Smulpaapje kookt! – Mediterrane kip met pasta



Een fijne, magere manier om kip te eten, maar vooral ook een lekkere manier en dit sappige kippetje staat in iets meer dan een half uur op tafel.

Een hoofdgerecht overigens dat ook niet misstaat tijdens een feestelijk diner thuis!

Voor vier personen (2 volwassen en 2 kinderen)

2 kipfilets, ongeveer 200g per stuk
500g wilde spinazie, héél goed gewassen, harde stukken verwijderd, grof gesneden
50g feta
4 plakjes Prosciutto (of een andere rauwe ham)
250ml kippenbouillon
2el gedroogde tomaatjes, grof gehakt
250g kleine pasta
keukentouw

Voorbereidend werk

Laat je poelier de kipfilet opensnijden, maar zorg dat de kipfilet nog wel aan elkaar vast zit. Op deze manier kun je de kip straks makkelijk vullen en opbinden. Je hanteert hetzelfde principe als zou je een rollade vullen en zelf weer opbinden.

 

Gevulde kipfilet

Neem een handje van de schoongemaakte spinazie en snijd die nog iets fijner. Leg dit midden op de kipfilet en leg daar bovenop een plakje feta, van ongeveer een centimeter dik. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Nu wordt het even knutselen. Sluit de kipfilet en leg die op twee plakken rauwe ham, die je naast elkaar hebt gelegd. Rol de kipfilet daar strak in op. Bind vast met keukentouw, zodat de vulling niet naar buiten kan glippen en de ham op z’n plek blijft.

Mediterrane kip

Verhit een pan met de olie en bak hierin, 5 minuten per kant, de kipfilet goudbruin in aan. Nu mag de bouillon erbij, als ook de tomaatjes. Laat alles op een zacht vuur een kwartiertje stoven. Draai de kip af en toe om, zodat die aan alle kanten mooi gaar wordt. Kook in die tijd de pasta en wok in de laatste 5 minuten de rest van de spinazie in een grote pan met een klein beetje olie.

Haal de kip uit het vocht, haal voorzichtig het touw eraf. Als je wilt kun je ze nu in mooie plakken snijden. Zie je hoe mooi de binnenkant is? Giet de pasta af en doe die in de bouillon. Kip er terug in, nog even alles doorwarmen en serveer dan met een portie van de gewokte spinazie.

Gepubliceerd op 20 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.