Smulpaapje kookt! – Mediterrane kip met pasta



Een fijne, magere manier om kip te eten, maar vooral ook een lekkere manier en dit sappige kippetje staat in iets meer dan een half uur op tafel.

Een hoofdgerecht overigens dat ook niet misstaat tijdens een feestelijk diner thuis!

Voor vier personen (2 volwassen en 2 kinderen)

2 kipfilets, ongeveer 200g per stuk
500g wilde spinazie, héél goed gewassen, harde stukken verwijderd, grof gesneden
50g feta
4 plakjes Prosciutto (of een andere rauwe ham)
250ml kippenbouillon
2el gedroogde tomaatjes, grof gehakt
250g kleine pasta
keukentouw

Voorbereidend werk

Laat je poelier de kipfilet opensnijden, maar zorg dat de kipfilet nog wel aan elkaar vast zit. Op deze manier kun je de kip straks makkelijk vullen en opbinden. Je hanteert hetzelfde principe als zou je een rollade vullen en zelf weer opbinden.

 

Gevulde kipfilet

Neem een handje van de schoongemaakte spinazie en snijd die nog iets fijner. Leg dit midden op de kipfilet en leg daar bovenop een plakje feta, van ongeveer een centimeter dik. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Nu wordt het even knutselen. Sluit de kipfilet en leg die op twee plakken rauwe ham, die je naast elkaar hebt gelegd. Rol de kipfilet daar strak in op. Bind vast met keukentouw, zodat de vulling niet naar buiten kan glippen en de ham op z’n plek blijft.

Mediterrane kip

Verhit een pan met de olie en bak hierin, 5 minuten per kant, de kipfilet goudbruin in aan. Nu mag de bouillon erbij, als ook de tomaatjes. Laat alles op een zacht vuur een kwartiertje stoven. Draai de kip af en toe om, zodat die aan alle kanten mooi gaar wordt. Kook in die tijd de pasta en wok in de laatste 5 minuten de rest van de spinazie in een grote pan met een klein beetje olie.

Haal de kip uit het vocht, haal voorzichtig het touw eraf. Als je wilt kun je ze nu in mooie plakken snijden. Zie je hoe mooi de binnenkant is? Giet de pasta af en doe die in de bouillon. Kip er terug in, nog even alles doorwarmen en serveer dan met een portie van de gewokte spinazie.

Gepubliceerd op 20 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!