Smulpaapje kookt! – Mediterrane kiprolletjes (uit de Vrolijke Tafel)



Ik ben fan van de manier van koken van Karin Luiten. Je las al dat de Vrolijke Tafel een boek is waar je ongelofelijk blij van wordt. Dat word je ook van dit recept.

Zo klaar, bomvol smaak en er komt geen pakje of zakje aan te pas. Succes gegarandeerd, ook op een doordeweekse tafel trouwens!

Voor 6 volwassen eters

(ik halveerde het gerecht, dat was genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen)

Voor de marinade

½ bos peterselie (grote bos van de Turkse supermarkt)
1 sjalotje
1teen knoflook
sap van ½ citroen
2el lekkere olijfolie
zout & peper

Voor de kip

6 kippendijen (zonder bot)
150g pancetta (18 lange plakjes totaal)
250g mini tomaatjes
100g olijven
scheut lekker olie
verse tijm

Verder nodig: staafmixer, ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Koken met Karin

Mix alle ingrediënten met een staafmixer (of blender) tot een dikke marinade, die qua textuur lijkt op pesto. Smeer de binnenkant van de kippendijen hiermee in, en rol die daarna dicht. Wikkel de kip om met pancetta. Ik legde per kip drie plakjes naast elkaar, en rolde ze daar in op. Maar ik ben dan ook erg fan van pancetta, dus minder mag ook 😉

Kip uit de oven

Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal en doe hier de tomaatjes en olijven bij. Giet een lekkere scheut olie over alles heen en stop wat takjes tijm er tussen. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak het geheel 25 minuten. De kip is nu nog mals, maar het spek lekker krokant. Serveer met ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Yum!

Multifunctionele marinade

Met trek ‘s ochtends koken betekent ook dat je brood dipt in restjes marinade. En wat bleek, dat was me toch een potje lekker. Dus maak gerust een dubbele hoeveelheid en serveer eens met vers Turks brood. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 26 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!