Smulpaapje kookt! – Moghrabieh met kip en spinazie



Mijn zelf opgelegde challenge om eens wat vaker buiten mijn eigen comfort zone te koken bracht me bij de pot Moghrabieh (je spreekt het uit als ʻmo-gra-bie-jaʼ) uit de Souqlijn van Nadia & Merijn, die in de kast stond. Deze ronde kogeltjes houden het midden tussen couscous en pasta en lijken qua textuur op parelgort.

Het weekend bleek een prima moment om hiermee aan de slag te gaan. Hoe authentiek het resultaat is, ik heb geen idee. Maar lekker was het zeker!

Voor vier personen

4 kippendijen, in reepjes
2tl Za’tar (Marokkaanse winkel of via Vanilla Venture)
1 sinaasappel, rasp  (bewaar het vruchtvlees in partjes apart)
3el olie
500g wilde spinazie, harde kern verwijderd en goed gewassen
1 granaatappel, pitjes
verse munt, naar smaak
Moghrabieh, 250g (of gebruik parelcouscous)
 

Arabische pasta

Snijd de kip in reepjes en kruid die met de Z’atar, sinaasappelrasp en olie. Goed mengen en apart zetten. In de tussentijd kook je de Moghrabieh in 12-15 minuten beetgaar. Net voordat die klaar is om afgegoten te worden bak je in een hete pan (zonder olie) de kipreepjes op hoog vuur in een paar minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bak in het resterende bak vocht de spinazie, dit heeft maar een paar minuten nodig.

Serveren

Doe de Moghrabieh in een grote schaal en doe daar de kip en spinazie bij. Meng even. Tot slot de sinaasappelschijfjes erover, verse munt erover heen gestrooid en granaatappelpitjes naar smaak. Als je wilt is nog wat lekkere, extra vierge olijfolie er over heen geen enkele straf. Meteen aan tafel nu en genieten maar!

Gepubliceerd op 31 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!