Smulpaapje kookt! – Mexicaanse wraps met chili



Het leukste om te doen voor een review van een nieuw kookboek is om er ook uit te koken. Dit recept komt uit het kookboek van Pauline Weuring ‘Uit Paulines keuken’ waarvan je de review al op Smulpaapje vindt.

En hoewel ik het natuurlijk niet kon laten om er een kleín beetje aan te sleutelen is het principe van de zelfgemaakte eetbare bakjes volledig aan Pauline te danken. Heerlijk om met het hele gezin eens lekker met je handen te eten. Maak er gewoon een kleine fiesta van!

Mexicaanse wraps Uit Paulines Keuken

Voor vier personen

8 bloemtortilla’s
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika, kleine blokjes
100g haricots verts, in kleine stukjes
1 blik tomatenblokjes, met sap
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem, de buitenste blaadjes
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht) – vier kommetjes invetten met olie

Mexicaanse chili

Verwarm een hapjespan en fruit in de olie de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en bak het goed rul. Dan mag de paprika erbij en die bak je ook een paar minuten mee. Kruiden erover heen, alles even doorscheppen en dan de tomatenblokjes en chilibonen erbij, als ook de haricot verts. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het meeste van het vocht verdampt en de smaken goed intrekken.

Mexicaanse wraps

De bloemtortilla’s verwarm je even kort in de magnetron, zodat ze lekker vouwbaar worden. Daarna vouw je ze voorzichtig in de kommetjes. Je maakt hiermee dus eigenlijk een bakje, voor de vulling straks. Zet deze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig kunnen worden. Als je ze daarna uit de bakjes haalt heb je je eigen, eetbare, Mexicaanse kommetjes.

Vul je eigen wrap bowls

Leg de blaadjes little gem nu in de tortilla kommetjes. Hiermee bescherm je de bodem en wordt die niet heel zacht als je de vulling er straks inschept. Schep vervolgens wat van de chili in de kommetjes en garneer met geraspte kaas en een lepeltje crème fraîche. Meteen serveren!

Met je handen eten!

Dit is overigens zo’n gerecht dat je het liefst met je handen eet. En het wordt er een beetje een knoeiboel van, maar plezier aan tafel tijdens het eten is met dit gerecht wel gegarandeerd!

Gepubliceerd op 30 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker