Smulpaapje kookt! – Moghrabieh met kip en spinazie



Mijn zelf opgelegde challenge om eens wat vaker buiten mijn eigen comfort zone te koken bracht me bij de pot Moghrabieh (je spreekt het uit als ʻmo-gra-bie-jaʼ) uit de Souqlijn van Nadia & Merijn, die in de kast stond. Deze ronde kogeltjes houden het midden tussen couscous en pasta en lijken qua textuur op parelgort.

Het weekend bleek een prima moment om hiermee aan de slag te gaan. Hoe authentiek het resultaat is, ik heb geen idee. Maar lekker was het zeker!

Voor vier personen

4 kippendijen, in reepjes
2tl Za’tar (Marokkaanse winkel of via Vanilla Venture)
1 sinaasappel, rasp  (bewaar het vruchtvlees in partjes apart)
3el olie
500g wilde spinazie, harde kern verwijderd en goed gewassen
1 granaatappel, pitjes
verse munt, naar smaak
Moghrabieh, 250g (of gebruik parelcouscous)
 

Arabische pasta

Snijd de kip in reepjes en kruid die met de Z’atar, sinaasappelrasp en olie. Goed mengen en apart zetten. In de tussentijd kook je de Moghrabieh in 12-15 minuten beetgaar. Net voordat die klaar is om afgegoten te worden bak je in een hete pan (zonder olie) de kipreepjes op hoog vuur in een paar minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bak in het resterende bak vocht de spinazie, dit heeft maar een paar minuten nodig.

Serveren

Doe de Moghrabieh in een grote schaal en doe daar de kip en spinazie bij. Meng even. Tot slot de sinaasappelschijfjes erover, verse munt erover heen gestrooid en granaatappelpitjes naar smaak. Als je wilt is nog wat lekkere, extra vierge olijfolie er over heen geen enkele straf. Meteen aan tafel nu en genieten maar!

Gepubliceerd op 31 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.