Smulpaapje kookt! – Milde groene groentecurry



Bij de Lidl zijn de Vitasia weken begonnen. Smulpaapje ontving een aantal van de producten die vanaf nu in de winkel liggen. Daar ga je de komende tijd nog wel meer gerechten van terug zien.

Omdat onze peuter naar een verjaardagsfeestje was besloten we om lekker curry te maken. Tenslotte zijn curry’s voor veel kinderen te pittig. Of toch niet?

Voor 2 personen (ruime porties)

200g spinazie
1 mini paksoi, grof gesneden
1 komkommer, geschild, zaadlijst eruit en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
1el zonnebloemolie
Groene currypasta, 3 eetlepels (of meer als je wilt) van Lidl
Kokosmelk, inhoud van een blikje van Lidl

Kindvriendelijke curry

Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit zachtjes de gember en knoflook aan, tot het lekker ruikt. Dan het vuur hoger en de paprikareepjes en paksoi erbij. Wok tot ze beetgaar zijn. Dan de currypasta erbij en even aanfruiten. Ik had verwacht dat de currypasta heel pittig zou zijn, dat viel achteraf reuze mee (of tegen zo je wilt) Dus je kunt van dit merk gerust wat meer dan 3 eetlepels gebruiken. Eet je met kinderen dan is het ideaal dat ‘ie minder pittig is en kunnen ze zelfs met 3 eetlepels currypasta rustig mee eten.

Groene curry

Als de currypasta even heeft meegebakken gaat de komkommer erbij en dan mag de kokosmelk erbij. Goed mengen met de rest van de ingrediënten en flink warm laten worden. Als laatste de spinazie er beetje bij beetje bij doen. Door de warmte slinkt de groente. Doe er zoveel spinazie bij als je wilt.

Serveer de curry met je favoriete rijst en dien in diepe borden op. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 5 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.