Smulpaapje kookt! – Mexicaanse wraps met chili



Het leukste om te doen voor een review van een nieuw kookboek is om er ook uit te koken. Dit recept komt uit het kookboek van Pauline Weuring ‘Uit Paulines keuken’ waarvan je de review al op Smulpaapje vindt.

En hoewel ik het natuurlijk niet kon laten om er een kleín beetje aan te sleutelen is het principe van de zelfgemaakte eetbare bakjes volledig aan Pauline te danken. Heerlijk om met het hele gezin eens lekker met je handen te eten. Maak er gewoon een kleine fiesta van!

Mexicaanse wraps Uit Paulines Keuken

Voor vier personen

8 bloemtortilla’s
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika, kleine blokjes
100g haricots verts, in kleine stukjes
1 blik tomatenblokjes, met sap
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem, de buitenste blaadjes
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht) – vier kommetjes invetten met olie

Mexicaanse chili

Verwarm een hapjespan en fruit in de olie de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en bak het goed rul. Dan mag de paprika erbij en die bak je ook een paar minuten mee. Kruiden erover heen, alles even doorscheppen en dan de tomatenblokjes en chilibonen erbij, als ook de haricot verts. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het meeste van het vocht verdampt en de smaken goed intrekken.

Mexicaanse wraps

De bloemtortilla’s verwarm je even kort in de magnetron, zodat ze lekker vouwbaar worden. Daarna vouw je ze voorzichtig in de kommetjes. Je maakt hiermee dus eigenlijk een bakje, voor de vulling straks. Zet deze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig kunnen worden. Als je ze daarna uit de bakjes haalt heb je je eigen, eetbare, Mexicaanse kommetjes.

Vul je eigen wrap bowls

Leg de blaadjes little gem nu in de tortilla kommetjes. Hiermee bescherm je de bodem en wordt die niet heel zacht als je de vulling er straks inschept. Schep vervolgens wat van de chili in de kommetjes en garneer met geraspte kaas en een lepeltje crème fraîche. Meteen serveren!

Met je handen eten!

Dit is overigens zo’n gerecht dat je het liefst met je handen eet. En het wordt er een beetje een knoeiboel van, maar plezier aan tafel tijdens het eten is met dit gerecht wel gegarandeerd!

Gepubliceerd op 30 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.