Smulpaapje kookt! – Melissa’s Marokkaanse kip



Melissa was de eerste die haar favoriet instuurde voor de ‘Smulpaapje familiefavorieten’ actie. Dat jullie dit gerecht ook wel erg lekker lijkt bleek wel uit de hoeveelheid stemmen die het kreeg in de eerste battle op Facebook.

Wij genoten er thuis van, ik hoop jullie vanaf nu ook!

Voor vier personen heb je nodig

4-6 stuks kippendijen, in blokjes gesneden
2tl Kurkuma
2tl Komijn
1tl Kaneel
1 sinaasappel, in plakken
3 uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zonnebloemolie

Zo maak je de Marokkaanse kip

Halveer de schoongemaakte ui en snijd ‘in dunne ringen. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak daar de ui en knoflook een minuut of vijf in aan. De kip gaat daar nu bij, evenals de kurkuma, komijn en kaneel. Schep alles goed door elkaar, zodat alle kip goed onder de specerijen zit. Let de plakjes sinaasappel er nu boven op en doe een deksel op de pan. Laat het een minuut of twintig stoven, af en toe even omscheppen, tot de kip gaar is.

Serveren

Onlangs ontvingen wij een aantal proefverpakkingen Artisan grains. Met de Freekah maakten wij, in plaats van de traditionele couscous, het bijgerecht voor bij deze Marokkaanse kip. Het bleek heerlijk samen te gaan. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is de Freekeh te koken volgens aanwijzing en wat gedroogde tomaatjes, verse peterselie, olijfjes en feta er door te doen. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 16 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!