Mediterraan kipstoofpotje



Super mals word je kip door dit stoofpotje. Je waant je even in Mediterrane sferen. Dat dit ook een heel vriendelijk gerecht is voor je portemonnee komt door de stukken kip die worden gebruikt. Daar zit bovendien veel meer smaak aan.

En ja, kluiven mag!

Voor vier personen

2 grote kippenbouten (800g), dijen en drumsticks losgesneden
zout en peper
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g (regenboog) wortel
1el tomatenpuree
350g kriel in schil, in grove stukken gesneden
100-150g groene olijven
2 takjes rozemarijn, takjes gerist en fijngesneden (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
1tl gedroogde salie
4 tomaten
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes

Mediterraan kipstoofpotje

Snijd met een heel scherp mes de drumsticks los van de dijen. Eventueel kun je ook twee losse drumsticks en dijen kopen, je wilt wel dat er bot aan zit, dat is van belang voor de smaak. Verhit de grootste pan die je hebt met de olie en bak hier 3-4 per kant de kip goudbruin in aan. Haal die er dan uit en leg op een schoon bord apart.

Kip met smaak

In de resterende olie fruit je de ui en knoflook een paar minuten aan. Dan mag de wortel erbij, die bak je een minuut of vijf tot ze wat zachter worden. Tomatenpuree erbij, een minuutje meebakken. Daarna de aardappel, olijveen en kruiden erbij en even omscheppend bakken. Nu de bouillon en tomatenblokjes toevoegen, aan de kook brengen, vuur iets zachter en kip erbij en in een minuut of twintig gaar stoven.

Eenpansmaaltijd

Voordat je serveert op smaak brengen met zout en peper en nog wat verse tomaatblokjes toevoegen (laat die nog even mee warmen). Je kunt deze stoofschotel ook heel goed de dag ervoor al klaarmaken, zodat je ‘alleen nog maar even hoeft op te warmen op de dag dat je ‘wilt eten.

 

Gepubliceerd op 11 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.