Smulpaapje kookt! – Mexicaanse wraps met chili



Het leukste om te doen voor een review van een nieuw kookboek is om er ook uit te koken. Dit recept komt uit het kookboek van Pauline Weuring ‘Uit Paulines keuken’ waarvan je de review al op Smulpaapje vindt.

En hoewel ik het natuurlijk niet kon laten om er een kleín beetje aan te sleutelen is het principe van de zelfgemaakte eetbare bakjes volledig aan Pauline te danken. Heerlijk om met het hele gezin eens lekker met je handen te eten. Maak er gewoon een kleine fiesta van!

Mexicaanse wraps Uit Paulines Keuken

Voor vier personen

8 bloemtortilla’s
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika, kleine blokjes
100g haricots verts, in kleine stukjes
1 blik tomatenblokjes, met sap
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem, de buitenste blaadjes
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht) – vier kommetjes invetten met olie

Mexicaanse chili

Verwarm een hapjespan en fruit in de olie de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en bak het goed rul. Dan mag de paprika erbij en die bak je ook een paar minuten mee. Kruiden erover heen, alles even doorscheppen en dan de tomatenblokjes en chilibonen erbij, als ook de haricot verts. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het meeste van het vocht verdampt en de smaken goed intrekken.

Mexicaanse wraps

De bloemtortilla’s verwarm je even kort in de magnetron, zodat ze lekker vouwbaar worden. Daarna vouw je ze voorzichtig in de kommetjes. Je maakt hiermee dus eigenlijk een bakje, voor de vulling straks. Zet deze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig kunnen worden. Als je ze daarna uit de bakjes haalt heb je je eigen, eetbare, Mexicaanse kommetjes.

Vul je eigen wrap bowls

Leg de blaadjes little gem nu in de tortilla kommetjes. Hiermee bescherm je de bodem en wordt die niet heel zacht als je de vulling er straks inschept. Schep vervolgens wat van de chili in de kommetjes en garneer met geraspte kaas en een lepeltje crème fraîche. Meteen serveren!

Met je handen eten!

Dit is overigens zo’n gerecht dat je het liefst met je handen eet. En het wordt er een beetje een knoeiboel van, maar plezier aan tafel tijdens het eten is met dit gerecht wel gegarandeerd!

Gepubliceerd op 30 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.