Smulpaapje kookt! – Mexicaanse wraps met chili



Het leukste om te doen voor een review van een nieuw kookboek is om er ook uit te koken. Dit recept komt uit het kookboek van Pauline Weuring ‘Uit Paulines keuken’ waarvan je de review al op Smulpaapje vindt.

En hoewel ik het natuurlijk niet kon laten om er een kleín beetje aan te sleutelen is het principe van de zelfgemaakte eetbare bakjes volledig aan Pauline te danken. Heerlijk om met het hele gezin eens lekker met je handen te eten. Maak er gewoon een kleine fiesta van!

Mexicaanse wraps Uit Paulines Keuken

Voor vier personen

8 bloemtortilla’s
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika, kleine blokjes
100g haricots verts, in kleine stukjes
1 blik tomatenblokjes, met sap
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem, de buitenste blaadjes
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht) – vier kommetjes invetten met olie

Mexicaanse chili

Verwarm een hapjespan en fruit in de olie de ui en knoflook 5 minuutjes zachtjes aan. Gehakt erbij, vuur wat hoger, en bak het goed rul. Dan mag de paprika erbij en die bak je ook een paar minuten mee. Kruiden erover heen, alles even doorscheppen en dan de tomatenblokjes en chilibonen erbij, als ook de haricot verts. Breng aan de kook, en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het meeste van het vocht verdampt en de smaken goed intrekken.

Mexicaanse wraps

De bloemtortilla’s verwarm je even kort in de magnetron, zodat ze lekker vouwbaar worden. Daarna vouw je ze voorzichtig in de kommetjes. Je maakt hiermee dus eigenlijk een bakje, voor de vulling straks. Zet deze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze lekker knapperig kunnen worden. Als je ze daarna uit de bakjes haalt heb je je eigen, eetbare, Mexicaanse kommetjes.

Vul je eigen wrap bowls

Leg de blaadjes little gem nu in de tortilla kommetjes. Hiermee bescherm je de bodem en wordt die niet heel zacht als je de vulling er straks inschept. Schep vervolgens wat van de chili in de kommetjes en garneer met geraspte kaas en een lepeltje crème fraîche. Meteen serveren!

Met je handen eten!

Dit is overigens zo’n gerecht dat je het liefst met je handen eet. En het wordt er een beetje een knoeiboel van, maar plezier aan tafel tijdens het eten is met dit gerecht wel gegarandeerd!

Gepubliceerd op 30 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.