Smulpaapje kookt! – Milde groene groentecurry



Bij de Lidl zijn de Vitasia weken begonnen. Smulpaapje ontving een aantal van de producten die vanaf nu in de winkel liggen. Daar ga je de komende tijd nog wel meer gerechten van terug zien.

Omdat onze peuter naar een verjaardagsfeestje was besloten we om lekker curry te maken. Tenslotte zijn curry’s voor veel kinderen te pittig. Of toch niet?

Voor 2 personen (ruime porties)

200g spinazie
1 mini paksoi, grof gesneden
1 komkommer, geschild, zaadlijst eruit en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
1el zonnebloemolie
Groene currypasta, 3 eetlepels (of meer als je wilt) van Lidl
Kokosmelk, inhoud van een blikje van Lidl

Kindvriendelijke curry

Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit zachtjes de gember en knoflook aan, tot het lekker ruikt. Dan het vuur hoger en de paprikareepjes en paksoi erbij. Wok tot ze beetgaar zijn. Dan de currypasta erbij en even aanfruiten. Ik had verwacht dat de currypasta heel pittig zou zijn, dat viel achteraf reuze mee (of tegen zo je wilt) Dus je kunt van dit merk gerust wat meer dan 3 eetlepels gebruiken. Eet je met kinderen dan is het ideaal dat ‘ie minder pittig is en kunnen ze zelfs met 3 eetlepels currypasta rustig mee eten.

Groene curry

Als de currypasta even heeft meegebakken gaat de komkommer erbij en dan mag de kokosmelk erbij. Goed mengen met de rest van de ingrediënten en flink warm laten worden. Als laatste de spinazie er beetje bij beetje bij doen. Door de warmte slinkt de groente. Doe er zoveel spinazie bij als je wilt.

Serveer de curry met je favoriete rijst en dien in diepe borden op. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 5 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.