Smulpaapje kookt! – Milde groene groentecurry



Bij de Lidl zijn de Vitasia weken begonnen. Smulpaapje ontving een aantal van de producten die vanaf nu in de winkel liggen. Daar ga je de komende tijd nog wel meer gerechten van terug zien.

Omdat onze peuter naar een verjaardagsfeestje was besloten we om lekker curry te maken. Tenslotte zijn curry’s voor veel kinderen te pittig. Of toch niet?

Voor 2 personen (ruime porties)

200g spinazie
1 mini paksoi, grof gesneden
1 komkommer, geschild, zaadlijst eruit en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
1el zonnebloemolie
Groene currypasta, 3 eetlepels (of meer als je wilt) van Lidl
Kokosmelk, inhoud van een blikje van Lidl

Kindvriendelijke curry

Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit zachtjes de gember en knoflook aan, tot het lekker ruikt. Dan het vuur hoger en de paprikareepjes en paksoi erbij. Wok tot ze beetgaar zijn. Dan de currypasta erbij en even aanfruiten. Ik had verwacht dat de currypasta heel pittig zou zijn, dat viel achteraf reuze mee (of tegen zo je wilt) Dus je kunt van dit merk gerust wat meer dan 3 eetlepels gebruiken. Eet je met kinderen dan is het ideaal dat ‘ie minder pittig is en kunnen ze zelfs met 3 eetlepels currypasta rustig mee eten.

Groene curry

Als de currypasta even heeft meegebakken gaat de komkommer erbij en dan mag de kokosmelk erbij. Goed mengen met de rest van de ingrediënten en flink warm laten worden. Als laatste de spinazie er beetje bij beetje bij doen. Door de warmte slinkt de groente. Doe er zoveel spinazie bij als je wilt.

Serveer de curry met je favoriete rijst en dien in diepe borden op. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 5 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd