Smulpaapje kookt! – Mediterrane kip met pasta



Een fijne, magere manier om kip te eten, maar vooral ook een lekkere manier en dit sappige kippetje staat in iets meer dan een half uur op tafel.

Een hoofdgerecht overigens dat ook niet misstaat tijdens een feestelijk diner thuis!

Voor vier personen (2 volwassen en 2 kinderen)

2 kipfilets, ongeveer 200g per stuk
500g wilde spinazie, héél goed gewassen, harde stukken verwijderd, grof gesneden
50g feta
4 plakjes Prosciutto (of een andere rauwe ham)
250ml kippenbouillon
2el gedroogde tomaatjes, grof gehakt
250g kleine pasta
keukentouw

Voorbereidend werk

Laat je poelier de kipfilet opensnijden, maar zorg dat de kipfilet nog wel aan elkaar vast zit. Op deze manier kun je de kip straks makkelijk vullen en opbinden. Je hanteert hetzelfde principe als zou je een rollade vullen en zelf weer opbinden.

 

Gevulde kipfilet

Neem een handje van de schoongemaakte spinazie en snijd die nog iets fijner. Leg dit midden op de kipfilet en leg daar bovenop een plakje feta, van ongeveer een centimeter dik. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Nu wordt het even knutselen. Sluit de kipfilet en leg die op twee plakken rauwe ham, die je naast elkaar hebt gelegd. Rol de kipfilet daar strak in op. Bind vast met keukentouw, zodat de vulling niet naar buiten kan glippen en de ham op z’n plek blijft.

Mediterrane kip

Verhit een pan met de olie en bak hierin, 5 minuten per kant, de kipfilet goudbruin in aan. Nu mag de bouillon erbij, als ook de tomaatjes. Laat alles op een zacht vuur een kwartiertje stoven. Draai de kip af en toe om, zodat die aan alle kanten mooi gaar wordt. Kook in die tijd de pasta en wok in de laatste 5 minuten de rest van de spinazie in een grote pan met een klein beetje olie.

Haal de kip uit het vocht, haal voorzichtig het touw eraf. Als je wilt kun je ze nu in mooie plakken snijden. Zie je hoe mooi de binnenkant is? Giet de pasta af en doe die in de bouillon. Kip er terug in, nog even alles doorwarmen en serveer dan met een portie van de gewokte spinazie.

Gepubliceerd op 20 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.