Smulpaapje kookt! – Mediterrane kiprolletjes (uit de Vrolijke Tafel)



Ik ben fan van de manier van koken van Karin Luiten. Je las al dat de Vrolijke Tafel een boek is waar je ongelofelijk blij van wordt. Dat word je ook van dit recept.

Zo klaar, bomvol smaak en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Succes gegarandeerd, ook op een doordeweekse tafel trouwens!

Voor 6 volwassen eters

(ik halveerde het gerecht, dat was genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

Voor de marinade

½ bos peterselie (grote bos van de Turkse supermarkt)
1 sjalotje
1teen knoflook
sap van ½ citroen
2el lekkere olijfolie
zout & peper

Voor de kip

6 kippendijen (zonder bot)
150g pancetta (18 lange plakjes totaal)
250g mini tomaatjes
100g olijven
scheut lekker olie
verse tijm

Verder nodig: staafmixer, ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Koken met Karin

Mix alle ingrediënten met een staafmixer (of blender) tot een dikke marinade, die qua textuur lijkt op pesto. Smeer de binnenkant van de kippendijen hiermee in, en rol die daarna dicht. Wikkel de kip om met pancetta. Ik legde per kip drie plakjes naast elkaar, en rolde ze daar in op. Maar ik ben dan ook erg fan van pancetta, dus minder mag ook 😉

Kip uit de oven

Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal en doe hier de tomaatjes en olijven bij. Giet een lekkere scheut olie over alles heen en stop wat takjes tijm er tussen. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak het geheel 25 minuten. De kip is nu nog mals, maar het spek lekker krokant. Serveer met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Yum!

Multifunctionele marinade

Met trek ‘s ochtends koken betekent ook dat je brood dipt in restjes marinade. En wat bleek, dat was me toch een potje lekker. Dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer eens met vers Turks brood. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 26 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!