Smulpaapje kookt! – Melissa’s Marokkaanse kip



Melissa was de eerste die haar favoriet instuurde voor de ‘Smulpaapje familiefavorieten’ actie. Dat jullie dit gerecht ook wel erg lekker lijkt bleek wel uit de hoeveelheid stemmen die het kreeg in de eerste battle op Facebook.

Wij genoten er thuis van, ik hoop jullie vanaf nu ook!

Voor vier personen heb je nodig

4-6 stuks kippendijen, in blokjes gesneden
2tl Kurkuma
2tl Komijn
1tl Kaneel
1 sinaasappel, in plakken
3 uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zonnebloemolie

Zo maak je de Marokkaanse kip

Halveer de schoongemaakte ui en snijd ‘in dunne ringen. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak daar de ui en knoflook een minuut of vijf in aan. De kip gaat daar nu bij, evenals de kurkuma, komijn en kaneel. Schep alles goed door elkaar, zodat alle kip goed onder de specerijen zit. Let de plakjes sinaasappel er nu boven op en doe een deksel op de pan. Laat het een minuut of twintig stoven, af en toe even omscheppen, tot de kip gaar is.

Serveren

Onlangs ontvingen wij een aantal proefverpakkingen Artisan grains. Met de Freekah maakten wij, in plaats van de traditionele couscous, het bijgerecht voor bij deze Marokkaanse kip. Het bleek heerlijk samen te gaan. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is de Freekeh te koken volgens aanwijzing en wat gedroogde tomaatjes, verse peterselie, olijfjes en feta er door te doen. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 16 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.