Smulpaapje kookt! – Mediterrane kip met pasta



Een fijne, magere manier om kip te eten, maar vooral ook een lekkere manier en dit sappige kippetje staat in iets meer dan een half uur op tafel.

Een hoofdgerecht overigens dat ook niet misstaat tijdens een feestelijk diner thuis!

Voor vier personen (2 volwassen en 2 kinderen)

2 kipfilets, ongeveer 200g per stuk
500g wilde spinazie, héél goed gewassen, harde stukken verwijderd, grof gesneden
50g feta
4 plakjes Prosciutto (of een andere rauwe ham)
250ml kippenbouillon
2el gedroogde tomaatjes, grof gehakt
250g kleine pasta
keukentouw

Voorbereidend werk

Laat je poelier de kipfilet opensnijden, maar zorg dat de kipfilet nog wel aan elkaar vast zit. Op deze manier kun je de kip straks makkelijk vullen en opbinden. Je hanteert hetzelfde principe als zou je een rollade vullen en zelf weer opbinden.

 

Gevulde kipfilet

Neem een handje van de schoongemaakte spinazie en snijd die nog iets fijner. Leg dit midden op de kipfilet en leg daar bovenop een plakje feta, van ongeveer een centimeter dik. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Nu wordt het even knutselen. Sluit de kipfilet en leg die op twee plakken rauwe ham, die je naast elkaar hebt gelegd. Rol de kipfilet daar strak in op. Bind vast met keukentouw, zodat de vulling niet naar buiten kan glippen en de ham op z’n plek blijft.

Mediterrane kip

Verhit een pan met de olie en bak hierin, 5 minuten per kant, de kipfilet goudbruin in aan. Nu mag de bouillon erbij, als ook de tomaatjes. Laat alles op een zacht vuur een kwartiertje stoven. Draai de kip af en toe om, zodat die aan alle kanten mooi gaar wordt. Kook in die tijd de pasta en wok in de laatste 5 minuten de rest van de spinazie in een grote pan met een klein beetje olie.

Haal de kip uit het vocht, haal voorzichtig het touw eraf. Als je wilt kun je ze nu in mooie plakken snijden. Zie je hoe mooi de binnenkant is? Giet de pasta af en doe die in de bouillon. Kip er terug in, nog even alles doorwarmen en serveer dan met een portie van de gewokte spinazie.

Gepubliceerd op 20 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…