag te gaan. Hoe authentiek het resultaat is, ik heb geen idee. Maar lekker was het zeker!

Voor vier personen

4 kippendijen, in reepjes
2tl Za’tar (Marokkaanse winkel of via Vanilla Venture)
1 sinaasappel, rasp  (bewaar het vruchtvlees in partjes apart)
3el olie
500g wilde spinazie, harde kern verwijderd en goed gewassen
1 granaatappel, pitjes
verse munt, naar smaak
Moghrabieh, 250g (of gebruik parelcouscous)
 

Arabische pasta

Snijd de kip in reepjes en kruid die met de Z’atar, sinaasappelrasp en olie. Goed mengen en apart zetten. In de tussentijd kook je de Moghrabieh in 12-15 minuten beetgaar. Net voordat die klaar is om afgegoten te worden bak je in een hete pan (zonder olie) de kipreepjes op hoog vuur in een paar minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bak in het resterende bak vocht de spinazie, dit heeft maar een paar minuten nodig.

Serveren

Doe de Moghrabieh in een grote schaal en doe daar de kip en spinazie bij. Meng even. Tot slot de sinaasappelschijfjes erover, verse munt erover heen gestrooid en granaatappelpitjes naar smaak. Als je wilt is nog wat lekkere, extra vierge olijfolie er over heen geen enkele straf. Meteen aan tafel nu en genieten maar!

Gepubliceerd op 31 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.