Mediterraan kipstoofpotje



Super mals word je kip door dit stoofpotje. Je waant je even in Mediterrane sferen. Dat dit ook een heel vriendelijk gerecht is voor je portemonnee komt door de stukken kip die worden gebruikt. Daar zit bovendien veel meer smaak aan.

En ja, kluiven mag!

Voor vier personen

2 grote kippenbouten (800g), dijen en drumsticks losgesneden
zout en peper
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g (regenboog) wortel
1el tomatenpuree
350g kriel in schil, in grove stukken gesneden
100-150g groene olijven
2 takjes rozemarijn, takjes gerist en fijngesneden (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
1tl gedroogde salie
4 tomaten
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes

Mediterraan kipstoofpotje

Snijd met een heel scherp mes de drumsticks los van de dijen. Eventueel kun je ook twee losse drumsticks en dijen kopen, je wilt wel dat er bot aan zit, dat is van belang voor de smaak. Verhit de grootste pan die je hebt met de olie en bak hier 3-4 per kant de kip goudbruin in aan. Haal die er dan uit en leg op een schoon bord apart.

Kip met smaak

In de resterende olie fruit je de ui en knoflook een paar minuten aan. Dan mag de wortel erbij, die bak je een minuut of vijf tot ze wat zachter worden. Tomatenpuree erbij, een minuutje meebakken. Daarna de aardappel, olijveen en kruiden erbij en even omscheppend bakken. Nu de bouillon en tomatenblokjes toevoegen, aan de kook brengen, vuur iets zachter en kip erbij en in een minuut of twintig gaar stoven.

Eenpansmaaltijd

Voordat je serveert op smaak brengen met zout en peper en nog wat verse tomaatblokjes toevoegen (laat die nog even mee warmen). Je kunt deze stoofschotel ook heel goed de dag ervoor al klaarmaken, zodat je ‘alleen nog maar even hoeft op te warmen op de dag dat je ‘wilt eten.

 

Gepubliceerd op 11 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!