Smulpaapje kookt! – Mediterrane kiprolletjes (uit de Vrolijke Tafel)



Ik ben fan van de manier van koken van Karin Luiten. Je las al dat de Vrolijke Tafel een boek is waar je ongelofelijk blij van wordt. Dat word je ook van dit recept.

Zo klaar, bomvol smaak en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Succes gegarandeerd, ook op een doordeweekse tafel trouwens!

Voor 6 volwassen eters

(ik halveerde het gerecht, dat was genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

Voor de marinade

½ bos peterselie (grote bos van de Turkse supermarkt)
1 sjalotje
1teen knoflook
sap van ½ citroen
2el lekkere olijfolie
zout & peper

Voor de kip

6 kippendijen (zonder bot)
150g pancetta (18 lange plakjes totaal)
250g mini tomaatjes
100g olijven
scheut lekker olie
verse tijm

Verder nodig: staafmixer, ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Koken met Karin

Mix alle ingrediënten met een staafmixer (of blender) tot een dikke marinade, die qua textuur lijkt op pesto. Smeer de binnenkant van de kippendijen hiermee in, en rol die daarna dicht. Wikkel de kip om met pancetta. Ik legde per kip drie plakjes naast elkaar, en rolde ze daar in op. Maar ik ben dan ook erg fan van pancetta, dus minder mag ook 😉

Kip uit de oven

Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal en doe hier de tomaatjes en olijven bij. Giet een lekkere scheut olie over alles heen en stop wat takjes tijm er tussen. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak het geheel 25 minuten. De kip is nu nog mals, maar het spek lekker krokant. Serveer met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Yum!

Multifunctionele marinade

Met trek ‘s ochtends koken betekent ook dat je brood dipt in restjes marinade. En wat bleek, dat was me toch een potje lekker. Dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer eens met vers Turks brood. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 26 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!