Smulpaapje kookt! – Mexicaanse wraps met chili



Het leukste om te doen voor een review van een nieuw kookboek is om er ook uit te koken. Dit recept komt uit het kookboek van Pauline Weuring ‘Uit Paulines keuken’ waarvan je de review al op Smulpaapje vindt.

En hoewel ik het natuurlijk niet kon laten om er een kleín beetje aan te sleutelen is het principe van de zelfgemaakte eetbare bakjes volledig aan Pauline te danken. Heerlijk om met het hele gezin eens lekker met je handen te eten. Maak er gewoon een kleine fiesta van!

Mexicaanse wraps Uit Paulines Keuken

Voor vier personen

8 bloemtortilla’s
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika, kleine blokjes
100g haricots verts, in kleine stukjes
1 blik tomatenblokjes, met sap
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem, de buitenste blaadjes
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht) – vier kommetjes invetten met olie

Mexicaanse chili

Verwarm een hapjespan en fruit in de olie de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en bak het goed rul. Dan mag de paprika erbij en die bak je ook een paar minuten mee. Kruiden erover heen, alles even doorscheppen en dan de tomatenblokjes en chilibonen erbij, als ook de haricot verts. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het meeste van het vocht verdampt en de smaken goed intrekken.

Mexicaanse wraps

De bloemtortilla’s verwarm je even kort in de magnetron, zodat ze lekker vouwbaar worden. Daarna vouw je ze voorzichtig in de kommetjes. Je maakt hiermee dus eigenlijk een bakje, voor de vulling straks. Zet deze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig kunnen worden. Als je ze daarna uit de bakjes haalt heb je je eigen, eetbare, Mexicaanse kommetjes.

Vul je eigen wrap bowls

Leg de blaadjes little gem nu in de tortilla kommetjes. Hiermee bescherm je de bodem en wordt die niet heel zacht als je de vulling er straks inschept. Schep vervolgens wat van de chili in de kommetjes en garneer met geraspte kaas en een lepeltje crème fraîche. Meteen serveren!

Met je handen eten!

Dit is overigens zo’n gerecht dat je het liefst met je handen eet. En het wordt er een beetje een knoeiboel van, maar plezier aan tafel tijdens het eten is met dit gerecht wel gegarandeerd!

Gepubliceerd op 30 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.