Smulpaapje kookt! – Moghrabieh met kip en spinazie



Mijn zelf opgelegde challenge om eens wat vaker buiten mijn eigen comfort zone te koken bracht me bij de pot Moghrabieh (je spreekt het uit als ʻmo-gra-bie-jaʼ) uit de Souqlijn van Nadia & Merijn, die in de kast stond. Deze ronde kogeltjes houden het midden tussen couscous en pasta en lijken qua textuur op parelgort.

Het weekend bleek een prima moment om hiermee aan de slag te gaan. Hoe authentiek het resultaat is, ik heb geen idee. Maar lekker was het zeker!

Voor vier personen

4 kippendijen, in reepjes
2tl Za’tar (Marokkaanse winkel of via Vanilla Venture)
1 sinaasappel, rasp  (bewaar het vruchtvlees in partjes apart)
3el olie
500g wilde spinazie, harde kern verwijderd en goed gewassen
1 granaatappel, pitjes
verse munt, naar smaak
Moghrabieh, 250g (of gebruik parelcouscous)
 

Arabische pasta

Snijd de kip in reepjes en kruid die met de Z’atar, sinaasappelrasp en olie. Goed mengen en apart zetten. In de tussentijd kook je de Moghrabieh in 12-15 minuten beetgaar. Net voordat die klaar is om afgegoten te worden bak je in een hete pan (zonder olie) de kipreepjes op hoog vuur in een paar minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bak in het resterende bak vocht de spinazie, dit heeft maar een paar minuten nodig.

Serveren

Doe de Moghrabieh in een grote schaal en doe daar de kip en spinazie bij. Meng even. Tot slot de sinaasappelschijfjes erover, verse munt erover heen gestrooid en granaatappelpitjes naar smaak. Als je wilt is nog wat lekkere, extra vierge olijfolie er over heen geen enkele straf. Meteen aan tafel nu en genieten maar!

Gepubliceerd op 31 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.